Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
Ja moram priznati da još uvijek bježim od svih onih čudesnih kipova životinja na slapu Korane na mjestu gdje je nekad bio "novi" hotel Korana, do rata. Vlasnik Lane ima uvrnut smisao za lijepo. Takve kipove ima ispred svoje tiskare, imao je neko vrijeme poslagane betonske patkice na fontani ispred Žitne kuće. Na svu sreću, maknuo ih. Sad si dao oduška na Korani. Moji klinci se još nisu igrali na tom igralištu. Daleko draže im je preko ceste na Vunskom polju - to su Ameri donirali igralište za djecu s posebnim potrebama. Ima genijalnih sprava za održavanje ravnoteže, brod koji se ljulja, kugle, pa neki instrumenti koji predivno zvuče kad ih takneš, mreža kišobran za penjanje kao na Bundeku... To mi je najbolje igralište koje sam ikad vidjela.
Deda ih bez problema bedina svih četvero dok se ja friziram kod Ozane kraj Kupe.
Nisam vidjela uživo "skulpture", baš mi je žao da nema neki "odbor za lijepo". Nema šanse da bi na takvom mjestu u nekoj Švicarskoj to napravio. Opet, ne vjerujem da je gore nego dok je bilo zapušteno. Meni uvijek bude žao kad se radi nešto novo, a ružno. Što nije rijetkost.

Znači moram na vunsko polje sljedeći put kad dođemo u grad