Hvala na dobrodošlici i hvala puno puno na opširnom odgovoru!!
Inače, imamo mi sve vrste igračaka, lego duplo, drvene kocke, kocke-grad... Ali njega to uopće ne zanima, samo izlazak u dvorište i - najnovije - istraživanje buba.
Hvata ih sve rukama, ništa se ne boji, grozota.
Kupili smo i škare za ljevake, ali nisu baš nešto, bolje mu ide rezanje s običnima.
Krenemo s legićima (natjeramo ga), on nema problema s pronalaženjem dijelova po uputama i okej ih sklapa, ali puše, kuka, jednostavno mu se to ne da.
Prije godinu dana je mogao ponoviti 3 broja u nizu, sad može 5. Naučio je moj broj mobitela napamet. Zna sve riječi rastaviti na slogove, ali dok čita po slogovima, čini mi se da zaboravi prvi slog dok pročita drugi. Ili npr. kad mu ja slovkam puno lakše poveže riječ nego dok sam slovka čitajući.
Mi nismo u Zagrebu pa nisam sigurna koliko će biti moguće pronaći studenta ERF-a... Svakako nastavljamo s logopedom, koliko god bude trebalo. Tražila sam da mu dodijele učiteljicu koja ima razumijevanja, a ne neku strogu koja ne razumije te poteškoće koja bi ga ubila u pojam, jer ionako je niskog samopouzdanja i vrlo plah (iako s godinama ide malo na bolje).
Uglavnom, prostudirat cu sve sto si mi poslala... Utješno je čuti da takva djeca ipak završe fakultete, uz sve svoje muke... Meni je najveći cilj da bude sretan, što god radio u životu. I moram napraviti sve da mu pokušam olakšati.