Upadam kao padobranac, no čisto da čujem neko mišljenje. Sin je 4.razred ( kasnije krenuo u školu zbog psihičke nezrelosti, sinteza i analiza mu nisu išle, dok je po razumijevanje usmenih uputa bio napredniji za svoju dob).Ocjene su mu uglavnom 4, poneka slabija, no ono što mene muči su što primjećujem kod njega nepažnju, brzopletost i tešku koncentraciju...Oduvijek treba pomoć pri zadaći i učenju, na početku sam mislila da je to normalno dok se ne uhoda no kako vidim da to i dalje traje, ježim se od brige što će biti u 5.raz. i dalje. Npr. u stanju je iz prirode čitati i ponavljati jedno gradivo sat vremena a ne nauči ništa, kažem ja kao da su mu misli konstantno negdje drugdje...Tek kad neko gradivo nekoliko puta čuje od mene, onda uspije zapamtiti. Zatim lektira, on ju pročita a neke dijelove kao da nikad čuo nije, opet valjda mehanički čita no u glavu to ne ulazi. To su znači teškoće koje jedino ja vidim, jer gotovo svakodnevno učim s njim i znam koliko vremena i truda mu treba za nešto što neki njegovi vršnjaci odrade u tri( ili više ) puta manjem vremenu. Matematika mu super ide ali gotovo uvijek se prikrade greškica jer pobrka plus i minus ili kod višeznamenkastih brojeva previdi neki broj. Sve više primjećujem da ga frustriraju te stvari, uostalom kao i mene. Nisam sigurna da li je to za neku obradu i što s tim mogu postići ili da jednostavno prihvatim da nam je tako pao grah i da smo osuđeni na zajednička učenja.