-
Ja sam majka skoro 16-godišnjaka i skoro 17-godišnjaka i primjećujem pomak na bolje od ovog martinog, što nas je pratilo donedavno. To se liječi samo stalnim opominjanjem. I ne vidim razloga zašto učitelji i općenito djelatnici škole ne bi radili isto - opominjali. Uostalom, škola je i odgojna ustanova, nije samo obrazovna.
Nažalost, češće se učenici ugledaju na ovakve nastavnike koji se izruguju iz njih i roditelja. To sam doživjela doma i jedva jeeeedva iskorijenila (ako sam uopće i usjpela). Mislim, uspjela sam da se PREDA MNOM ne izruguju i ne kritiziraju. Ali ako profesor klincima konstantno govori "tuljane jedan, zašto opet nisi donio uplatnicu?" zar je čudno da ga klinci izvan škole zovu Tuljan?
Tako i ova bloggerica koja je napisala članak - tko zna kako je učenici vide i komentiraju...
Mislim, ljudska zloća, neurednost, nehigijena i slično nije rezervirana samo za prosvjetare. Pitajte samo liječnike i zubare, pitajte sve moguće uslužne djelatnosti kako je to... Znaju ljudi. Pa i dalje rade svoj posao. Čak ga mnogi i vole, na našu sreću.