Što vidjeti? Kako najbezbolnije doći s klincima iz metropole?
Što vidjeti? Kako najbezbolnije doći s klincima iz metropole?
avionom naravno...ili 6h "jahanja",prvo autoputem pa onda kad siđeš s njega onih zadnjih uru i po ti se čine beskonačni...
Meni je svaki nacin bezbolan kad je Dubrovnik ciljVooolim Dubrovnik!
Najljepse mi je ujutro rano, prije navale turista (u DU sam uvijek isla poslovno, ali sam se pravila da sam turist), prosetat Stradunom, pa lijevo, pa desno...uzmi kartu u turistickom uredu i po njoj setaj.
Kamo god isli, lijepo je.
Avion je najbrzi.
Ja sam ovo ljeto isla autom, sama s cetvoro klinaca i bilo je skroz ok. Nije uopce bilo tramakanje kakvo sam zamisljala.
razmišljam o svemu
kako s transferom s /na aerodrom
koji je najpovoljni prevoznik do Du?
Ja bih isto odabrala auto. Imas autocestu skroz do Ploca, a ostalo se malo podurajte.
Ja bi isto s autom pa usput posjet Stonskim zidinama (super su) i Arboretumu u Trstenom...
Avion + rent a car, ali to koristimo kad idemo službeno, pa nemam blagog pojma koliko košta ako sama platiš. Taksisti su me oplindrili, toga se klonim.
taxi je mislim 250kn a bus od CA 35kn po osobi....iskrca te na kolodvoru pa onda još bus karta po gradu 12kn ako kupiš unaprijed a 15kn ako kupiš u busu. Po gradu ti rent-a-car definitivno ne treba ali moguće da ima last minute ponuda koje su jeftinije od cijene taxija...pogotovo sad u podsezoni...
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 29.10.2016. at 20:37
A gdje bi trebala parkirati u DU?
To je nebu pod oblake, nemas kamo s autom i imas stotine skalina.
Doduše, skalini su posvuda, ne čini neku razliku.
uuuu,gornji Kono...to je odma ispod magistrale tako da bi se još i našao parking nego je to skretanje i ulica dosta zeznuta i jaaaako uska...
bome ćeš imat dobar trening do apartmana nakon hodanja po gradu...
Ak smijem reći na apartmanu stoje udaljenost do straduna, vrata i slično sve manje od 400m pa me zbunjuje to kaj pišete da je to daleko skali ne računam u to i ne izgleda previše ili ipak je?ima li možda i kakva badava parkiranja između tog app i grada, ili negdje tu okolo
Posljednje uređivanje od jelena.O : 31.10.2016. at 09:55
Nema nigdje ništa besplatno. Ljeti je parking posvuda 40kn/h, u garaži neznatno jeftinije. Kako je sad, ne znam, ali besplatno nije.
400m zračne udaljenosti vjerojatno jest, ali je jako strmo i s puno skalina. Nije to strašno, dobro dođe za kondiciju.
I da me zaboravim, parkinga na cesti uglavnom nema, ono malo sto ga ima okupiraju domaci koji, pak, kad parkiraju, od srece iducih 10 dana ne idu nikamo autom.
Ovo su ti cijene parkinga na cesti.
U dijelu gdje ste vi, racunaj na max.cijenu.
http://www.sanitat.hr/hr/parking/cij...alisnih-karata
Garaža na Ilijinoj glavici (to ti je opet susjedno brdo i ne znači ti ništa osim za cjelodnevni parking) je 10kn/h, a cjelodnevni ie 120kn.
zanima me za zimsko razdoblje znači li to da se ne nadam? vidjela sam neke prakirne tjedne karte u 2 i 3 zoni
http://www.sanitat.hr/hr/parking/parkirne-zone
Sad vidim da su Ploče 2.zona, dakle kupi tjednu kartu, ona ti me garantira pronalazak parkinga, jako je malo park.mjesta. Osobito za NG, ako sam dobro shvatila tada ideš, Grad ce biti pun ko šipak.
zimsko razdoblje ili NG? ako je ovo prvo,gore ćeš naći parking samo ponavljam,užasno je usko i zeznuto,imam prijateljicu koja gore živi i smrkne mi se svaki put kad idem do nje doma...na tom se putu parking ne plaća...
Ja sam razumjela da jelena ide baš za NG.
jelena, sto to je vlasnik apartmana rekao za parking? Mozda ima neko vlastito park.mjesto?
Misliš li na ulicu koja izlazi na magistralu? Je li to Od Srđa?
reko je da postoji parkiralište bez naplate nekih 300 m od kuće, ali da ne garantira
skulirana imaš li ti parking viška?
nisam skužila jel brod za lokrum vozi uopće u zimsko doba?
Jesi pogledala cijenu žičare? Šok.
Ovo kaj cure pišu za parking meni zvuci prestrasno : bilo za same stanovnike, a bome i za goste
cijene parkinga oko jezgre grada su takve da sam ja od lipnja jedan put bila unutar zidina..sve da hoćeš platit tu cifru (dakle min 80kn jer u 60min ne stigneš ništa) nahebeš se da uopće nađeš mjesto...i onda opet probijati se kroz mase turista s dvoje djece nije nimalo zabavno...mi ćemo ići ove zime na kobase i kuhano vino,i lani smo uživali jer je bilo lijepo i toplo,a Libertas je za domaće vozio gratis...
jele,ja sam odselila van grada,imam ti garažu u mene doma samo je 12km van grada...
čokolada,jest to je ta....bude mjesta ali je stvarno kriminalno usko,nabijaš auto uz zid...
Kada sam zadnji puta bila u Dubrovniku, isli smo (s Korcule) s autom i bilo je bezbolno, medjutim kad nisam negdje "blizu" da idem autom, idem avionom i trazim smjestaj u Gradu.
Znam da je skuplje nego van zidina, ali sve to tramakivanje, vrtenje, trazenje parkinga, hiking gore-dole... pogotovo ako se ide na samo par vremena je bolje izbjeci.
stanovnici imaju povlastenu parking kartu za 60kn mjesecno i mogu parkirati u drugoj/trecoj zoni gdje nadju mjesto. ali skulirana je u drugoj opcini pa ona placa rack rate
jele javi se na pp. bude u mojoj ulici mjesta, ali to je ovo sto cokolada kaze, parkiras auto i ne diras ga dok ne ides doma. i nije bas blizu gornjeg konala gdje ces bit.
I ja volim bez puno tramakavanja, avion, smještaj u gradu, ali za to treba novaca.... a s troje djece još više novaca ...
Mi smo prije tri godine bili s djecom u 10. mjesecu... Realno, u Starom gradu smo proveli 6-7 sati prvi dan, i drugi dan još 2 sata... Po meni ako nećeš proučavati svaki kutak, dovoljno vremena da se sve vidi. Brod za Lokrum nije vozio.
Moji su tada bili manji (najmlađa imala 3 godine), pa smo prvi dan došli do Splita i tamo noćili. Drugi dan smo putovali do Dubrovnika. Našli smo last-minute hotel u Mlinima. Prvi dan smo bili na zidinama, grad prošli uzduž i poprijeko - dva puta, obišli crkve, samostan, Lovrijenac, bili na ručku u nekoj pizzeriji; poslijepodne pred mrak autom otišli do Srđa jer nam je žičara bila preskupa za nas 5. Pogled je bio prekrasan jer su se upalila svjetla na zidinama. Drugi dan, po mojoj smo želji još ušli u Stari grad, iako se djeci nije baš dalo... (Tada su cijene parkinga još bile koliko-toliko pristupačne, pa smo parkirali nedaleko Staroga grada.) Na povratku za ZG, obišli smo arboretum u Trstenom, skrenuli do Stona, i na kraju za 300kn spavali jednu noć u ogromnoj sobi s doručkom u Međugorju. Zadnji dan vozili prema Zagrebu.
Ako niste još platili, ja bih ti Jelena predložila da vidiš i smještaj izvan grada. Do grada odete gradskim prijevozom, a autom iskoristite priliku kad ste već na jugu i odete npr. do Boke Kotorske. Meni je žao što nismo otišli tada do Boke, jer mi je sada taj cijeli put prilično skup i dalek... (Konavle, Cavtat i ostalo sam ja već prije posjetila, a djeci i ne bi bilo nešto posebno zanimljivo).
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 01.11.2016. at 23:09
Sjećam se da smo jedan dan parkirali u javnoj garaži u Zagrebačkoj ulici (ili Ul. Baltazara Bogišića). Do grada smo sišli brzo, cca 5-10 min, jer je motivacija bila velika i nizbrdo... ali nazad je to ipak trajalo, uzbrdo jedno 20 minuta od Pila ... a vidim da je ulica Gornji Kono 44 još dalje od toga...
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 01.11.2016. at 23:29
Evo kulturno-zabavnog programa na Stradunu. Popularni Jole i Kraljica Torcide.
http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vije...ne-na-stradunu
Kad usporediš cijenu povratnog prijevoza automobilom i avionom za njih 5 (ako sam dobro shvatila), razlika je bar 3500kn u korist automobila.
imamo osobne koje slučajno i vrijede, je 5 nas je, računala sam i ja odma u startu ali važem još sve od taksa za avion do parkiranja auta
može li mi netko reć nekaj o parkiralištu Rixos Libertas
aviokarte se mogu naći povoljno ako dovoljno rano kupuješ - nekako mislim da sada nije dovoljno rano za karte za NG
jelena - moraš uračunati i dolazak na ZG aerodrom - možeš busom, pitanje je gdje ti je najbliža stanica, možeš taxije - relativno OK cijena do aerodroma, ali ne i od aerodroma do zagreba jer Velikogoričlki taxi imam monopol, a možeš ići autom, pa će te parkiranje na Zg aerodromu koštati.
Da ja idem s familijom, išla bih autom, napravila lijepi izlet, obišla nešto od predloženih destinacija, našla smještaj izvan Grada i onda nekim javnim prijevozom došlča do njega i obišla ga.
Kaj ja zmnam - kada organiziram naš obiteljski odmor ili izlet, krećem od prijevoznog sredstva, a tek onda tražim smještaj, a ne obrnuto