Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Ljubomorna mama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ljubomorna mama

Danas sam opet ,po drugi put ostavila Lauru svekrvi na cuvanje dok sam ja bila na gimnastici nakon poroda.
    Sveukupno me nije bilo doma 2 sata.
    I skuzila sam da sam totalno nekoncentrirana i stalno mislim sta radi i kako je....
    Znam da je u 99 posto slucajeva moze smiriti samo cika i da ne vrijedi nista ono izdojeno mlijeko,jer ona zapravo najcesce nije gladna,nego trazi utjehu,smirenje na cici.
    I kad sam se vratila L je vec bila dosta gladna i rekoh sveki da ipak proba dati to izdojeno mlijeko da vidim kako ce funkcionirat za ubuduce,ako cu bas morati negdje. Izvijala se,plakala,zagrcavala,nagutala se zraka...i u skoro 15 minuta takvog mucenja popila je tek 30ml. Onda to vise nisam mogla gledat i slusat,pa sam joj dala ciku i tako je siroce vukla,konacno se docepala svoje cike.

I sad se ja pitam-jesam li ja zapravo preljubomorna bilokome(osim MM-u) ostavit L? Jedva sam docekala da sveki ode i da sam opet sama s njom. Bojim se da to nije dobro i da je L potrebno da se nauci i na baku i na druge ljude,ali...vec sad imam skroz glupi osjecaj kad samo pomislim da cu je opet za 2 tjedna dati njoj na cuvanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da je ona još premala za ostavljanje

(ja sam svoju ostavila tek prvi put na sat i pol s njezinih 5 mjeseci - ne kažem da je to bolje, ali kao što sama kažeš cika služi i za utjehu ... s nekih 5-6 mjeseci se mogu malo više zabaviti i na druge načine )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja mislim da tvoji osjecaji nisu glupi. I da, isto ko sto si ti jedva docekala da budes sama sa svojom bebom, da je i tvoja beba to isto jedva cekala.
    Ako ti bas moras negdje ici, ok. Ali, pliz nemoj svoje osjecaje i instinkte tumaciti kao pogresne ili pretjerane. Ne znam zasto bi se bebe morale "navikavati" na ljude iz okoline. Mislim, navikavaju se na njih tako i tako, kad su mama i tata tu. A sve ostalo kasnije dodje samo po sebi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A slazem se i sa Vrijeskom. Ja sam isto tip koji bi se i na glavu nasadio samo da izbjegne ostavljanje djece nekome. Ili odlazenje na mjesta na koja ne mogu povesti djecu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

možda beba nije htjela bočicu jer je vidjela da si ti tamo pa je htjela tebe. ali, opet, moji nikad, ali nikad nisu htjeli povući ni jedan jedini gutljaj iz bočice. rezultat - odvajala sam se od njih samo u hitnim situacijama i samo na sat-dva, koliko znam da su mogli izdržati bez cice.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    A ja mislim da tvoji osjecaji nisu glupi. I da, isto ko sto si ti jedva docekala da budes sama sa svojom bebom, da je i tvoja beba to isto jedva cekala.
    Ako ti bas moras negdje ici, ok. Ali, pliz nemoj svoje osjecaje i instinkte tumaciti kao pogresne ili pretjerane. Ne znam zasto bi se bebe morale "navikavati" na ljude iz okoline. Mislim, navikavaju se na njih tako i tako, kad su mama i tata tu. A sve ostalo kasnije dodje samo po sebi.
    Samo bih se složila sa Zoranom!!

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kad trebam nešto obavit, ostavim n. i bočicu izdojenog mlijeka baki ili tati, i dosada nije bilo nikakvih problema. ako je gladna, mala bumbarica iskapi bočicu i ne buni se, jedino mi mm kaže kako mu je milo gledat je kako ručicom miluje bočicu, kao što miluje moju siku dok papa ...
    ali, svi smo različiti, kao i naše bebice, tako da se ne trebaš puno preispitivat - ako se ne osjećaš dobro i prenervozna si kad ste razdvojene, nemoj je ostavljat ako baš nije nužno i gotovo. a o navikavanju na druge ljude fakat ne brini, ima vremena za to. za sada joj ne treba nitko drugi na svijetu osim mamice!!!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Osjećaji su ti savršeno normalni, jedino ne znam kako ti se uopće dalo ostavljati dijete radi gimnastike poslije poroda?! Mučila si se tamo i psihički i fizički, a nije ti sila niti te tko tjerao. Mislim da još niste zrele za odvajanje ni jedna ni druga.

Uživaj sada maksimalno koliko možeš u svom djetetu, ureži u svoje sjećanje svaki dodir, miris, osmjeh.... to se vrijeme više nikada neće vratiti. Ovo je period kada najbrže rastu i najbrže se mijenjaju - nemoj to propustiti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je ona gimnastika za vracanje organa i misica u normalno stanje nakon poroda.Dakle puno zena ide na to kad postoje ti tecajevi.
    I ostavljaju i puno manje bebice.To je jednom tjedno.
    Mislila sam da ce i meni dobro doci da tih sat vremena u tjednu napravim nesto i za sebe.
    A i da se kako rekoh,L navikne i na druge ljude,jer nebih htjela da bude kasnije sramezljiva i da se skriva pred ljudima.Neznam,mozda grijesim,mozda to uopce ni nije razlog,al imam dvije djevojcice u okolini koje samo zele mamu,a s ostalima nece ni razgovarati,a obje su vec "velike",jedna ima 4 godine,a druga 5 i pol.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad je Hrvoje imao 2 mjeseca imala sam promociju magisterija.

Misliš li da sam otišla? Nikako. On je sisao svaki sat u to vrijeme. Bez obzira na mukom izdojeno mlijeko u flašici, bez obzira na to što sam bila obučena, spremljena... ostala sam doma. Znala sam da bi ta tri sata koja bih bila odsutna Hrvoje plakao, plakao i tražio zizu. A ja bih bila beskrajno tužna zbog toga.

Promocija gore/dolje. Nebitno.

Hrvoje mi je bio važniji.

Rezime - glasam za neostavljanje bebice još neko vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema ti to veze s ostavljanjem ili neostavljanjem kakva su djeca. Moje obje djevojcice su totalno drugacije prema "outsiderima" iako zive u identicnim uvjetima. Isto ih nikad nisam nikome ostavljala. Jedna je dosta zatvorena i nepovjerljiva, druga totalno suprotna. Mislim da bi bile takve i da su ih drugi ljudi cuvali.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    A i da se kako rekoh,L navikne i na druge ljude,jer nebih htjela da bude kasnije sramezljiva i da se skriva pred ljudima.Neznam,mozda grijesim,mozda to uopce ni nije razlog,al imam dvije djevojcice u okolini koje samo zele mamu,a s ostalima nece ni razgovarati,a obje su vec "velike",jedna ima 4 godine,a druga 5 i pol.
    S ovim se nikako ne mogu složiti jer ja svoje dijete u 3 godine sam ostavljala samo onda kad ga negdje stvarno nisam mogla voditi. Sad je to češće, ali samo iz tog razloga i on bez problema ostane, uopće ne plače niti protestira. A o srameživosti ne mogu niti pisati jer mogu samo reći da ako je etko otvoreno dijete oda je to moj sin. To najbolje mogu potvrditi cure s foruma koje nas znaju. Baš suprotno, ponekad je preotvoreno dijete.

Mislim da ti je još stvarno mala da ju ostavljaš. Pogotovo ako se ti za to vrijeme ne osjećaš dobro. Ima vremena da se navikne na druge ljude. Sad si joj ti jako potrebna. A vrijeme koje si kao odvojila za sebe, kako pišeš te frustrira i uopće nisi opuštena pa čemu onda to. Odvoji si ga na neki drugi način,barem još zasad kako tebi paše(topla kupka, ...). I bez gimnastike se možeš vratiti u fit formu ili ju odgoditi za koji mjesec.

Sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad citam nemoj je ostavljat,premala je ili Amaltheu-nije otisla na promociju,Hrvoje joj je bio vazniji.
    Sad se osjecam nekako...jadno.Kao losa majka. Kao da je tako dugo ili stalno ostavljam samu ili kao da meni L nije vazna.
    Odlucila sam vise je necu ostavljat dok necemo obje biti spremne.

Hvala vam na odgovorima ,koji zapravo i opisuju moje razmisljanje.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nina, nema više tjeskobe i razmišljanja što tvoja beba radi dok tebe nema! nije li to divno! :D (misliš li stvarno da bi se loša majka bavila ovakvim mislima?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A i vama jedan veliki jer ste mi pomogle da cujem glas srca. A ono se ne zeli odvajat od moje srecice.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad citam nemoj je ostavljat,premala je ili Amaltheu-nije otisla na promociju,Hrvoje joj je bio vazniji.
    Sad se osjecam nekako...jadno.Kao losa majka. Kao da je tako dugo ili stalno ostavljam samu ili kao da meni L nije vazna.
    Ajoj, Nina! Pa nisam tako mislila - htjela sam samo reći kako su oni maaaaali, maaaali....

Naravno da ju voliš, inače ne bi ni bila ovdje s nama, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Amalthea,ma znam da nisi tako mislila i nisi ti uopce kriva sto sam se ja tako osjecala procitavsi napisano

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nina

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    S ovim se nikako ne mogu složiti jer ja svoje dijete u 3 godine sam ostavljala samo onda kad ga negdje stvarno nisam mogla voditi. Sad je to češće, ali samo iz tog razloga i on bez problema ostane, uopće ne plače niti protestira. A o srameživosti ne mogu niti pisati jer mogu samo reći da ako je etko otvoreno dijete oda je to moj sin. To najbolje mogu potvrditi cure s foruma koje nas znaju. Baš suprotno, ponekad je preotvoreno dijete.

Mislim da ti je još stvarno mala da ju ostavljaš. Pogotovo ako se ti za to vrijeme ne osjećaš dobro. Ima vremena da se navikne na druge ljude. Sad si joj ti jako potrebna. A vrijeme koje si kao odvojila za sebe, kako pišeš te frustrira i uopće nisi opuštena pa čemu onda to. Odvoji si ga na neki drugi način,barem još zasad kako tebi paše(topla kupka, ...). I bez gimnastike se možeš vratiti u fit formu ili ju odgoditi za koji mjesec.

Sretno.
    Potpisujem!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma, bebica je još mala da ju ostavljaš bilo kome, a vidiš da i ti tako osjećaš. Što se tiće hranjenja na bočicu, mislim da bi možda sa žličicom bilo uspješnije.

Spremam se na koncert od Pixiesa u 7. mj. i srce me boli što ću morati ostaviti svoje curke pa makar je to samo nekoliko sati u pitanju.
    Za hranjenje sam već pripremila zalihu mlijeka i to me ne brine, ali kad se sjetim kako se Dora smiri kad ju privinem k sebi i dam joj cicu, dođe mi da ostanem doma.

Nije to ljubomora to je samo čista majčinska ljubav i potreba da zaštitimo svoje dijete.

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, ti si mene rastuzila sto si pomislila da si losa majka.......ma koja losa majka bi se toliko brinula sto jednom tjedno ostavlja bebicu par sati???????
    ja isto mrzim ostavljat Karla i odvajali smo se doslovno mozda par sati otkad se rodio. vodim ga svuda sa sobom, a di nije dobro za njega ni ja tu ne idem...i sretni smo skupa. Nedavno ga je baka koja je polozila vozacki prije godinu dana htjela vozit u park i biti s njim nekoliko sati sama...ja sam se pojela od brige cim me pitala...poslala sam mm s njima radi sigurnije voznje a njoj sam lijepo objasnila da bi se previse brinula i proslo je sve OK. medutim pitala sam se ne pretjerujem li mozda s brigom i da li sam mozda presebicna sto se tice odvajanja djeteta od sebe...mirila sam se zakljuckom da se trebam vodit svojim instinktima i srcem u ovakvim slucajevima....
    a sto se tice kontakta s ljudima i socijalizacijom sve to dolazi trudili se mi ili ne....stalno smo medu ljudima a i dragi ljudi uvijek su s nama...Karlo je isprva bio sramezljivko i skrivao se iza mene pri svakom kontaktu s nepoznatim ljudima..prije par mjeseci to se samo preokrenulo i on je postao jako drustven i otvoren prema svima...pogotovo djeci...

Početno

Ja mislim da djeca od najranije dobi percipiraju naše stresove i strahove. Ako majka strepi i nevoljko ostavlja dijete- dijete će to osjetiti i biti nemirno. Ako je majka sigurna i radosna zbog nečeg lijepog što će joj se dogoditi i zbog toga na sat-dva ostavi bebu, smatram da će i beba tako to percipirati...nimalo tragično. Evo visim na forumu jer sam malene otfurala kod none u Istru. Čule smo se telefonom..i kaže mi "..mama jako mi je lijepo kod none..nemoj još doći dok se ne nakupamo"...više od toga ne trebam reć

Možda ja ne znam pravi uzorak, ali redovito su djeca stidljivih, introvertiranih majki koje poznajem, također povučena i stidljiva. Međutim, svako je biće stvor za sebe, teško je procijeniti tko će kako reagirati i kakav biti.

Živimo u Zg sami , daleko od baka. Ja sam u par navrata ostavljala male tro-četevromjesečne bebe kod baka, s bočicom izdojenog mlijeka. Nikad nije bilo drame, uvijek bi bile nasmijane i naizgled zadovoljne kod nona. I nikad, baš nikad nije bilo nikakvih incidenata. Bez problema bi slistile bočicu dok mene nije bilo kad sam bila ja..dobile su cicu.

I još mi je jedna stvar bila prelijepa. Ta sreća na licima nona kad su se i one emocijama vratile u neka sretnija i mlađa vremena, kad su i one hranile svoje (sad već raspupane ) bebe.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Virgo, lijepo rečeno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad se idem i ja ubaciti, pa me izbacite
    Baneta sam prvi put ostavila kad je imao 6 nedelja , isla sam na onaj prvi pregled kod ginekologa , ostavila sam ga sa mm, tj. tatom, i to je super bilo, uspavala sam ga pre nego sto sam otisla, nije me bilo dva sata i kad sam se vracala cujem kako mu tata govori " o pa ti si se probudio " , znaci u sekundu sam se vratila! Sa svekrvom ne mogu da zamislim da ostane , jer ga ona drzi 5 minuta i bole je noge, itd. da ne nabrajam, a mama mi je umrla :/ !
    Uglavnom ih ne treba ostavljati a pogotovo ne izmedju 6 i 9 meseca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •