Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
a možda joj je to previše, ne znam, možda je - umorna? i onda nema koncentraciju na satu. a možda doma s njom radite na krivi način. evo, kažeš da radite cijelo popodne i dobije 3. u principu, za takvu djecu koja na satu nisu koncentrirana i ne prate i nemaju pojma što je uopće bilo na satu, a lako odlutaju, nije ti dovoljno jedno popodne za veću ocjenu.
a nakon škole i treninga, mislim da je badava pilite 2 sata s učenjem, ne zna više ni kako se zove :D

to ovako nabadam, možda sam i skoz fulala, ali nema druge nego, što kaže peterlin, sve probati.

ako je kao moja, onda ne dolazi u obzir prekidanje treniranja (a i zašto bi ako to voli), ali možda probati svaki dan ponoviti što su radili u školi. pa tamo gdje učitelji zaštekaju, kao ova fotosinteza (koliko fotosinteza sam kroz školovanje prošla do sad ), hebaj ga, ti crtaš i objašnjavaš.

u svakom slučaju, mislim da je u osnovnoj školi svaki dan učenje od 2 sata previše, možda kraće, ali svaki dan ponoviti što su radili i objasniti što ne razumije. ja bih tako
Plivanje nece ostaviti, nema sanse. I ne zelimo to, to je nesto sto voli i u cemu je ok. Probali smo, nije dobro prihvatila.

Kod nje je problem karakter plus jezicne poteskoce i eto idealne kombinacije. Imamo mi curu ( studentica) koja radi s njom svaki dan i ona kaze da joj treba sve objasnjavati slikovno i polako. I onda skuzi. Radila je i pedagogica s njom i isto tako - jednostavno je drugacija i nase skolstvo joj ne odgovara niti malo ( znam sto pricam, imam jih jos dvoje koji sa sustavom nikakvog problema nemaju). Pedagogica, psihologica i logopedica se slazu, trebalo bi joj individualizirati ali kako smo imali super uciteljicu do 4r potrebe bilo nije, a sada jesmo gdje jesmo... netko tko nema takvo dijete ne moze to razumijet, kazu meni - morate vise radit s njom! Pa koliko vise? Cijelo pop, nakon 7 sati u skoli? Sorry, meni to nije normalno, to mi je signal da negdje nesto steka. Nije problem da one ne nauci, nego je problem u nacinu ispitivanja. Kad jo je ispitivala pedagogica je znala, ali je trazila znanje, podpitanja, malo slikovno objasnila... i onda je to ok. A onako suhoparno ona jednostavno ne moze. I svatko ko je malo radio s njom je to skuzio. Kaze meni pedagogica, da je ona jednostavno dijete koje zahtijeva svakodnevno aktivno sjedenje uz sebe, da nesto nauci. To znaci - sjedni i uci s njom! Mozda ce kasnije biti lakse, razviti ce svoje mehanizme ali do sada jos nije( jako voli raditi mentalne mape na kompjuteru i to je pomak od nule. ). Nema ambicija, nije nametljiva, nema samoiniciative... i eto problema.

Psihologica je meni objasnila na jednostavan nacin - kad djeca usvajajo nove rijeci, pojmove jih spremaju u predalice kao u ormaru. I onda kad jim ta rijec, pojam zatreba ga izvuku. Ona taj pojam ne spremi, u stvari spremi ga ali nakon milijontog ponavljanja. I tu je problem jer u 5r je obseg gradiva ogroman, da ne govorim o 7! Ona moze idealno naucit ako bi ucila po epohama - povijest mjesec dana, pa geografiju i tako svaki predmet. A ovako ima zbrku u glavi i ja znam da joj je tezko. I uz redoviti rad, a ako slucajno zaspemo na tjedan, dva smo na nuli. Sve id pocetka.