Ne može se imunitet odjednom podignuti. Umjetnim pripravcima podigneš odjednom energiju, ali to nije dugotrajno.

Ako svaki dan radis 8 sati, putuješ na posao, popodne razvoziš djecu na aktivnosti i na tebi su svi kućanski poslovi, naravno da nemaš snage.
Meni odmor pomogne kad se osjetim preumorna, makar kratki odmor. Naročito odmor u samoći. Makar to bilo 15 min čitanja ili tableta, nakon ručka, prije pospremanja, to mi je doba kad mi najviše treba odmor.
Kofein mi ne paše i strogo sam si ograničila kavu na jednu ujutro. Ni Colu više ne pijem. Pripazi sa tim tabletama ako inače nisi navikla na kofein.

Osim dobrog noćnog spavanja, što su ti svi rekli, važno je i jesti kvalitetno, uobičajenu hranu za tvoj kraj, ne trebaju nikakve kerefeke, glavno da ima dovoljno svih hranjivih tvari svaki dan. Recimo ručak od faširanih šnicli, kiselog zelja i pirea je sasvim dovoljno svega, još ako je mesna juha prije toga, kud bolje. Bitno je i svako jutro doručkovati, makar se digla 10 min ranije.
Redovna probava je isto bitna. Probiotici znaju učiniti mnogo dobra organizmu. 30 dana pijenja kvalitetnog probiotika je dobra odluka, koja ne može škoditi, a možda učini puno za stanje organizma.

Kad osjetim malaksalost uzmem jedan bombon od grožđanog šečera, jako brzo mi je bolje. Kupim ih u DMu za malo kuna http://www.yopi.de/image/prod_pics/4286/e/4286482.jpg

Ako zaboravim piti, a osjetim vrtoglavicu ili prejaki umor, tada popijem hladno čokoladno mlijeko (doma napravim jaki kakao), i to je brzinska pomoć.
I koristim jesensko sunce, šetajući čim mogu, ono je isto lijek.
Mene "ubija" dulji boravak u prostoru bez dnevnog svijetla, treba mi nakon toga terapija svježim zrakom . Vježbe za disanje, na nekom nezagađenom mjestu isto su dobre.