Imala sam užasno nizak feritin i digla ga kupinovim vinom.
To je spor proces, ali meni je feritin sad viiiisok.
Eto, tko voli vino i može nabaviti kvalitetno,... pijem mjesecima 2 dcl dnevno. Jetru nisam provjeravala.![]()
Imala sam užasno nizak feritin i digla ga kupinovim vinom.
To je spor proces, ali meni je feritin sad viiiisok.
Eto, tko voli vino i može nabaviti kvalitetno,... pijem mjesecima 2 dcl dnevno. Jetru nisam provjeravala.![]()
E, meni je jetra OK. Pila sam ja i kupinovo, i ciklin sirovi i svašta nešto, i ferumlek povremeno tipa mjesec-dva. Tako sam se krpala nekih 10-tak godina, dok nisam zašla u neke godine i nije došao gastritis i kad se moralo pribjeći ovome, a i perimenopauza je sve to dodatno pogoršala - nisam se mogla dovoljno kroz želudac nataknat željeza, bez da ga iziritiram, a ciklusi sve kraći i sve dulji. Nemam pojma što bi napravila da slučajno ne mogu zaobići želudac kod nadoknade željeza, onda bih morala na Mirenu valjda dok ne nastupi menopauza, ne znam. Sretna sam što sam mogla ovako. Nema više šanse meni pit alkohol osim malčice piva, previše se mučim sa želucem.
Last edited by ina33; 06.11.2016 at 00:04.
Neće svačiji želudac tako reagirat, ruku na srce, ja sam svoj izlagala 3 dana mjesečno ketonalima godinama zbog menstrualnih bolova. Meni je ferumlek to u zadnju zeznuo i probavu... Sve je to postalo kod mene sasvim drugačije kad sam zašla u neke godine - ciklusi upravljaju s puno toga - prije sam ja normalno kljucala ferumlek. Sad me rastura progesteron i on zeza probavu, tako da je sve to skupa bilo puno osjetljivije na te "udare" sa strane, sve se to kod mene s godinama promijenilo, što je palilo nekad - više ne pali. Ali, opet, da kucnem u drvo, ne sjećam se kad sam se ovako dobro osjećala, ovakvo željezo i feritin valjda nisam imala još od 12-te godine kad su menge počele, zbog te svoje dg. koju nisam prije niti znala da imam.
eto nakon mjesec dana svega i svačega nije se desilo ništa,
osim sto sam bolesna kao pas, imam temperaturu, na treningu mi je pozlilo,
a energije i dalje niotkuda.
bar smo malo proćaskali o zdravlju![]()
Previše pokušavaš izvući od sebe... Nakon epizode s bolnicom ja sam stavila svoju rekreaciju 6 mjeseci na stand-by jer fizički nisam mogla to izdržati. Dok sam pauzirala, vježbala sam nešto sitno doma (istezanja, koliko se dalo) da baš totalno ne zahrđam.
Nisam pametna što bih ti rekla, a da već ne znaš... Bit će bolje, ali treba to dočekati.
Sad ozdravi pa nastavi, zdrava prehrana, dovoljno sna i vjezbanje. Al slazem se s Peterlin, bez pretjerivanja. I setanje je izvrstan oblik rekreacije.