-
Draga Mone, kod tlaka je potrebno vrijeme da se stabilizira uz lijekove, a ponekad je potrebno i napipavati terapiju dok se ne nađe ono što će ti odgovarati.
Ne znam kako je kad se hipertenzija javi nakon poroda; ja sam tlak dobila iza 47 i napravila sam pretrage, u međuvremenu sam uzimala lijekove, kasnije i mijenjala dok nisam dobila kombinaciju i dozu koje drže tlak pod kontrolom i i kod koje se OK osjećam.
Znači, ako su ti liječnik i farmaceut rekli da Amlopin možeš uzimati uz dojenje, poslušaj ih, uzmi terapiju koju su ti preporučili. Prepisivanje lijekova je isključivo u domeni liječnika i farmaceuta. Nije kod lijeka samo stvar u tome da li se i u kojoj mjeri izlučuje u mlijeko; radi se i o dobi i stanju onoga tko uzima, ima li produženo djelovanje, drži li noću tlak pod kontrolom itd. Rekla bih da o tome mi koji nismo medicinske struke ipak ne znamo ništa, ili bar ne dovoljno.
U međuvremenu se raspitaj kod opće prakse/ginekologa o pretragama koje su potrebne, ali ne prekidaj terapiju na svoju ruku.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma