Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Organizacija vremena - pitanje za kucanice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Organizacija vremena - pitanje za kucanice

Potaknuta temom o blitvarkama , htjela sam pitati sve mame koje su na porodiljnom, koje uopce ne rade nego su doma s djecom itd. Kako organizirate dan, a da vam se ponekad ne cini da samo kuhate, cistite nesto itd.? Imate li strogo odijeljeno vrijeme za igru s djecom, tj. vrijeme u kojem nema obavljanja kucanskih poslova ili sve radite u letu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno, skoro pa ne radim nista, posvecena sam B. cjelo vrijeme.

Ono sto ja uradim preko dana dok sam sama s njim je da ukljucim masinu za sudje, zategnem posteljinu i napravim mu rucak.

Znaci vecinu vremena provodim s njim, u igri, idemo svaki dan vani, a kad tata dodje kuci onda ga on preuzima a ja se dam u ciscenje i to povrsno , a vikendom imamo generalku, pranje vesa, usisavanje, brisanje podova, mjenjanje posteljine...itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja moram prati ves svaki dan. Usisati moram barem dva puta dnevno jer moja djeca kod svakog obroka naprave kaos. Znaci, dorucak pa spremanje. Onda odlazak u vrtic pa natrag doma. Nabrzinu nesto skuham pa natrag u vrtic. Onda dodjemo doma, igramo se, rucamo. Opet spremanje kaosa. Onda moram staviti robu da se pere, opet se malo poigramo ili odemo van. I vec je vrijeme za veceru. Tako da ja stvarno imam dojam da stalno nesto radim. Nepotrebno.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja imam slican osecaj. ponekad mi se cini da nisam dovoljno sa njima od "zagusujucih" poslova u kuci. onda sve pobacam i igramo se. ali, uglavnom je svaki moj posao povezan sa njihovom aktivnoscu: ako slazem sudove u masinu, one stavljaju solje i escajg, dok brisem prasinu i one mlate krpicama unaokolo, ves sirimo zajedno, peglam tako da one sakrivaju komad po komad odece, a ja ga dobijem za peglanje tek kad pogodim sta su sakrile... naravno da smo spore kao tri puza, ali malene bas uzivaju u tome. mislim da mame bez stvarne pomoci u kuci, a pritom jos i zaposlene, jednostavno ne mogu odvojiti vreme samo za kucne poslove. sve se radi zajedno i to je takodje kvalitetno provedeno vreme.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sve u letu, nemam bas nikakav plan ni organizaciju vremena ( sto se vidi kad dodjes kod mene doma pa mislis da je tu negdje sigurno pala bomba )

Početno

Permanentno je prljavo, puno krupne soli, mueslija, igračaka koje bodu. Svako čišćenje nosi prljanje nakon 30 minuta. Nema smisla.
    Srećom odu spavati oko 22.30. Pa onda humanizacija prostora, pale se strojevi, trošim 10 kW istovremeno.

U dnevnom režimu obvezno je 10.30-11.30 virkanje na Rodi poradi izgradnje vlastite pismenosti i solidarnosti. od 12-13.30 kuhanje. I to je to što se po defaultu mora.

Kad čistim, dam njima špricalice s vodom i krpe, pa nek i one čiste. Kad kuham dajem im lonce, vode i pašte..pa nek kuhaju. Kad usisavam dam im usisavač 15 minuta nek se ižive. Eto...

Kad sam na Rodi...propisno ih zanemarim

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Kad sam na Rodi...propisno ih zanemarim
    i ja! i uopste me ne grize savest zbog toga!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi se dizemo u 7.zatim ja pijem kavu,Magdalena mlijeko.Slijedi setnja sa psom kratka( Magdalenu cuva seka),zatim kuhanje rucka,spremanje stana,stavljanje vesa na pranje.To je gotovo do 10 sati kad idemo van i ostajemo do pola 12.E zatim ide rucak,pranje suda i od 1-3 spavanje( spavam i ja).poslije toga kava,mala mlijeko i idemo van do pola 7,zatim kupanje i vecera i naravno u 8 spavanje.Ponekad nam se kod setnje pridruzi i Sara,no uglavnom smo same.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj narednica prvotno napisa
    Mi se dizemo u 7.zatim ja pijem kavu,Magdalena mlijeko.Slijedi setnja sa psom kratka( Magdalenu cuva seka),zatim kuhanje rucka,spremanje stana,stavljanje vesa na pranje.To je gotovo do 10 sati kad idemo van i ostajemo do pola 12.E zatim ide rucak,pranje suda i od 1-3 spavanje( spavam i ja).poslije toga kava,mala mlijeko i idemo van do pola 7,zatim kupanje i vecera i naravno u 8 spavanje.Ponekad nam se kod setnje pridruzi i Sara,no uglavnom smo same.

Evo, baš tako je i kod nas, samo što osim popodnevnog spavanja imamo "mirno igranje" npr. crtanje, gledanje crtića, čitanje priča ili sl.
    I baš mi je lijepo!!!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dok je Mejra bila jedinica nista nisam radila dok je bila budna. Dok bi zaspala po danu ja bi nabrzinu nesto uradila.

E sada je druga prica. Non stop nesto radim a nista se ne vidi. Dok popijem kafu i doruckujemo (ja i Mejra, MM radi prvu) haos. Jedno hoce piskit, drugo ukakalo, ili ono prvo hoce kakao ili da poizbaciva sve iz latica. Trckaram naokolo non stop.

Uglavnom poslije dorucka (negdje oko 9-10) Ahmed zaspi. Onda sve brzinski stavim rucak, i ako ostane vremena poigram se sa Mejrom. Posto nemam najvise vremena za nju ukljucujem ju maximalno u sve svoje radnje. Npr. oko rucka, pospremanja. Ona uziva kada mi 'pomaze'. Ne usudim se sa dvoje djece izaci u setnju sama tako da to ne dolazi u obzir, e jedino ako cemo nabrzaka do auta nekome ici poigrati se.

Uglavnom to je sve od moje organizacije, sve dok se A. ne probudi onda opet ukrug.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas isto nikakvih rituala tipa sad je igra sad ovo..Malo me pekla savjest zbog toga al sam sam smanjila kucanske poslove i visenje na kompjuteru.Ruckove radim jednostavne, zajedno usisamo i rastiremo ves, a ostalo otpada na igru, setnje, spremanje u setnje, itd. Navecer ne dolazi u obzir da ista radim, ako uspije zaspati do 9 onda citam il pogledam nesto s muzem. Shvatila sam da biti samo mama kucanica vrlo lako moze prerasti u frustraciju, pa il samo bauljamo po stanu il stalno nesto redimo, ovako pomalo ima svega, nekad vise igre nekad vise kucanskih poslova.Al vazno je da smo zajedno i da se dobro zabavljamo a nekad i dosadjujemo.Sve je to zivot.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sarah, moja imenjakinjo. potpisujem te!
    Ja ujutro stavim malenu u jednu staru dječju klupicu, ona čita, ja trčim kakati, paralelno pijem kavu koju mi moj ljubljeni ostavi prije odlaska u atelje, zapalim cigaru /JEDINU U DANU, DA NE BI BILO ZABUNE/, malo nešto čitam, mašem joj s tog zahoda jer se taman možemo vidjeti... Tata dojuri kad je frka, jedemo uglavnom pomidor ili neki povrćnomahunarkasti šiš-maš. U tom ritmu čitav dan, osim blaženih dvadeset minuta kada spava, a ja naštancam kakvu pjesmu ili mudru rečenicu. I popiškim se malo mirnije!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja - sve po trenutnoj inspiraciji!!! Osim foruma - to me opsjeda, još mu odolit ne znam!

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ujutro san na forumu, pijen kavu i uzivan. od 10,30 pa do 12.30 je pospremanje kuce i kuhanje rucka. to mi je jedina rutina. popodne mi je za vjesanje robe, peglanje itd kad mi je svekrva doma pa mi je lakse. vecinu vrimena provodin sa andreom. a kako ce bit kada buden imala dvoje, bolje ne pitaj, ne znan ni sama

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

budjenje, toaleta i dorucak. nas petero svi i sve istovremeno.

nakon dorucka veci idu/vodim ih u vrtic. najmanji i ja ostajemo/vracamo se nakon setnje doma. ili smo vani, ili u gradu, ili salabajzamo oko kuce i po kuci. nemamo neki raspored. ponekad spremamo rucak u podne, ponekad u tri. nema rutine.

izmedju tri i cetiriipol (ovisno ako je bas zaspao patuljak, onda ga ne budim ekstra) pokupimo starije iz vrtica. dalje nema rutine. kad dodje predvece - vecera, kupanje, pidjame, zubi, crtic, krevet.

isto i ja. nema spremanja ni kuhanja ni nicega kad je vrijeme spavanja.

robu na pranje stavim nekad u toku dana (sad imam i pametnu masinu pa je programiram da se sama upali). masinu za sudje punimo po potrebi (palimo u 10 navecer). usisavamo po potrebi (nekad 5 puta dnevno, nekad sutra). robu slazemo kad treba. jedino sto radim kad najmanji spava je - pranje kupatila. iskljucivo po danu. ostalo radim u letu, i ne mislim da nonstop nesto radim a da nema efekta. odrzavamo neku nama prihvatljivu normalu i to mi je sasvim prihvatljivo 8)

ne vidim da nam nesto ekstra fali. uglavnom - nisam nikad zbog kucne rutine nista propustila, odgodila ili zanemarila. nismo robovi kuce vec ona sluzi nama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •