-
Ako je to Darko Novosel i njegova kćer, na odličnom ste mjestu. Oni su bili specijalizirani za mucanje, ali su proširili djelatnost. Dugo ne pratim i nemam vlastita iskustva s Varaždinom, jer moj mlađi je to odradio u Suvagu u Zagrebu. Valmod je imao licencu za Brain Gym ako se dobro sjećam, ali to može pomoći mnogim ljudima s disleksijom i drugim smetnjama čitanja i izražavanja.
Moj mlađi se dobro snašao. Pomagali smo mu do prvog razreda srednje škole, a tada je rekao da mu više nije nužno. Tako je i bilo. Izuzetno dobar u matematici i fizici, ali loš u povijesti i sličnim predmetima, vješt s rukama, odabrao je tehničku školu radije nego gimnaziju.
Čita ok. Ne samo to, sam samcat naučio je i ćirilicu negdje u srednjoj školi jer ga je zanimalo. Za dijete s teškoćama to je uspjeh. Našao je način. Ne može baš glatko čitati tuđi rukopis, ali u današnje vrijeme to nije neki manjak. U srednjoj si je znao napraviti audio snimke kao pomoć u učenju. Djeca su snalazljiva, razviju kompenzacijske metode. Uostalom, različiti ljudi imaju različite načine učenja, pa i čitanja. Ne treba biti opterećen načinima koje serviraju u školi, jer to ne odgovara svakoj osobi. Osim toga, elektronički mediji su velika pomoć. Moji su se sinovi obojica opismenili uz računalo. Danas su odrasli i neopterećeni svojim školskim teškoćama. Prestala sam misliti o tome nakon mature.
Sretno u Valmodu i nadam se da će sve biti u redu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma