Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: molim savjet za ISOFIX

tata/tata

Početno molim savjet za ISOFIX

Bok,
    Imamo novu Zafiru B, a kako uopce nismo zadovoljni sa nasom Neonato sjedalicom odlucili smo nabaviti novu. Izbor je ISOFIX
    1 ROMER Duo plus
    2. MAXI-COSI Priorifix
    imate li iskustva sto uzeti, gdje i za koliko novaca

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mmislim da su i jedna i druga preko 2000kn, imas u Turbo limacu. Ja bi preporucila romer ali mislim da su njih dvije ionako najbolje sto ima na ponudi autosjedalica tako da s nijednom ne mozes pogrijesiti. Mi smo uzeli maxi cosi s isofixom za 0-13kg i kad tu prerastemo definitno nastavljamo sa isofixom i takodjer maxi cosi ili romer. Maxi cosi ti je nesto jeftiniji od romera

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Romer je ime i ima jako dobre rezultate na testovima i jako je skup-kako za koga ali za obični puk s današnjom plaćom je stvarno skup
    Maxi cosi je nešto pristupačniji i povoljniji, ima isto tako dobre rezultate na testovima

kod odabira sjedalice je jako bitno probati sjedalicu u automobili
    u Turbo Limacu ti daju da je probas ali ako je platiš prvo - jučer potvrđena informacija!!!
    tako da moj savjet je prvo probaj sjedalicu u autu pa tek onda odaberi šta vam odgovara

tata/tata

Početno

imam priliku da mi je prijatelj kupi u Minhenu (dakle nemogu je isprobati), tamo je cijena Maxi Cosija 173Eura, (-tax free) dakle ispod 1200 kuna, za Romer neznam cijenu.
    Dakle Romer bi trebao biti bolji ??

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

tata/tata i romer i maxi cosi su stvarno ok. sistem učvršćivanja je isofix i to je super i teško da ćete pogriješiti u montaži bilo jedne bilo druge.
    naravno, ima jedna caka.
    bez obzira na isofix, sjedalica bi se trebala učvrstiti u tri točke uporišta. isofix su dvije kuke i znači dvije točke.

treća točka kod romera je top tether, odnosno pojas koji se zakvači za gornji dio naslona sjedalice i onda se učvrsti za kuku u autu i to u gepeku. evo tu ima slikica http://www.britax-roemer.de/daten/en...og_2006_18.pdf
    e sad, kad gledam listu auta za koju je namjenjena duo plus, tvoj auto je na njoj http://www.britax-roemer.de/daten/typenliste_duo_en.pdf no ako sam dobro shvatila, bez mogućnosti da ju učvrstiš sa top tetherom.
    sjedalicu na mjestu drže kuke no treć točka smanjuje trzaj sjedalice prema naprijed, a time i djeteta prema naprijed.

kod maxi cosia je treća točka rješena tako da postoji 'noga' namontirana na postolje sjedalice i ona se upre u pod. tvoj auto isto se nalazi na listi 'odobrenih'

nadam se da sam ti pomogla. odvažite nabrojano, odvažite cijenu
    u ovom slučaju ipak bi malu prednost dala maxi cosiju iako i romer bez top tethera zadovoljava uvjete ECE R44/04.

ako sam dobro shvatila. molim te pogledaj jos jedanput upute na linkovima, možda sam što pobrkala.

e da, kako god da bilo uz romer se taj top tether kupuje zasebno.

Ancice, javi se

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ines, super si sve izdefilirala i odlicno si obratila paznju na tu "trecu tocku".

Znaci, ako cete Romer onda MORATE provjeriti gdje vam je, ako je ima, u autu ta treca kuka. Trebate provjeriti upute proizvodaca vozila, a ako je niste nikad iskopavali, nekad je malo teze je vidjeti, posebno ako je u podu gepeka jer onda moras traziti gdje je "tepison" onako zarezan, pa ga malo podignes i ispod ces naci tu kuku za koju se zakaci top tether.

S tim da kod kupovine Romera moras bas naglasiti da hoces top tether (to je kao opcija pa nije uracunat u cijenu, obicno). I nikako ne bih preporucila ne uzimanje te "opcije". Top tether (gornja spona) ili noga kljucni su u sprjecavanju rotacije sjedalice prema naprijed kad dode do sudara i sprecavanju ozljeda. U nekim zemljama (Kanadi na primjer, mislim i u Australiji a od nedavno u Americi, mislim) top tether je obavezan za SVE sjedalice (bez obzira da li auto ima ISOFIX ili ne, jer ako nema onda postoje "pribori" kojima se ta kuka ugradi u auto).

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo nabavili Roemer isofix isto preko rodbine iz munchena, našli smo je na internetu na ovim stranicama

http://www.atu.de/welcome.jsp
    (klik na online shop, hits for kids, kindersitze,roemer, a filijale su u prozorčiću desno)

trenutno je nemaju, ali možeš na stranicama naći adrese i brojeve telefona za 5 prodavaonica u Munchenu i pretpostavljam naručiti. Mi smo svoju platili 250 eura, a jedno vrijeme su imali akciju i bila je nevjerojatnih 200 eura. To je puno jeftinije nego kod nas.Zapravo je i jeftinija nego u mnogim drugim dućanima i u Njemačkoj.
    Poslali smo rođaka u jednu od filijala, on ju je kupio i 1. puta kad je dolazio nam ju je donio.

tata/tata

Početno

hvala na odgovorima, dok se nisam prije 2,3 dana na stranicama Rode poceo informirati o isofix sjedalicama, o njima nisam znao gotovo nista.
    Dakle trebam provjeriti 3. tocku na Zafiri (mislim da ima neka zakacka na straznjoj strani zica, ali neznam jeli to dovoljno jer zaista u Romerovoj listi Zafiru je nema).
    Jos jedno pitanje: posto nasa Pia ima 20 mjeseci i 13 kg mislite li da je optimalno kupiti sjedalicu za 9-18kg i sto kasnije?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi li u Zagrebu? Ako jesi, navrati u nedjelju izmedu 15 i 18 h u Heinzelovu 98 ispred zgrade MUP-a di ce biti pregled pa cemo provjeriti s tobom gdje ti je treca tocka.

Kaj se tice sjedalice, nemate sad niti izbora za drugu, ova 9-18 je jedina koja vam odgovara i trajat ce vam do otprilike cetvrtog rodendana, mozda cak i dulje, ovisi kak ce Pia napredovat po kilazi.

tata/tata

Početno

hvala Ancica, zivim u Karlovcu. No s obzirom da jos neznam cijenu za Roemer a Maxi-Cosi prolazi isto dobro na testovima kao i Roemer, vjerovatno cemo nabaviti Priorifix.
    No jos jednom zelim pohvaliti ovaj forum, jer se stvarno moze doci do pravih informacija, inace nedavno mi je srna naskocila na auto pa smo se malo zapitali o tome sto nam se sve moze dogoditi u autu a da to ni najmanje ocekujes. Inace sam dosta pazljiv vozac. Javim se kad nabavim sjedalicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •