-
Cijepljenje protiv HPVa: ZA i PROTIV
Nalazimo se pred odlukom: cijepiti ili ne?
Generalno sam stava da je prošlo premalo vremena od kad je cjepivo u upotrebi da bi se mogli vidjeti pravi rezultati cijepljenja, pa to trenutno vidim ipak kao propagandu farmaceutske industrije.
Ali kad moram donijeti odluku za svoje dijete proradi crvić sumnje, i krenu pitanja i razmišljanja [IMG]file:///C:/Users/tmikulic/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Dakle, osnovno me zanima postoje li novija istraživanja i statistike koliko je slučajeva hpv-a kod cijepljene populacije?
Odnosno za koliko se smanjila incidencija HPVa kod cijepljenih, pogotovo mladih cura ...
Znate li koje su nuspojave cijepljenja, odnosno sumnje za kasnije posljedice, nastajanje problema i bolesti?
Da li se zaista svi smiju cijepiti ili postoje grupe s nekim dijagnozama/problemima/predispozicijama za koje je to preveliki rizik?
I što mi je isto jako čudno, pomaknuli su donju granicu na 9 godina, dakle mogu se cijepiti sva djeca od 9 godina i starija. Mislim, nisu još sigurni ni koliko dugo drži cjepivo, ni koliko puta (i koliko često) se treba docjepljivati, a oni još spuštaju granicu?
Ste vi cijepili svoju djecu, odnosno budete li?
-
Osoblje foruma
-
sori! 
ovaj put mi ni dr. Google nije izbacio temu
-
ja ne bi cijepila svoju curku ni da postoji 100 istraživanja koja potkrepljuju da pomaže jer ne pokriva sve oblike nego samo jedan manji dio (pa nek je to i najčešći dio svih pojavnih oblika HPV-a) i ne vidim svrhu..
eto to je moje mišljenje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma