Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: Odgoda skole! Kako objasniti djetetu da nece u skolu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moje djete po testu iz linka definitivno zaostaje u najvaznijim tockama...
    Niti je siguran, a bio je za lijevu i desnu stranu.
    Prepricavanje price se vidi da on zna o čemu je rijec ali sve to bez glave i repa, uz agramatizam.
    Tj. sanalazenje u vremenu i komunikaciji.
    GOVORNO-JEZIČNI RAZVOJ,
    Matematicki dio, citanje i pisanje brojeva.
    Sve to skupa je vrlo nesigurno, ili kako bih ja rekla znanje na srecu... Negdje on to povezuje ali da je siguran u to sto govori ili odgovara, nije 100% siguran

Ali sad imam i sa muzem diskusiju... Jer on se pita (netko je to vec spomenuo) sto ako ga odgodimo, a time nismo dobili nista.. Tj. Sto ako ne napreduje u slijedecih god.dana nako kako bih to zadovoljavajuce...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Moje djete po testu iz linka definitivno zaostaje u najvaznijim tockama...
    Niti je siguran, a bio je za lijevu i desnu stranu.
    Prepricavanje price se vidi da on zna o čemu je rijec ali sve to bez glave i repa, uz agramatizam.
    Tj. sanalazenje u vremenu i komunikaciji.
    GOVORNO-JEZIČNI RAZVOJ,
    Matematicki dio, citanje i pisanje brojeva.
    Sve to skupa je vrlo nesigurno, ili kako bih ja rekla znanje na srecu... Negdje on to povezuje ali da je siguran u to sto govori ili odgovara, nije 100% siguran

Ali sad imam i sa muzem diskusiju... Jer on se pita (netko je to vec spomenuo) sto ako ga odgodimo, a time nismo dobili nista.. Tj. Sto ako ne napreduje u slijedecih god.dana nako kako bih to zadovoljavajuce...
    Draga, molim te, idi se u Suvag raspitati. Ti problemi neće nestati preko noći uz terapije 2x tjedno ili manje.

Ne mogu ti više preporučiti našeg logopeda jer je gđa Vinka Vrbančić koja je radila s mojom djecom sada u mirovini. Od iskusnih dijagnostičara tamo je odlična Slađana Kostelac, pa isto dobra Blanka Zec... ima ih još. Ne znam ti reći da li je pametnije naručiti se na razgovor odmah u njihovu školu ili prvo na dijagnostiku, ali uopće nije važno. Idi na razgovor. Ljudi će te lijepo uputiti.

Ako oni kažu da to nije situacija koja je za njih, tražit ćeš dalje. Ali možda bi bilo rješenje prebaciti ga k Renati Rade (radni terapeut u njihovom vrtiću) ili čak upisati u školu tamo, da se s njim stalno radi. Nije Suvag samo za gluhe nego i za djecu s teškoćama u govorno-jezičnom razvoju: http://www.suvag.hr/osnovna-skola-poliklinike-suvag/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku

Ako dijete ima ozbiljniju poteskocu koja ce mu otezavati usvajanje gradiva i zadovoljavanje skolskih zahtjeva , tada se ocekuje da ce ta poteskoca biti tu i nakon godine odgode. Samo sto ce dijete biti zrelije pa ce se lakse nositi sa njom.
    Polazak u skolu bez odgode vjerojatno bi bio intelektualno poticajniji, ali ti procjeni koliko ce to emocionalno biti pozeljno , ako se ocekuje da zadovolji odedene zahtjeve ( a on ce imati poteskoce sa tim). Nazalost, sustav je takav da ocjene krecu vec u drugom polugodistu, a djeca se usporeduju medusobno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •