Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Odšteta osiguranja nakon poplave

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Odšteta osiguranja nakon poplave

Prije 3 godine kod svekrve u ulici je pukla cijev ispod asfalta ispred kuce i sva se voda slila u podrum/suteren kuce. Bilo je zemlje/blata tonu. To je inace polu garaza, polu suterenska soba u kojoj je drveni namjestaj koji je pokojni svekar sam izradio, tamo je bio alat, svakakve sitnice, bojler, jedna vrijedna harmonika... Uglavnom sve je stradalo jer je bilo preko metar vode. Bojler je prestao raditi, odmah je popravljen jer je bilo ovo doba godine. Placeno je 4000 kn za onaj stroj za isusivanje.

I ti je jedino sto cro.osig. priznaje i zeli refundirati, tih 4 tis. Cak ne zele ni za bojler nego nesto izmisljaju, a isto je bilo par tis. kuna popravak.

U pocetku je bio referent tip koji je rekao da skupimo ponude za stolariju, popravak harmonike i sl. Sto smo skupili, al sad on vise ne radi, a zena koja ga je zamijenila tvrdi da ponude nista ne vrijede i da placaju samo po racunu. Mislim, ima mi to smisla, ali i nema, nemamo te pare za to sve platit prvo.

I nevjerojatno je sto nude nakon tolike stete.

Imate li slicnih iskustava, sto se tu uopce da uciniti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebalo bi vidjeti sto je potpisano u ugovoru, tj. sta stoji koje stavke (troskovi) se priznaju kod osiguranja kuce od poplave.
    Koliko sam citala te ugovore, to su svi tipizirani ugovori gdje se oni dobro ograde od svih mogucih troskova pa ispadne da priznaju samo neki mali dio. MIslim da bi pravnik trebao dobro iscitati ugovor i ako ispada da imate pravo i na ostale troskove inzistirati na njima. Obicno tamo stoje neke odredbe koje se mogu dvojako tumaciti i onda oni to tumace u svoju korist.
    Direktnog iskustva nemam.
    Posljednje uređivanje od nevena : 26.10.2016. at 09:49

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam ove godine nakon 5 godina otkazala osiguranje stana. Imali smo policu u Eurohercu. Išla sam čitati sitna slova nakon što nam se dogodila šteta naravno. Uglavnom kad to pročitaš shvatiš da si idiot što to plaćaš jer su se apsolutno od svega ogradili do u najsitnije detalje.

Mi smo stan preuredili prije 2g. Otišli smo za vikend na more i u Zagrebu je bilo olujno nevrijeme, baš je čak rušilo i stabla i kako je trgalo granje na naš balkon na drugom katu je nanjelo lišča i granja od drveća ispred zgrade i začepilo sve tri odvodne rupe. Trag vode je na balkonu bio visine 15 cm i naravno voda je ušla kroz balkonska vrata i poplavila nam dnevni boravak i uništila parket.
    Osiguranje je reklo da nisu dobro napravljena balkonska vrata jer da jesu voda ne bi ušla (s tom pretpostavkom niti jedna dobro napravljena kuća ne bi bila poplavljena) a štetu bi nam eventualno priznali da je na balkon na drugom katu oluja donjela kamen i razbila staklo.

Osjećala sam se kao idiot što sam 5 godina plaćala osiguranje.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Cure, hvala puno na iskustvima.
    Ali ovdje se ne radi o privatnom ugovoru za osiguranje, svekrva nije ni imala nikakav.

Ta cijev je pukla ispod ceste ispod kuce, dakle ispod asfalta, sto je javna povrsina. I osiguranje ide po difoltu od grada/vodovoda/ne znam zapravo tocno koga. Oni jesu odmah dosli dici asfalt i sanirati cijevi, stavili novi asfalt i otisli... A stetu nije jos nitko nadoknadio. Mozda bi se trebali nekoj od tih institucija zaliti, s osiguranjem se predugo natezemo.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hmmm jedino sto mi pada na pamet jest da vodovod ima mozda osiguranje kod neke kuce koja pokriva stetu u takvim slucajevima. Ja bih se njima svakako prvo obratila.

A sa dr. strane kuce koje su bile poplavljene oko Karlovca nitko nije dobio ostetu osim isusivanja cimi mi se. Jer nije bila proglasena elementarna nepogoda.
    A za nama neke vrijedne stvari ostaje opcija osigurati pojedinacno sto sve zelimo.

Svakako zelim ti srecu i da dobijes ostetu

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sto se tice ovih privat ugovora. Evo mi nemamo losa iskustva. Ali smo osigurali stan od klasika pozar i poplava, ali i od npr.nevremena pa pukne staklo ili od samog propuha, ili od suseda pukne cijev pa nama poplavi...
    Nedugo nakon useljavanja "ventil" u kupaonici je popustio i izlila se voda po parketu. Dosli su iz osiguravajuce kuce, poslikali, napravili procjenu i uplatili nam kroz cca 7dana ostetu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, hvala puno na iskustvima.
    Ali ovdje se ne radi o privatnom ugovoru za osiguranje, svekrva nije ni imala nikakav.

Ta cijev je pukla ispod ceste ispod kuce, dakle ispod asfalta, sto je javna povrsina. I osiguranje ide po difoltu od grada/vodovoda/ne znam zapravo tocno koga. Oni jesu odmah dosli dici asfalt i sanirati cijevi, stavili novi asfalt i otisli... A stetu nije jos nitko nadoknadio. Mozda bi se trebali nekoj od tih institucija zaliti, s osiguranjem se predugo natezemo.
    možda da grad/vodovod tražiš naknadu po odgovornosti?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imali smo u 2 navrata poplavu u podrumskim prostorijama kuce. Oba je puta nakon procjene ostecenja novac vrlo brzo isplacen. U pitanju je bilo CO.
    Uistinu ne znam kako ide s ovakvim slucajem kad kuca nije osigurana. Uglavnom, itekako vrijedi osigurati.

Poslano sa mog LG-H850 koristeći Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •