Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Cicabio ili Contractubex... ili nešto treće?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Cicabio ili Contractubex... ili nešto treće?

Friško sam (ponovo) operirana, još mi nisu izvadili konce. Imam rez koji ide s unutarnje strane podlaktice, prelazi mi ručni zglob i ulazi u dlan. Čime i kada početi tretirati ožiljak?
    Najmanje mi je u cijeloj priči bitno da se on što manje vidi, da ne kažem potpuno nebitno. Ono što bih htjela da mi ožiljak ne bude 'tvrd', nego da tkivo ispod njega bude elastično što je više moguće, baš zato jer mi je na pregibu šake, pa da mi još i to ne bude faktor koji će mi reducirati opseg kretnji, dosta što su mi smanjene radi loma kostiju.
    Ove dvije kreme su mi dali kao preporuku na jednoj od prijašnjih fizikalnih terapija. Ovako kad guglam, vidim da se Cicabio može primjenjivati ranije, čak da ima varijanta koja i služi za zacjeljivanje rana. I svašta tu piše o njima, kao laiku mi sastav malo znači, ali sve su one ludo učinkovite, čudotvorne, maltene dižu iz mrtvih.

Ima li tko kakvih iskustava, što mi je najbolje ne za estetiku nego za funkcionalnost?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malo pronjuškaj ovo - CICATRIDINA mast, to je baš za ožiljke: http://ljekarna.hr/opekline-rane-ozi...-mast-30g.html

Kontratubex je isto dobar, to je moj tata koristio za ožiljke od velike opekline.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.11.2016. at 13:26

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih reći, želim ti brzi oporavak.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih reći, želim ti brzi oporavak.
    Hvala , i na lijepim željama i na konkretnom savjetu. Piše za kremu da daje 'tonus, trofizam i elastičnost', pa to bi onda bilo to što mi treba.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Brat i ja smo koristili contractubex. Ja na trbuhu, on na zglobu ruke. Šavovi su isti kao prije korištenja kreme. Nema pomaka ni mrvicu. Mama nije koristila ništa, a njen je šav na predjelu trbuha, na istom mjestu gdje i moj, divno zacijelio. Ništa se ne vidi. Niti nabori, niti zadebljanja. Ništa. Hoću ti reći, iz iskustva, nije do kreme, do kože je. Barem kod nas.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je do kože, nagrabusila sam.
    Svi moji ožiljci su jako vidljivi. I od carskog reza prije 13 godina (ali preko njega mi se previja koža pa je to dijelom i zato) i od operacije halux valgusa prije 4 godine, još uvijek je crven.

Nakon prethodne operacije ruke bila sam dugo imobilizirana, vjerojatno je i to pridonijelo krutosti i zadebljanju ožiljka, i baš me jako zatezao pri pokretima. U ovoj operaciji novi rez ide preko starog i još se produžava u dlan. Ovaj puta bih pokušala ožiljak tretirati što prije, da izbjegnem stare smetnje.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam se naoperiravala u svom životu i isprobala koješta i najdjelotvornije mi se pokazala nevenova mast (sve ove druge kreme su ispale bacanje novca u vjetar). Dobro sam umasiravala u ožiljak i ožiljak razgibavala (sama na ruci nećeš moči pa nek ti netko drugi pomogne) - primi ožiljak između palca i kažiprsta jednom i drugom rukom na razmaku (ruka od ruke) cca 1-1,5 cm i pomicati ožiljak svakom rukom u suprotnom smjeru od druge tako da ožiljak poprima oblik slova S (ili samo gurati ožiljak kažiprstima u suprotnim smjerovima kažiprst od kažiprsta). Nadam se da sam nekak uspjela objasniti što je pisac htio reči

Što brži i kompletniji oporavak ti želim!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam stručna, ali možda bi i heparin gel/ krema došla u obizir. Koristi se za postoperativne ožiljke. Pokušaj surfati.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Heparin je za hematome (koji postoperativno, kod traumatoloških i ortopedskih operacija npr., mogu biti jako veliki). ožiljku neće puno pomoći.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lidali prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se naoperiravala u svom životu i isprobala koješta i najdjelotvornije mi se pokazala nevenova mast (sve ove druge kreme su ispale bacanje novca u vjetar). Dobro sam umasiravala u ožiljak i ožiljak razgibavala (sama na ruci nećeš moči pa nek ti netko drugi pomogne) - primi ožiljak između palca i kažiprsta jednom i drugom rukom na razmaku (ruka od ruke) cca 1-1,5 cm i pomicati ožiljak svakom rukom u suprotnom smjeru od druge tako da ožiljak poprima oblik slova S (ili samo gurati ožiljak kažiprstima u suprotnim smjerovima kažiprst od kažiprsta). Nadam se da sam nekak uspjela objasniti što je pisac htio reči

Što brži i kompletniji oporavak ti želim!
    Hvala na lijepim željama.

Shvatila sam što hoćeš reći, masirala sam ja taj ožiljak i prije, ali valjda radi previše vremena što nisam mogla do njega i radi toga što ga ne mogu rastezati sama na način na koji si opisala nije bilo baš nekih rezultata. Koristila sam naizmjenično nevenovu mast i mast od gaveza, jer je tu bila i slomljena kost. I na terapijama su mi rekli da bih trebala 'štipati' ožiljak, da spriječim da priraste za tkivo ispod.
    Heparin gel i Lioton sam koristila u fazi kad mi je ruka oticala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda cicaplast,

mada imam najbolje iskustvo s gavezovom i nevenovom mašću

imam i ja ožiljke od tri carska koje nisam sredila ali to mi se ispod gača ni ne vidi

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni je manje bitno to kak izgleda (a ja imam konkretne preko svakog koljena i duž cijelog buta od pol riti do koljena + od carskog) nego da ne zatežu kod svakog pokreta. Sa nevenovom i ovom masažom točnije rastezanjem, su mi super izglađeni - glatki i ujednačeni sa okolnim tkivom. Ali trebalo je vremena da postanu takvi. Sad su bijele pruge, ali mjesecima i mjesecima su bili crveni.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas su mi u ljekarni preporučili Mepiform flaster. Čini mi se malo poskup, je li netko probao, vrijedi li to tih para?
    Posljednje uređivanje od Audrey : 17.11.2016. at 22:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •