Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: Odgoda skole! Kako objasniti djetetu da nece u skolu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Marta meni osobno i u svoje ime kazem da mi je tesko prihvatiti da djete nece napredovati. Zelim vjerovat da on to moze! Mozda nece u godini dana cijeli problem rjesiti, ali da zelim vjerovat i vjerujem da jedna godina vise kod takvog djeteta moze doprinjeti napretku.
    Kuzim kaj hoces reci.. Da ne uzmem zdravo za gotovo da ce god. dana odnjet probleme! Stvarno to ne uzimam tj. ne gledam na takav nacin. Vrlo sam realna majka... I dok jedni misle da im djete prohodalo jer je napravio dva koraka od stola do stolice... Ja sam svom to priznala onda kad je napravio 30koraka u komadu.. I tako xy sl. situacija. Zato bas i nisam omiljena u krugu svoji frendica koji se hvale kako beba sa 3mj., govori mama, baba... Za mene je to samo babakanje i mamakanje...

Prve rijeci pedija su bile da mozda nikad nece hodati! I dok su mi jedni govorili otkinut ces mu glavu, a dr. se ljutili sto ga mogu nositi samo onako kako to bobath terapija nalaze.. Nisam posustajala! I bas me brigalo oce li se baka ljutiti sto joj ne dozvoljavam da ga ona pregleda i uocuje kakva je trakcija glavice... I sto se mora igrati na podu s njim!
    Moj M je uspio! I zato vjerujem da on moze i dalje napredovati.

Marta, nisam sve tebi namijenila htjela sam u dva posta. Ali sam na mobu pa mi je tekso pisati... Sitna slova, slab vid Da me krivo ne shvatis.
    Sanja , kako ste s djetetom radili bobath dok je bio mali, tako ćete raditi sve ono što mu bude trebalo i kad krene u školu. Iskustva imaš, što je odlično. Nema nikakve razlike - kako je naučio hodati, tako će naučiti i govoriti kako treba, čitati, pisati i sve školsko gradivo, ali na malo drugačiji način i uz drugačije uvjete nego većina.

Naravno da može napredovati, ali ovo ti je prvo dijete u školskom sustavu i moraš biti svjesna da je škola Serengeti, rezervat divljih zvijeri (nek se nitko iz sustava ne uvrijedi - ne mislim ništa loše). Bolje je puhati na hladno. Djeca znaju biti okrutna i svakakva, a odrasli nemarni i nekompetentni. ALi isto tako ima divnih razrednih kolega i odličnih učiteljica / nastavnika /ravnatelja... Ne znaš što vas čeka. Napisala je sirius da nitko nema kristalnu kuglu da može znati što će biti. Kako god bilo, dijete će ti trebati podršku, kako u školi tako i doma. Držim vam fige!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.11.2016. at 10:18

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja , kako ste s djetetom radili bobath dok je bio mali, tako ćete raditi sve ono što mu bude trebalo i kad krene u školu. Iskustva imaš, što je odlično. Nema nikakve razlike - kako je naučio hodati, tako će naučiti i govoriti kako treba, čitati, pisati i sve školsko gradivo, ali na malo drugačiji način i uz drugačije uvjete nego većina.

Naravno da može napredovati, ali ovo ti je prvo dijete u školskom sustavu i moraš biti svjesna da je škola Serengeti, rezervat divljih zvijeri (nek se nitko iz sustava ne uvrijedi - ne mislim ništa loše). Bolje je puhati na hladno. Djeca znaju biti okrutna i svakakva, a odrasli nemarni i nekompetentni. ALi isto tako ima divnih razrednih kolega i odličnih učiteljica / nastavnika /ravnatelja... Ne znaš što vas čeka. Napisala je sirius da nitko nema kristalnu kuglu da može znati što će biti. Kako god bilo, dijete će ti trebati podršku, kako u školi tako i doma. Držim vam fige!

Procitala sam pdf o procjeni skole. Sutra cu ga pokusati testirati, ili subotu nakon dorucka.
    Maa ja sam za odgodu.. Samo moram naci jedan lijepi pristup kako cu objasniti...

Kad mi danas rekao " ja to ne mogu drznjat" i "das mi jabuku od soka" mislila sam da cu iskocit iz koze!
    Dakle milion puta je trazio sok od jabuke, i ja to ne mogu drzati... I danas me dodatno sokira

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Procitala sam pdf o procjeni skole. Sutra cu ga pokusati testirati, ili subotu nakon dorucka.
    Maa ja sam za odgodu.. Samo moram naci jedan lijepi pristup kako cu objasniti...

Kad mi danas rekao " ja to ne mogu drznjat" i "das mi jabuku od soka" mislila sam da cu iskocit iz koze!
    Dakle milion puta je trazio sok od jabuke, i ja to ne mogu drzati... I danas me dodatno sokira
    Da li ste ikada probali brain gym? Sad lupam bezveze, ali to je nešto što je mom sinu s disleksijom puno pomoglo da se uravnoteži, a i starijem (usporeni razvoj neurološkog sustava, loša motorika, loša artikulacija govora) je bilo odlično.

Nismo išli izvan kuće na tu vrstu terapije, jer u vrijeme kad mi je to trebalo, nije toga u Zagrebu ni bilo. Koliko znam, jedino u Varaždinu bila Tatjana Herceg (certificirani brain gym trener). Kako je sada - ne znam, ali mislim da ima brain gym trenera i u Zagrebu. Prije nego se upustiš u to, pogledaj malo literaturu.

Evo, malo si pogledaj - zabavno je i može se raditi kod kuće:
    Teoretski dio i priča o brain gymu: https://pogledkrozprozor.wordpress.c...ezbi-za-mozak/
    Knjiga Paula Dennisona o tome kako je sam sebi pomogao: http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=23167 (ovu sam imala, ali sam je poklonila učiteljicama razredne nastave kad smo je prerasli)
    Praktični dio: http://www.najboljeknjige.com/conten...spx?BookID=170

Još jedna knjiga sa sličnom tematikom, ali namijenjena djeci s disleksijom: Jednorozi su stvarni http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/734/

Ima još brdo literature (Pametni pokreti, Ples pisanja.... da ne širim priču), ali nemoj to kupovati. Sve navedene knjige su dostupne u zagrebačkim knjižnicama.

Mene nikad nije zanimalo znanstveno vrednovanje tih metoda. Funkcionirale su za moju djecu. Isprobala sam i uvjerila se. Za nekog drugog možda ne bi bilo tako. Tko zna da li je nešto od toga primjenjivo za tvoje dijete, ali spominjem to zato jer mi je dobro poslužilo.

Svojevremeno sam za naše učiteljice iz produženog boravka napravila prezentaciju o tome, pa ako te zanima - evo je ovdje: http://docdro.id/s7uW0yZ

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •