Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: bilježnice iz škole pune črčkarija na rubovima stranica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se s ovim zadnjim postovima. sad ću ja kao čokolada, moram to negdje napisati. dakle, situacija jučer u školi. znate već, jedna od dvije učiteljice od m je stvarno i kao pedagog i kao nastavnik...nemam riječi.

i još su u razredu lani dobili učenicu koja je stvarno problem, ozbiljni i gdje bi sve stručne službe škole trebale reagirati i pomoći maloj i njenoj mami, kojima je ovo treća škola u tri razreda, s velikom šansom da ode i iz ove, i radi ocjena i radi ponašanja. katastrofa.

uglavnom, ta mala dođe do moje m i kaže joj da je glupa. ova ni pet ni šest njoj uzvrati da je i ona glupa. i počne bježati, mala za njom. uhvati je i počupa za lice do krvi. ono, cijelo lice joj je ogrebano i krvavo. m se okrene i odvali šamarčinu toj maloj, neće ta ostati dužna.
    to se sve odigrava pred očima učiteljice. čija reakcija je jednostavno nevjerojatna i pomalo suluda i premda sam već naviknuta na njene ispade, ne mogu vjerovati.

ona na sve to, jedino što kaže je - bravo m! odlična si! samo tako!

no comment. pretpostavljam da bi najrađe ona odvalila šamar toj maloj, a ne smije, pa je baš super da potiče moju m da se mlati.

Zašto ne odete do pedagoga školskog i ravnatelja?
    mi smo imali situaciju isto tako sa problematičnim dječakom. Gurnuo je moju djevojčicu pred školom dok su čekali bus i ona je pala na betonsku teglu i imala masnicu duž kralježnice. Isti tren sam bila u školi kad mi je došla doma takva. Znači, ako Vi ne reagirate idem na prijavu na policiju i socijal, a znate onda da Vam to vuče i razne kontole Vas koliko ste adekvatan kadar za brinut o djeci.
    U roku tjedan dana je djećak preselio u drugu školu, a tih tjedan dana je pedagoginja bila sa njima stalno da ne bi došlo do novih okršaja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Šušamuša prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne odete do pedagoga školskog i ravnatelja?
    mi smo imali situaciju isto tako sa problematičnim dječakom. Gurnuo je moju djevojčicu pred školom dok su čekali bus i ona je pala na betonsku teglu i imala masnicu duž kralježnice. Isti tren sam bila u školi kad mi je došla doma takva. Znači, ako Vi ne reagirate idem na prijavu na policiju i socijal, a znate onda da Vam to vuče i razne kontole Vas koliko ste adekvatan kadar za brinut o djeci.
    U roku tjedan dana je djećak preselio u drugu školu, a tih tjedan dana je pedagoginja bila sa njima stalno da ne bi došlo do novih okršaja.
    Ma svaka čast, ali neš ti rješenja - u drugoj školi takav će maltretirati neku drugu djecu.... Tvoje se dijete spasilo, ali problem riješen nije. Znam iz iskustva (vidi gornje postove).

Osim toga, vjerujem da je ovaj problem odavno riješen, jer je citirani post iz 2016.

S druge strane - ravnatelji i školske stručne službe nisu baš tako jako moćni kad se radi o rješavanju problema iz domene czss... Treba ukloniti uzrok, a to je uglavnom vrlo teško.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane - ravnatelji i školske stručne službe nisu baš tako jako moćni kad se radi o rješavanju problema iz domene czss... Treba ukloniti uzrok, a to je uglavnom vrlo teško.
    Slažem se. Imali smo mi jedan komplicirani slučaj dok je M. išla u OŠ, jako teško se to rješava.

Tim više me čudi kako je to u slučaju Šušamuše riješeno u tjedan dana...

Datum pristupanja
    Dec 2019

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma svaka čast, ali neš ti rješenja - u drugoj školi takav će maltretirati neku drugu djecu.... Tvoje se dijete spasilo, ali problem riješen nije. Znam iz iskustva (vidi gornje postove).

Osim toga, vjerujem da je ovaj problem odavno riješen, jer je citirani post iz 2016.

Riješeno je brzo jer je već bilo ozlijeđivanja drugih učenika i samo se čekalo da se netko od roditelja pobuni...

Na žalost, učitelji ne mogu utjecati na naćin na koji će roditelj odgajati svoje djete nit dokazat roditelju da mora drugačije postupiti....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Šušamuša prvotno napisa Vidi poruku
    Riješeno je brzo jer je već bilo ozlijeđivanja drugih učenika i samo se čekalo da se netko od roditelja pobuni...

Na žalost, učitelji ne mogu utjecati na naćin na koji će roditelj odgajati svoje djete nit dokazat roditelju da mora drugačije postupiti....
    Ja i dalje tvrdim da NIJE riješeno, sve dok se ne spriječi da to dijete ozljeđuje djecu u bilo kojoj školi, ne samo u vašoj.

Slažem se da to nije problem koji može riješiti učitelj, nego treba angažirati širu mrežu (czss, a po potrebi i policiju) https://gov.hr/moja-uprava/obitelj-i...ju-djecom/1597

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •