ice lea prvotno napisa
Bok svima!
I mi imamo "malih" poteškoća po tom pitanju. Naime,Lea ima 27 mjeseci i ponekad je htjela piškiti u tutu,ali sad neće ni da je vidi. Probala sam i s nastavkom za WC, isto tako. Mislim da ipak nije spremna,ili me možda zafrkava. Dok smo bili 2 tjedna na moru, skroz sam je skinula i nudila joj tutu,čak sam i ja sjela na WC, kao zajedno ćemo,ali ništa. Ona sjedi 2 sekunde i onda veli : Nema ništa,djugi put! Nakon 1 minute popiški se u kuhinji ili na šahtu vani ili digne nogu, pa piški malo tu, malo tamo. Nakon toga mi dođe i veli : Leica je tjebala piškiti u tutu! Ništa,djugi put! I tako je bilo i sa kakanjem-sjedi na tuti ,digne se ,otrči i kaki na šahtu ili ispred kuće. Poslije se smije i govori da je tjebala kakiti u patikicu,tj.tutu, i veli mi : Djugi put ću 100%.( šta ona zna šta je 100%). To je trajalo 10-ak dana i vratila sam joj pelenu,jer mi je zbilja bilo teško pratiti njen tempo (jako je živahna) i non-stop brisanje lokvica doma.
Svekrva me pili (s njima smo bili na moru), da kako neka djeca već u toj dobi čak i piške na WC, a Leica ništa i da je moram nekako natjerati na tutu.Ja neću ništa forsirati,valjda će tražiti nakon nekog vremen, ali takvi me stavovi i uspoređivanje sa drugom djecom bole. Baš sam žalosna.
Imate li vi problema sa mišljenjem bliže ili daljnje rodbine?
Oprostite na opširnosti,ali više ne znam,da je pustim još neko vrijeme,jer očito je da ne može kontrolirati piškenje, ali zna čemu služi tuta i par puta je uspjela piškiti, ili ima netko neki savjet?
Pozdrav!