Meni je nezamislivo da netko pec smatra manje opasnom od mobitela. Od jednog dobijes opekotine, dozivotne oziljke, zapaljenu odjecu ako ne pazis ili trovanje monoksidom, od drugog u najgorem slucaju budno dijete od 3 do 7 ujutro.

Ja tvrdim da se 1,5g dijete itekako moze nauciti da ne izlijevaju vodu iz case nasred sobe i bez da sklonis sve case (moji su doma to jako dobro i brzo naucili). Naucili su i da ne smiju dirati pec, ne smiju dirati uticnice, ne smiju dirati stednjak, ne smiju dirati tv ekran, liniju itd - ali isto tako, za razliku od mobitela, uvijek su bili pod nadzorom kad se nesto kuhalo ili grijalo na pec, a uz zastite za uticnice su mogli i bez nadzora igrati se sami u sobi, piti vodu ili igrati se s mobitelom.

Jednostavno neke stvari su meni osobno bile preopasne za imati dozivotno krivicu na sebi da ih nisam dovoljno pazila, i tu nemam popustanja ni prema sebi ni drugima. Mobitel mi definitivno nije u toj kategoriji, ni voda. Ako se hoce igrati s vodom imaju umivaonik i kadu, a kome nije problem da mu se dignu parketi pretpostavljam da mu ni druge prostorije nisu problematicne.