Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: tablete za tlak i dojenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kaae, ti si savjetnica za dojenje i ne smiješ davati savjete o lijekovima. kad pišeš ovaj lijek je bolji, sigurniji itd. od nekog drugog, radiš upravo to.
    žena ima 180/110 mmHg, jaku glavobolju i bolove u lijevoj ruci, to je jako zabrinjavajuće i trebala bi se hitno javiti liječniku.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, ti si savjetnica za dojenje i ne smiješ davati savjete o lijekovima. kad pišeš ovaj lijek je bolji, sigurniji itd. od nekog drugog, radiš upravo to.
    žena ima 180/110 mmHg, jaku glavobolju i bolove u lijevoj ruci, to je jako zabrinjavajuće i trebala bi se hitno javiti liječniku.
    Nista od toga nije napisala u prvom postu, procitaj ga ponovno.

Uz akutne glavobolje, bolove u ruci i tlak od 180/110, sigurno treba hitno lijecniku, a ne pisati po forumu.

Ako se usput sjeti reci da bi zeljela nastaviti s dojenjem i zna da postoje lijekovi uz koje se moze dojiti (koji joj mogu, a i ne moraju odgovarati, sto u konacnici odlucuje lijecnik koji ih prepisuje), to bi joj svakako moglo pomoci. Ili se moze prepustiti sustavu, sto je uvijek opcija i to najcesce najlaksa. Vjerojatno ce joj dovesti tlak u red, a bebi ce biti ok s formulom; ne umiru bebe od nje.

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Drage cure,savjetnice, hvala vam na svemu. Nisam trazila da mi itko propise niti kaze koji je lijek bolji, samo sam pitala za vasa iskustva u vezi visokog tlaka te tableta amlopidin koje uzimam. Puno ste mi pomogle. Danas sam zvala pedijatricu i pitala smijem li dojiti uz te tablete,rekla je da se lijek izlucuje u mlijeko ali u vrlo malim dozama. Pocela sam pomalo davati malenoj (kršitelj koda) tako da kombiniram i jedno i drugo kako bi manje nastetila bebici. Sto se tlaka tice,na hitnoj su mi dali cordipin,moja doktorica me narucila nefrologu,ostavili me na cordipinu. Nedavno sam na amlopinu na koji me takodjer moja doktorica prebacila. Nitko ne spominje kardiologa ni nikakve druge preglede. Samo ti propisu tablete, jel ti pasu ili ne pasu sam se snalazi. Zalosno eto. Nadam se da ce se ti hormoni vec jednom smiriti, cekam do 6 mj djeteta,kazu da ako do tada se tlak ne smiri,da ostaje. Tako da drzite mi fige! Mozda kada se izregulira menstruacija....ne znam.....mozda se tada stanje smiri. Hvala vam jos jednom! Veliki pozdrav svima!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mone prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam zvala pedijatricu i pitala smijem li dojiti uz te tablete,rekla je da se lijek izlucuje u mlijeko ali u vrlo malim dozama. Pocela sam pomalo davati malenoj (kršitelj koda) tako da kombiniram i jedno i drugo kako bi manje nastetila bebici.
    Mone, ako je lijek kompatibilan uz dojenje, onda nema potrebe da kombiniras sa formulom, nastavi samo dojiti.
    SVE sto pojedes i popijes se izlucuje u mlijeko. Ako je lijek siguran, znaci da je njegov utjecaj na bebu minimalan i nece joj stetiti to koliko se izlucuje u mlijeko.

Nadam se da ces uskoro pronaci odgovarajucu terapiju i da ce se stanje s tlakom stabilizirati.

Drz'se <3

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Hvala vam!

Datum pristupanja
    Dec 2020

Početno

Nova sam u svemu ovome i cesto citam rodin forum,i eto drago mi je da sam i ja uspjela dobiti korisne savjete jer je zaista tesko u ovo doba dok vlada ovaj ludi virus ikoga ista pitati. Nadam se da cu izdrzati jos dva mjeseca i da ce se stanje smiriti i da cu napokon moci obaviti sve pretrage jer cu traziti od doktorice da to sve obavim. Nekako od kada sam rodila i kad se pojavio toliko jako visoki opasan tlak stalno sam u nekom strahu i tuzna sam jer sa 30 godina vec moram piti tablete dozivotno. Mozda je to nekima bezveze,znam ima i gorih stvari...ali jednostavno mi je to jako tesko prihvatiti. Imam osjecaj kao da mi te tablete cine vise stete nego koristi,kad nemam snage za vlastitu djecu. Zato cu se truditi,ako ikako budem mogla,skinuti se s tableta. Ako ne uspijem, na zalost,nekako cu se pomiriti sa tim,morati cu se pomiriti sa tim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •