Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Problem sa SD karticom_help!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Problem sa SD karticom_help!

Dakle, radi se o SD memorijskoj kartici za fotoaparat.
    Uvijek je radila najnormalnije.
    Međutim, jučer, nakon što sam ispucala nekoliko stotina jako važnih fotografija, fotoaparat je javio "problem with memory card", onda sam ju izvadila, opet gurnula unutra, fotkala dalje, a kad sam došla doma, vidjela sam da imam samo te zadnje snimljene fotke, ono od prije k'o da je u crnu zemlju propalo.
    E, onda sam se spojila na komp i skužila da je na kartici zauzeto cca 2/3 raspoložive memorije, što mi, totalnom laiku, govori da su možda ipak negdje te fotke "skrivene", a ja ih ne mogu vidjeti.
    Što mislite o čemu se radi?
    Je li sve izgubljeno?
    Može li se ipak nešto napraviti i ako može, što?

Cijenim svaki vaš pokušaj pomoći .

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ne bi trebale biti izgubljene ako nisi formatirala. A ako se radi o hidden files...to je ipak malo moguce napraviti direktno sa fotica. Imas neki drugi fotic da isprobas?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Uglavnom da ti previse ne kompliciram. Trebat ce ti recovery program koji skines na netu. To bi trebalo vratiti sve fotke. Sd kartica ima svoj vijek trajanja cca 10.000 snimanja.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi trebale biti izgubljene ako nisi formatirala. A ako se radi o hidden files...to je ipak malo moguce napraviti direktno sa fotica. Imas neki drugi fotic da isprobas?

Imam. Isprobala i isti je rezultat

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uglavnom da ti previse ne kompliciram. Trebat ce ti recovery program koji skines na netu. To bi trebalo vratiti sve fotke. Sd kartica ima svoj vijek trajanja cca 10.000 snimanja.

To sam skužila. Jedino kaj nisam baš spretna s tim skidanjem programa, obično mi se desi da pokupim i još nešto pride .

Ipak, hvala ti, Kris

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni se slično dogodilo s usb stickom, sve sam pokušavala, I nekoliko recovery programa, ali nisam uspjela

isto je bilo 100-tinjak divnih i osobnih fotki #nikadprežaljeno#
    ako uspiješ, javi, možda i za moje ima nade

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ah, jedan usb stick sam već prekrižila

a ovo, srećom, nisu bile osobne fotke, ali su mi jako važne za nešto drugo što radim... bilo ih je oko 2,5 GB, aaaaaa

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    ah, jedan usb stick sam već prekrižila

a ovo, srećom, nisu bile osobne fotke, ali su mi jako važne za nešto drugo što radim... bilo ih je oko 2,5 GB, aaaaaa
    Formatiraš karticu i to u fotoaparatu, ne u računalu, ali tako gubiš podatke.

Da li ti je toliko bitno da bi platila uslugu spašavanja podataka? Kaže moj miocaš da recovery programi često naprave više štete nego koristi. Ako ti je službeni fotić u pitanju, pitaj u Infolabu koliko košta spašavanje... Kad sam bila u bivšoj firmi, spasili su podatke cijelog poslovnog sustava, ali spašavaju i s mobitela i sa svih drugih medija. Oni su specijalizirani za to. Na Trešnjevki su, naći ću ti link.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo ga, nama su bili odlični: https://www.infolab.hr/cjenik/

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Formatiraš karticu i to u fotoaparatu, ne u računalu, ali tako gubiš podatke.

Da li ti je toliko bitno da bi platila uslugu spašavanja podataka? Kaže moj miocaš da recovery programi često naprave više štete nego koristi. Ako ti je službeni fotić u pitanju, pitaj u Infolabu koliko košta spašavanje... Kad sam bila u bivšoj firmi, spasili su podatke cijelog poslovnog sustava, ali spašavaju i s mobitela i sa svih drugih medija. Oni su specijalizirani za to. Na Trešnjevki su, naći ću ti link.

Ne, ne, neću formatirati karticu, još uvijek se nadam nekom rješenju.
    Bitno mi je, da.
    Međutim, pametna kakva jesam , snimila sam gotovo identične fotke i s drugim fotoaparatom (oba su moja, ništa službeno ), jedino što je ova kartica koja je riknula bila u EOS-u, koji radi puno bolje fotografije
    Pa onda, možda bih i platila, ali nemam pojma koliko bi to uopće moglo koštati ?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ah, tek sad vidjeh da si linkala cjenik .

Mislim da ne bih platila, pa to je astronomija .

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Zaboravih jednu stvar...da li imas citac kartice? Znaci ne direktno u komp nego u citac koji se spoji preko usb na komp? Probaj preko njega. Ako ne upali, probaj sa programom koji ima dobre ocjene/recenzije tipa cardrecovery.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa znanje košta, ti bi to bar trebala znati.
    (netko je trebao napisati te programe, supruga isfrustriranog hrvatskog potplaćenog informatičara)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zaboravih jednu stvar...da li imas citac kartice? Znaci ne direktno u komp nego u citac koji se spoji preko usb na komp? Probaj preko njega. Ako ne upali, probaj sa programom koji ima dobre ocjene/recenzije tipa cardrecovery.

Čak negdje i imam, ali trebalo bi ga pronaći...
    E, da, čula sam da je i Recuva dobra... :/

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa znanje košta, ti bi to bar trebala znati.
    (netko je trebao napisati te programe, supruga isfrustriranog hrvatskog potplaćenog informatičara)
    Ne znam što si sa svime ovime mislila ?
    Samo da bude jasno, jer prva tvoja rečenica nešto implicira (a ti ćeš mi reći što) ja svoje znanje ne naplaćujem.
    Samo radim svoj posao za koji dobivam (prilično neznatnu) plaću.
    A za drugu rečenicu, ne znam što bih rekla...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam što si sa svime ovime mislila ?
    Samo da bude jasno, jer prva tvoja rečenica nešto implicira (a ti ćeš mi reći što) ja svoje znanje ne naplaćujem.
    Samo radim svoj posao za koji dobivam (prilično neznatnu) plaću.
    A za drugu rečenicu, ne znam što bih rekla...
    Nisam mislila explicitno na tebe, kao nekog koji zarađuje, nego kao nekog tko se vjerojatno još uvijek obrazuje i to najvjerojatnije o svom trošku. Znam prema svojim frendovima koji stalno imaju neke ne baš jeftine edukacije.
    MM isto, nitko mu ne plaća dodatno obrazovanje, a svi ga očekuju + da ono što nakon toga napravi ne košta ništa, jer što je napisati "source code" za neki program, pa to je samo par minuta posla. I taj program onda ne smije puno koštati. Na to sam mislila.
    Dečki koji vraćaju te slike, koriste opremu i programe koji nisu jeftini, koriste svoje vrijeme i svoje znanje.
    Isto kao i majstor koji mi je došao popraviti veš mašinu(bez programa) i za dijagnostiku uzeo 400 kuna). Ali to se kod nas podrazumjeva, jer je opipljivo, vidi se.... a znanje na žalost ne.....

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Aha...
    Da, tu si u pravu, u potpunosti, slažem se...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, tako ti je to.... Ako ti je astronomija, znači da ti ta vrsta spašavanje u biti ne treba. Ja sam u startu pitala koliko ti je bitno i da li bi bila spremna platiti. Uostalom, pametno si učinila kad si snimala i s drugim fotoaparatom, pa ti ovo nije o glavu.

Ali ako ti krepa server sa bitnim poslovnim podacima kroz x godina, onda platiš koliko traže i još im napraviš zahvalnicu. Znam da ih i moj stariji sin prati jer imaju zanimljive tekstove - što su sve spasili (podatke s računala stradalih u požaru, podatke s mobitela preko kojeg je prešao kamion i slično). To je njihova djelatnost - spašavanje podataka s računala koja su stradala u kojekakvim nepredvidivim situacijama.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.10.2016. at 08:47

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •