Pokazuje rezultate 1 do 50 od 297

Tema: Kako se nositi s disleksijom djeteta?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    QueenBee radi i materijale i edukacije i sama podučava djecu s disleksijom :D i ako tijekom svoje nastavničke karijere uspijem pomoći barem 10ero djece s disleksijom, smatrat ću da sam imala svrsihodan život. 10 ja, 10 ova, 10 ona...i malo pomalo pa će se valjda nešto pomaknuti. Kamo sreće da ide brže.

Najavljujem državni skup za učitelje i nastavnike njemačkog jezika u organizaciji AZOO koji će se održati u Zadru 9-11.1. pod nazivom "
    Specifični izazovi nastavničke profesije i nastave njemačkoga jezika". Na predavanjima i radionicama će se govoriti o uvažavanju individualnih razlika među učenicima (teškoće u učenju, puberstet, emocionalni čimbenici itd.).
    Ukoliko netko ima dijete s disleksijom koje uči njemački kao strani jezik, možda može predložiti učitelju tog jezika da prisustvuje seminaru.
    Mi smo imali baš takvu kombinaciju. Ali njegova prof. njemačkog je otišla u mirovinu. Ne znam kako je sad u školi - previše je vremena prošlo.... Ako se zateknem u osnovnoj školi pred Božić, reći ću im.

Moj E. je imao dobre ocjene iz toga jer je profesorica često tražila da se uče pjesmice napamet, a njemu je to super išlo, na uho. Baš mu je odgovarao taj način poučavanja, iako je za drugu djecu bio manje dobar (ni stariji sin koji nema tih smetnji nije bio sjajan u pisanju ni gramatici). E. je bio među najboljima u razredu za slušanje i konverzaciju (pisanje je druga priča i razlog zašto u srednjoj nije odabrao njemački nego engleski, iako gleda uredno njemački tv program bez titla, za razliku od mene).

Još se sjećam nekih stihova: "Sieh, einmal, dort stadt er, Pfui - der Struwelpeter..."

(Sorry ako sam ja krivo napisala, moj njemački je ok za shopping, imam kompajler za razumijevanje, ali izlazne jedinice mi nisu bogznakaj).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.12.2016. at 12:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •