Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
I ja volim bez puno tramakavanja, avion, smještaj u gradu, ali za to treba novaca.... a s troje djece još više novaca ...

Mi smo prije tri godine bili s djecom u 10. mjesecu... Realno, u Starom gradu smo proveli 6-7 sati prvi dan, i drugi dan još 2 sata... Po meni ako nećeš proučavati svaki kutak, dovoljno vremena da se sve vidi. Brod za Lokrum nije vozio.

Moji su tada bili manji (najmlađa imala 3 godine), pa smo prvi dan došli do Splita i tamo noćili. Drugi dan smo putovali do Dubrovnika. Našli smo last-minute hotel u Mlinima. Prvi dan smo bili na zidinama, grad prošli uzduž i poprijeko - dva puta, obišli crkve, samostan, Lovrijenac, bili na ručku u nekoj pizzeriji; poslijepodne pred mrak autom otišli do Srđa jer nam je žičara bila preskupa za nas 5. Pogled je bio prekrasan jer su se upalila svjetla na zidinama. Drugi dan, po mojoj smo želji još ušli u Stari grad, iako se djeci nije baš dalo... (Tada su cijene parkinga još bile koliko-toliko pristupačne, pa smo parkirali nedaleko Staroga grada.) Na povratku za ZG, obišli smo arboretum u Trstenom, skrenuli do Stona, i na kraju za 300kn spavali jednu noć u ogromnoj sobi s doručkom u Međugorju. Zadnji dan vozili prema Zagrebu.

Ako niste još platili, ja bih ti Jelena predložila da vidiš i smještaj izvan grada. Do grada odete gradskim prijevozom, a autom iskoristite priliku kad ste već na jugu i odete npr. do Boke Kotorske. Meni je žao što nismo otišli tada do Boke, jer mi je sada taj cijeli put prilično skup i dalek... (Konavle, Cavtat i ostalo sam ja već prije posjetila, a djeci i ne bi bilo nešto posebno zanimljivo).
Za Boku moraju svi imati pasoše ili osobne.