Ima li tko?
Iskustva?
Gdje nabaviti?
Imala dva. Prednost: zamastiš i zasoliš koliko ti paše, a klinci su posebno voljeli okus kokica s maslacem. Nedostatak: jedna 'tura' nam je bila premalo jer ne možeš staviti baš neku veliku količinu kukuruza, smazali bismo je za čas, a aparat se mora ohladiti prije nego hoće startati ponovo. I oba su nam se počela vrlo ćudljivo ponašati već nakon jedno pola godine, npr. staviš kukuruz, on počne vrtiti i grijati, a onda nakon nekog vremena stane a tebi ostane u aparatu kukuruz koji je taman pred pucanjem. Onda naravno moraš čekati da se ohladi da bi ponovo počeo raditi,a onda ti popuca jedva pola kukuruza i to ispadnu neke jadnjikave kokice.
Oba moja aparata su bila neka jeftinjola, ali možda se isplati uložiti u malo skuplji i kvalitetniji.
mi imamo ovaj
http://www.subito.it/elettrodomestic...-178133475.htm
bio je jeftin, dobila sam ga za rođendan joj 2008 i radi bez problema
ne mora se čekati da se hladi, evo baš jučer smo ispekli 4 ture jednu za drugom
ja imam običan wok.
stavim malo ulja, malo soli, kad se ugrije cca 4 velike žlice kukuruza...
za čas je pun wok, a to je praktički jedna solidna zdjela.
ne troši bez potrebe![]()
ja imam mikrovalnu
kokice su mrak![]()
Ja imam običnu ranglu stavim malo ulja kokica koliko pokri dno, malo zrostam i za čas gotovo, sestra ima neki stroj na struju ali meni je to bezveze
A kaj se ne mogu samo one kokice za mikrovalnu i peci u njoj? One u rinfuzi se ne pečenu u mikrovalnu kaj ne? 3 3
pravila sam kokice u rajngli pa mi znaju zagoriti. Mikrovalnu nemam.
mada, dok sam ju imala stavila bi kao za rajnglu u posudu i pokrila sa tanjurom, ok su kokice bile.
Sve mi se čini da ću prije kupiti novu mikrovalnu nego taj aparat.
Mogu kokice i te kako zagoriti i u mikrovalnoj pećnici. Moj mlađi ne dozvoljava meni da ih pečem nego to uvijek radi sam, pažljivo sluša koliko ih je popucalo i kad frekvencija padne ispod (neznamnijakoliko) isključuje, jer se inače ostale prepeku i nema pomoći, cijela šihta bude gorka i smrdi. Tako da je manje zlo ostaviti 15% neraspucalih nego upropastiti cijelu vreću. Ali nije to moja pamet nego njegovo iskustvo.
eee,to sam i ja mislila pa je jedan dan pregorio...sad smo kupili na istu foru ali jači i kvalitetniji i stane više kokica odjednom..
najbolje su nam se pokazale one K plus,najveće i najmanje neispucanih ostane..
(ne krivite aparat kad se to dogodi,bude i do loših kokica)
nikako ne reciklirat te vrećice od kokica za mikrovalku,prije 7-8god ja i MM smo ih tamanili i to radili a onda čitali koliko su kancegorene...
sada kokice ničim ne zamašćujemo nego se igramo sa začinima...istučemo kim u mužaru pa sa malo parmezana..nekad kurkumu...fenomenalno....
Imam aparat i odličan je - kupila sam ga polovnog od nekoga s foruma
Jako liči na ovaj na linku. Znači, ja glasam za aparat!
Meni je totalno otkriće da uopće postoje kućni aparati u kojima se može dodavati masnoća i začini. Jedine kokice iz kućnog aparata koje sam ja ikad probala bile su grozno suhe i bljutave i mislila sam da su sve takve![]()
Pa masnoće i začine dodaš POSLIJE pečenja, ja friško pečene kokice prelijem maslacem koji se otopio u posudi na vrhu aparata i zasolim. Kažem, klinci baš vole taj okus maslaca, a maslac možeš kokicama dodati samo naknadno, ne možeš u rajngli peći kokice na maslacu (probala).
Meni osobno su finije kokice iz rajngle, nekako mi je ta masnoća i sol bolje raspoređena po svim kokicama, a i same kokice kad se raspucaju na vrućem ulju su mi ukusnije nego kad se raspucaju 'na suho' u aparatu.
manite se kokica iz mikrovalne i ponovne upotrebe vrećica:
http://www.vecernji.hr/zdravlje/koki...teflona-193561
za bolji raspored masnoće kokice ubacite u plastičnu vrećicu (onu za zamrzavanje), ulijte maslinovo ulje (ili neku drugu masnoću),začine i onda jako protresite vrećicu,istresite i eto ga...mi smo se odvikli skroz od masnoće, samo pospemo po vrhu malo soli,kima i/ili kurkume i gotovo...kad su vruće i ovo prione bez masnoća...mala mi ih obožava...(a nije da ne jede one iz kina)
nema do kokoca iz rajngle
imala sam dva aparata (jedan imam jos uvijek) i nije to to...
ove iz mikrovalne sam prestala koristiti prije nekog vremena bas zbog svega sto sadrze...
Ja imam aparat za kokice. Ja znam mrvicu navlažiti kokice dok solim. Obično namočim sol pa onda protrljam među dlanove i prođem kroz zdjelu kokica. Tako se sol drži na kokicama(ako ne koristim ulje ili maslac). Može se napraviti obične kokice u mikrovalnoj i to u običnoj zdjeli...http://www.onegoodthingbyjillee.com/...-required.html, ali to nisam probala jer nemam mikrovalku.
Posljednje uređivanje od tocekica : 25.10.2016. at 15:15
Uzela sam spartak, kupljen je negdje 2006, bilo na računu u kutiji, navodno nikad korišten. Prva dva tri puta lijepo spekao, a onda nekak ko da je sve slabije, pola kokica ostane neispucano. Pa me zanima dešava li se to i sa novijim apratima za kokice na vruć zrak? Speče li vam sve ili ostavi? Je li to do snage aparata?
ja bih isto rekla da je do kokica... ja pečem one za mikrovalnu, dakle uvijek ista temp i dužina pečenja, neke se super ispeku, neke samo na pola