Ima li tko savjet kako učiti dijete strani jezik? Mrkva je dobila dvije (2!) dvojke iz jednog ispita i kasnije ispravila na 5 usmeno. Trebalo je pisati ono što im učiteljica izgovori - yellow - jelou![]()
Kada je trebala naučiti čitati neki tekst, bila sam na sto muka jer pobogu, ona hrvatski ispremiješa, što da radi s engleskim?! Možda sam tad napravila pogrešku jer sam ispod teksta napisala izgovor "po Vuku". Nekoliko puta je tako čitala, a kasnije smo moj dodatak postupno micale dok nije naučila čitati (ili je to meni tako izgledalo). Učiteljica je kasnije u e-dnevniku stavila opasku da se "jako trudi iako povremeno čita napamet". Naravno da je napamet! Sva sreća pa ima takvo pamćenje, samo dugoročno joj to ne pomaže jer ona i dalje zapinje kad vidi "your", riječ koja joj je već dugo poznata. "y" joj je "u", i nikako ne može povezati riječ s izgovorom.
Baš se spremam na informacije kod te učiteljice i nisam pametna što da joj kažem. Poznavajući naš obrazovni sustav, žena nema pojma (daj Bože da griješim) i ja bih nju trebala uputiti kako poučavati dijete s disleksijom, međutim ni ja tu nemam iskustvo s obzirom da je u pitanju strani jezik!