Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: prokuhana voda ili može i jana voda?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno prokuhana voda ili može i jana voda?

Počeli smo sa dohranom prije par dana pa me zanima dali se djetetu od 6 mjeseci može davati jana voda ili da vodu ipak prokuhavam? Odnosno do kada ste prokuhavali ili počeli davati kupovnu vodu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da nakon 6 mjeseci ne treba prokuhavati Janu.
    Mi je nismo.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

janu ne treba prokuhavati. običnu, neprokuhanu vodu iz pipe sam joj počela davati od godine dana negdje...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u onom nedavnom vecernjakovom istrazivanju kvalitete vode iz slavine i kupovne, raznih neimenovanih proizvodjaca, zakljucak je bio da su sve tvrde (ponegdje jako tvrde) i podjednake kvalitete.
    Treba li onda uopce davati kupovnu ili je iz spine OK?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam ni ja prokuhavala. Davala sam kupovnu vodu, a prije nekoliko dana i iz pipe.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo za sada na jani

Početno

Moje otkad piju vodu, piju vodu iz pipe, špine, slavine. Eto. Jedino kad je fešta piju vodu s mjehurićima jer je to "šampanjac"

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Od šest mjeseci iz špine.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja N. pije humaninu baby vodu, koju prokuham ako stoji otvorena dulje od 2 dana. tako stoji u uputama. štreberski

Rusulica

Početno

do godine dana samo prokuhana voda, može i jana. u svakom slučaju, voda iz špine tek nakon godine dana!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u cem je fora s tim baby vodama? sto imaju odn. nemaju da su baby?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kod nas voda iz pipe i tako nije za pice pa kupujemo i za nas i za K (mi pijemo sa "mjehuricima" a K bez)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    http://www.humana.de/en/products/bab..._water_en.html

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ana, imas i post VODA malo nize, od 29.05. Ima i odgovora sa usklicnikom. Naglaska radi !

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

to sam pitanje i ja bila postavila prije nekih dva i pol mjeseca. Tamari pravim bočice sa Janom, ne treba prokuhavati - provjereno na više strana

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Viky, jesi li primjetila da u bocu u kojoj zagrijes Janu za napravit formulu ostane nesto kao bijeli talog na stijenkama nakon 3-4 grijanja? Ja sam se zbog toga vratila na Humanu kad pravim mlijeko a dajem joj Janu kad pije vodu ili kad joj razvodnim sok. Ma mozda pretjerujem ali necu jos dugo, dok navrsi godinu dana.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

to mi se sa janom još nije dogodilo, to mi se događal kad sam prokuhavala bočice u običnoj vodi - kod nas je jako tvrda.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi od prvog dana koristimo Britu, dakle filtriramo slivnu vodu. Znamo filtrirati i Janu, Studenu...zbog taloga tj. kamenca. Mala ima skoro godinu dana i još uvijek prokuhavamo.

Rusulica

Početno

čini mi se da me neki nisu dobro shvatili, tj. ja nisam dobro napisala; kad sam napisala da treba prokuhavati vodu mislila sam na vodu iz špine, ne na janu, nju ne treba, tako bar ja radim i tako mi je rekla i moja pedijatrica u koju stvarno imam povjerenja. za vodu iz špine mi je rekla da je prokuhavam dok beba ne navrši godinu dana, a s obzirom na to da je naša voda puna kamenca(onaj talog nakon prokuhavanja) ja je svojoj bebi rađe prokuhavam.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja isto vodu iz pipe prokuhavam,a janu ne,sa tim da mi je pedica rekla da je ona svojim klincima davala neprokuhanu vodu iz pipe!!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kolegici je pedijatrica savjetovala da od drugog mjeseca starosti daje malom svaki dan po žličicu vode iz pipe - neprokuhanu, čisto da se navikava na svijet i da jača imunitet.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj mali sad ima 3mj. i dajem mu kupovnu vodu...Jan, Bistra, Studena.....svejedno.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije mi jasno zašto bi se dijete trebalo privikavati na vodu iz pipe u kojoj ima olova? Doduše, u jako malim količinama, ali ga ima.
    I negdje sam pročitala, možda čak na Rodi, da se prokuhavanjem vode još više povećava koncentracija loših tvari u njoj.
    Mi pijemo filtriranu vodu, imamo filter na pipi i ne pada mi na pamet nikoga u obitelji privikavat na vodu koja nije pročišćena-voda čini 92% krvi, 22% kostiju, 75% mozga i 75% mišića. Sad zamislite koliko štete može nanijeti nečista voda.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Citiraj emily prvotno napisa
    http://www.humana.de/en/products/bab..._water_en.html
    Ovo mi je baš domišljato! Prvo su nakrkali minerala u hranu pa onda prodaju i vodu koja je siromašna mineralima kako sveukupno ne bi bilo previše minerala u mlijeku...

Magy

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Moje otkad piju vodu, piju vodu iz pipe, špine, slavine. "

Početno

Zašto treba prokuhavati bakteriološki ispravnu vodu? Sva voda iz vodovoda je klorirana.

Otkud olovo u vodi? Od olovnih cijevi? To može biti samo u prastarim zgradama gdje je još ponegdje olovna instalacija. Ali ako se bolje promotre cijevi kroz koje teče voda, one imaju film - naslage kamenca, koji u visokoj mjeri izolira ulazak materijala cijevi u vodu. Jedino stanje instalacije može uzrokovati promjene u organoleptici vode, pa mogu to shvatiti kao razlog za njeno odbijanje.

Zašto filtrirati vodu? Vodovodna voda ima korisne minerale. Zašto ih uklanjati, posebice kad se zna da "kamenac" iz vode ne uzrokuje kamence na bubrezima, a bome ni u žučnoj vrećici . Pa potom uzimamo mineralne, izvorske ili kojekakve stolne ili bebi vode i kubik takve plaćamo cca 3000 kuna umjesto 10 kuna...ha..možda je u tome the catch...

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koliko sam se ja raspitala, većina cijevi je stara i nije mijenjana godinama. Naravno da taj kamenac ne uzrokuje kamence u tijelu, kamenac stvaraju minerali. Moj pročiščivač propušta sve dobre tvari. Znači ima kamenca.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo do prije par dana prokuhavali vodu.Sada smo kupili Brita vrč za vodu s filterom i koristimo filtriranu vodu-svi!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja noi već neko vrijeme kupujem janu,prije sam prokuhavala vodu ali ovako mi je jednostavnije

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi nikada nismo prokuhavali vodu! Kada je počela pila je Janu, od tog sporta smo brzo odustali i sada pije vodu iz pipe.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Viky_7 prvotno napisa
    kolegici je pedijatrica savjetovala da od drugog mjeseca starosti daje malom svaki dan po žličicu vode iz pipe - neprokuhanu, čisto da se navikava na svijet i da jača imunitet.
    :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •