Pokazuje rezultate 1 do 50 od 297

Tema: Kako se nositi s disleksijom djeteta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Peterlin, za vukajliju .
    Hvala za odgovore tebi i ostalima, znači tako je kako sam i pretpostavila, jezici, matematika i fizičko su izuzeti iz blokovske nastave, a nije reč o više časova istog predmeta po danu, nego na nedeljnoj bazi.
    Sirius, ako je nešto očigledno i odavno poznato tebi, ne mora da znači da je poznato i meni, zar ne?

Na temu, vezano za link o Montessori i Waldorfskoj školi, kao i o celokupnom novom pristupu obrazovanju učenika, praktičnoj nastavi, novim metodama u nastavi i učenicima koji ne reaguju dobro na klasične metode nastave:
    Učiteljica mog deteta radi manje-više po principima sa Peterlininog linka-sede u polukrugu, nastava je u velikoj meri interaktivna i dinamična, rade projekte sa učenicima starijih razreda, jedino ne koriste IT tehnologije, ali to mi se i ne čini kao velika mana u prvom razredu. Moje dete deluje zadovoljno i čini mi se da sasvim dobro razume sve što treba.
    Moj muž radi, tj. pokušava da radi po sličnim principima, ali trenutno radi u tri sasvim različite škole i reakcije učenika su neverovatno različite: učenici gimnazije su mahom oduševljeni novim metodama, nakon što shvate da se od njih očekuje da razmišljaju i zaključuju, više nego da reprodukuju činjenice.

Učenici strukovne škole su fascinirani praktičnim radom i MM to koristi kad god je moguće.

Međutim, učenici jednog odeljenja osnovne škole su potpuno zbunjeni i ne mogu da se snađu (drugo odeljenje je procvetalo i dobro se snalaze). Naviknuti su kod prethodnog nastavnika na sistem prepisivanja najbitnijih teza sa projektora ili table, i reprodukcije istih za odgovaranje. Revolt prema uvođenju bilo kakve promene je ogroman i traje, iako je šk. godina doobro odmakla.

Umne mape, brainstorming ili bilo šta što se odmiče od gotovih teza ih baca skoro u očajanje. Mislim da je MM polako blizu odustajanja od bilo kakvih inovacija u tom odeljenju, iako je upravo to odeljenje sa više "netipičnih" učenika, sa poteškoćama koje pronalazim na ovoj temi. MM je upravo jedan od netipičnih kome je pisanje teza za projektor i čekanje da se iste prepišu - dosadno i mučno....Ali izgleda da je to dobitna kombinacija kojom to odeljenje najefikasnije uči, i šta sad?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 15.11.2016. at 10:38

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pulinka, ja nisam struci da bi mi trebalo biti poznato. Samo sam roditelj koji je pretrazivao internet i razne pristupe da bi pomogao svojoj djeci. Tako da pretpostavljam da bi svatko u struci mogao doci do informacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •