Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Ha, ha, tek sam sad shvatila zasto si se ti, Queenbee, mene prepala - zbog ovog dodatka:

To sam ironizirala da ti dočaram kakvo je jurišanje na vjetrenjače pred tobom.
Nastavnik mora biti još toliko toga pored svoje strucnosti tj.pored primarne struke...
Kad se samo sjetim psihologije, sociologije i metodike s faksa, ajde nesto je metodika bila vezana teorijom uz nastavu, ali psiholigija NULA BODOVA. Nijednu poveznicu s praksom našla nisam (a psihol.je oduvijek bila moja tajna ljubav), samo pusta povijest i nabrajanje.
Potpis.

Pada mi na pamet naš pravni sustav - zakoni su možda i dobri, ali ne provode se.

U takvoj je situaciji QueenBee - ona zna da postoje materijali i edukacije i metode, ali u praksi do naše djece od svega toga ne dopire gotovo ništa... Istina, teško je nama suditi na uzorku od jednog ili dva djeteta, ali baš sam ovdje našla potvrdu da je u praksi drugačije, a često gore nego što se misli u Ministarstvu. I onda se vratimo na početak - da li su prosvjetari stimulirani da rade bolje? Nisu. Da li su nagrađivani oni koji rade bolje od prosjeka? Nisu. I što - oni koji se zaista trude ispadaju budale u očima kolega, pa na kraju imaš negativnu selekciju koja je loša i za sustav i za učenike. Eh... ne znam. Iz mojih cipela - znam da nije tako samo u prosvjeti. Svi smo u istom loncu.