Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: podizanje imuniteta kod odraslih

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne bih ništa kofeinasto jer će samo pumpat nadbubrežne koje su moguće iscrpljene (ako nije nešto hormonski ili probava)

Slažem se za
    spavanje (!) i probava - naša svakodnevna energija dolazi iz ta dva izvora (plus disanje, ali svi ovdje barem dišemo Iz probave dobivamo energiju, a veći dio probave odvija se dok spavamo + tada se obnavljaju tkiva, pa ako je neki organ oštećen/iscrpljen te dvije stvari trebaju mu da se oporavi.

Spominjani su sokovi, a ja bih dodala i sirova i živa hrana (sad po zimi to su klice i probiotici tipa kiseli kupus i domaći kefir), te juhe od kostiju (ili miso juhe, ako si bezmesna)
    Od dodataka: niš ekstrahirano ni sintetizirano - skupo, a upitne učinkovitosti - radije kiseli kupus nego vit. C u kapsuli - jedino preporučujem sjemenke koprive - u medu ili posute po hrani (obavezno prije podne jer stimuliraju) - kopriva nije agresivna, a iscrpljen organizam ne trpi agresiju - treba mu nježnost i strpljivost.

Tjelesna aktivnost koja NE isrcpljuje pomaže. Bolje 5 min istezanja ujutro nego sat vremena hopsanja navečer.

Ako to sve ne pomogne, onda bih išla istraživat hormone.
    Rutvice, gdje bi sad mogla nabaviti sjeme koprive?
    U koje doba godine ga je najbolje skupljati. Imam strašno puno koprive na Žumberku, pa možda stignem sljedeće godine nešto prikupiti.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Rutvice, gdje bi sad mogla nabaviti sjeme koprive?
    U koje doba godine ga je najbolje skupljati. Imam strašno puno koprive na Žumberku, pa možda stignem sljedeće godine nešto prikupiti.
    Ja sam sad neki dan prije kiše u vrtu naišla na buntić koprive pun sjemena, ali mislim da je to bilo zadnje. "Službeno" u kolovozu ili rujnu, ali mislim da zavisi to jako od podneblja, godine, je li čupkana...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •