Pokazuje rezultate 1 do 50 od 297

Tema: Kako se nositi s disleksijom djeteta?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Podižem...
    Zanima me iskustva roditelja koja su vodila djecu u VŽ, u Valmod i prošli s njima program ČiPi. Ima li rezultata i pomaka nakon određenog vremena i rada sa djecom? Moj sin je sada 13godišnjak (7.razred). Intezivno razmišljamo o tome. Ali me strah da nije prekasno. Nisam ranije saznala za to. Imamo dijagnozu disleksije, disgrafije, ali i poteškoće u verbalnom izražavanju. Školuje se prema IP i za sada smo zadovoljni. Radimo i učimo s njim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj duma prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem...
    Zanima me iskustva roditelja koja su vodila djecu u VŽ, u Valmod i prošli s njima program ČiPi. Ima li rezultata i pomaka nakon određenog vremena i rada sa djecom? Moj sin je sada 13godišnjak (7.razred). Intezivno razmišljamo o tome. Ali me strah da nije prekasno. Nisam ranije saznala za to. Imamo dijagnozu disleksije, disgrafije, ali i poteškoće u verbalnom izražavanju. Školuje se prema IP i za sada smo zadovoljni. Radimo i učimo s njim.
    Nemam iskustva s programom , ali pokusaj "popravka" vec formiranog djeteta koje ima svoje mehanizme kompenzacije i nacine nosenja s poteskocom vrlo je klizak teren . Pitanje kako sve to moze utjecati na njegovo samopouzdanje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam iskustva s programom , ali pokusaj "popravka" vec formiranog djeteta koje ima svoje mehanizme kompenzacije i nacine nosenja s poteskocom vrlo je klizak teren . Pitanje kako sve to moze utjecati na njegovo samopouzdanje
    Ne radi se o "popravku" nego o pomoći pri nalaženju najboljih metoda učenja i čitanja. Ja ne vidim razlog zašto ne bi probali. Dijete s 13 godina je u fazi kad opseg gradiva u školi značajno raste, pa je pomoć dobro došla. Mom sinu je upravo terapija u Suvagu (logoped + psiholog) pomogla da prevlada svoje teškoće i stekne samopouzdanje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.10.2024. at 13:39

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne radi se o "popravku" nego o pomoći pri nalaženju najboljih metoda učenja i čitanja. Ja ne vidim razlog zašto ne bi probali. Dijete s 13 godina je u fazi kad opseg gradiva u školi značajno raste, pa je pomoć dobro došla. Mom sinu je upravo terapija u Suvagu (logoped + psiholog) pomogla da prevlada svoje teškoće i stekne samopouzdanje.
    Moju kcer je intenzivna terapija kod logopeda u prva dva razreda dovela kod psihologa koji joj je popravljajo frustraciju.
    Disleksija je i dalje ostala, jer citanje s razumjevanjem nije nesto sto se moze izvjezbati konstantnim citanjem na glas. Ono sto jest spasilo zivotno jesu metode njezinih defektologica koje su joj dopustile da koristi svoje metode kompenzacije i naucile ju jos neke druge.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •