Results 1 to 16 of 16

Thread: Klamidija

Default Klamidija

U 19 sam tjednu trudnoće i rezultati mikrobiološke pretrage nijenaj bolji jer imam klamidiju.Ginekolog mi je propisao kapsule "Doksiciklin" 2 X 7 dana i vaginalete.Moram ih piti još tri dana pa ću na kontrolu.Čitala sam da klamidija može izazvati spontani pa vas molim da sva svoja iskustva mi kažete.Unaprid hvala

aqua's Avatar

Ja u 38. tjednu otkrila klamidiju (a spremala se za porod u vodi..). Konzultirali 6 ginekologa i dobili gotovo isto toliko mišljenja (a konkretno tri za sumamed, dva za eritromicin i jedan za hiramicin). Uzela sumamed, za par dana ponovo na test i sve 5. Rodila u kadi.

Neke cure imaju i lošija iskustva (potraži malo, ja sam još u 2004 našla puno postova o tome), ali generalno ne bi smjelo biti problema sa sumamedom..

momze's Avatar

Ivabarbara, cestitam ti na trudnoci!

Kao sto kaze Aqua, pretrazi malo po forumu i naci ces dosta o klamidiji. Evo nekoliko linkova, doduse govori se o klamidiji poslije trudnoce:

Klamidija poslije poroda
    Klamidija
    Bakterije
    Chlamydia

Momze hvala na čestitki!

Molim Boga da sve bude ok i da moja Barbara 2,5 godine dobije seku ili
    bracu.

6,841

Obavezno se mora liječiti i partner. Bris ne treba ponavljati prije nego prođu 3 tjedna od kraja terapije, jer nalaz može biti lažno negativan ako se prerano radi.

Da li Papa-test otkriva Clamidiu ili se mora raditi poseban bris? Papa mi je u redu pa se pitam ovo... 13. sam naručena sad za pregled pa rekoh da obavim taj pregled ako je posebno potrebno obaviti ga.

Thanks

Cookie's Avatar

mislim da papa-test ne otkriva klamidiju. meni su radili posebne briseve koji se zovu cervikalni brisevi ili brisevi grlica maternice, a osim klamidije rade se na ureaplazmu, mikoplazme, aerobne i anaerobne bakterije i hpv.

a zasto bi radila taj bris? jel sumnjas na neku bakteriju? meni su ih radili jer sam imala bakterije u urinu, ali inace se ne rade rutinski, pogotovo ne kod socijalnih ginekologa (iako bi po mom misljenju trebali).

Quote Originally Posted by Cookie
    mislim da papa-test ne otkriva klamidiju. meni su radili posebne briseve koji se zovu cervikalni brisevi ili brisevi grlica maternice, a osim klamidije rade se na ureaplazmu, mikoplazme, aerobne i anaerobne bakterije i hpv.

a zasto bi radila taj bris? jel sumnjas na neku bakteriju? meni su ih radili jer sam imala bakterije u urinu, ali inace se ne rade rutinski, pogotovo ne kod socijalnih ginekologa (iako bi po mom misljenju trebali).
    A nemam pojma, citam o svemu i svacemu pa eto da budem sigurna A i davala sam urin, ono uobicajene pretrage i bio je u redu isto kao i Papa test.. Sad opet neznam, mogu li te pretrage biti relevantne ili opet trebaju neke posebne na te bakterije. Mein Got

A ono, svasta procitam pa mi svasta pada na pamet

6,841

Moja gin (a socijalna je) radi briseve svim trudnicama, barem 1 put na početku trudnoće.

Amelie32's Avatar

Klamidija se može naći na Papa testu, ali to je kod već dobrano uznapredovalog slučaja. Najsigurnije je obaviti cervikalni bris.

Cookie's Avatar

problem je u tome sto su cervikalni brisevi dosta skupa pretraga, pa socijalni ginekolozi (pogotovo oni koji su i inace skloni skrtarenju na uputnicama) cesto 'uskracuju' uputnicu. ja sam svog jedva namolila da mi napise uputnicu za kontrolni bris nakon sto je prvi pokazao ureplasmu i nakon sto sam popila antibiotike. sve me onako nesto sumnjicavo promatrao i na kraju mi dao uputnicu samo za ureaplasmu, a ne sve bakterije (sto sam skuzila kad sam izasla iz doma zdravlja). doduse, on mi ne vodi trudnocu nego samo pise uputnice, a trudnocu vodim privatno, pa me mozda zato ne voli bas najjace...

astralis, ja sam svakako za to da se brisevi naprave, po mogucnosti prije trudnoce. pogotovo kod zena koje ih nikad prije nisu radile. ja sam tu ureaplasmu mogla vucarat deset godina i nemat pojma jer ne izaziva nikakve simptome. zato, probaj svog ginekologa zicat da ti da uputnicu, a ja ti drzim fige da pristane!

Bogu hvala nakon terapije antibioticima nalaz na klamidiju je negativan.

momze's Avatar

super, bas mi je drago cuti.

Jel znate kolike su cijene uzimanja brisa za hpv i klamidiju kod privatnika? i koliko se ceka na rezultate?

Jel moguce imati klamidiju ili hpv par godina a da se nikad nije manifestirala, jer mi nije jasno, mm su se pojavile neke bradavice na spolovilu, doktori su mu rekli da je to vjerojatno hpv i poslali ga doma bez da su mu ista rekli osim da mora napraviti briseve na hpv i klamidiju.
    ja sam isla redovito na papu i ultrazvuk svake godine, i nisu mi nis nasli, niti sam imala ikakvih problema, sad sam u 35 tjednu trudnoce koja je uredna. Zbunjena sam skroz, vjerni smo jedan drugome tako da to nije upitno

E da, i moze li se klamidija naci iskljucivo brisom ili moze i preko krvnih pretraga?

Leni's Avatar

ja sam u 16 tj T radila briseve i imala sam i klamidiju i ureaplasmu..
    pila sumamed, klamidije nema, ali ureaplasma još prisutna..