Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: bolna, krvava ragada

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno bolna, krvava ragada

Bok svima,

molim za savjet....na lijevoj bradavici mi se pojavila ragada, koja bi zacijelila jer smo sad već ulovili položaj koji me ne boli za vrijeme dojenja, ali problem je u tome da Roko jako povuče prva dva tri puta :shock: (tako da mi se diže kosa na glavi) i tada mi zguli taj sloj koji zacjeljuje...
    ne znam uopće kaj da radim...kad je vrijeme za podoj na lijevoj strani unaprijed mi je slabo.
    Desna je super i kad bi lijeva uspjela zacjeliti uživala bi do maximuma.
    Mažem ju mlijekom nakon podoja i purelanom, i cijelo vrijeme ju luftam ali Roko učini svoje i ragada je opet tu...Frka me da mi se kroz tu ranicu nešto ne upali jer me pecka cijelo vrijeme (dok ne dojim).

Druga stvar je da on ponekad jako dugo želi biti na cici...pojede...pa se otkači pa za par minuta opet traži....kaj da radim..sinoć smo ga čak hranili na kapaljku sa izdojenim mlijekom sve je pojeo ali je svejedno plakao dok ga nisam stavila na cicu još bar petnaest minuta...
    Ja si mislim šta tu ima još curiti nakon toliko vremena ali kad stisnem ide još uvijek...

Da li da se izdajam par dana dok mi ne zacijeli ranica ili što?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da probaš dati mu desnu dok mlijeko ne krene (ili se izdojiti ručno do ne krene) pa ga onda prebaciti na kritičnu? Probaj je i malo anestezirati prije podoja, možda kockicom leda. Koliko dugo već ne zacjeljuje?
    Bilo bi bolje dojiti nego izdajati se, pogotovo ne izdajalicom koja bi mogla napraviti još veću štetu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

izdajalicu nemrem očima vidjeti još od prvog djeteta, nema tog lošeg primanja bradavice koji bi mogla usporediti sa boli koju mi je priuštila izdajalica...
    stanje nije tako prestrašno, bar mi se trenutno ne čini tako (upravo smo sikili na kritičnoj) otkrila sam položaj lopte uz zakretanje bradavice na mjesto koje nije ranjeno...čak imam i let down.
    Ne zacijeljuje nekoliko dana mislim oko 4-5, nije to tako dugo...a ne zadovoljava se izdojenim mlijekom baš hoće cicu...
    Trenutno nakon podoja mi se čini malo bolje..ne vidim ništa krvavog..

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super je da si našla položaj gdje se ne oštećuje rana direktno.
    Prati samo da se stvar poboljšava, da nije došlo do infekcije.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kako mogu znati da je došlo do neke infekcije? :/
    Danas je već puno bolje, čak smo uspjeli cikiti u svim položajima kako bi što bolje izvukao mljekeco...ranica je još uvijek tu ali je manja...
    Roko je ponekad nemiran kad ciki, pa pokušava okrenuti glavu dok drži bradavicu...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ak ne zacjeljuje, ak se zagnojava, nema poboljšanja... Kao za klasične rane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •