Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
SOS telefon sad ne radi da nazovem, pa ću pitati ovdje, možda je koja savjetnica online...

Dakle, Kaleb (sve češće) ima napade histeričnog plača na cici. To otprilike izgleda ovako: traži cicu, prikopčam ga, cica par sekundi i udari u očajnički plač.

Nisu grčevi, jer je miran kad nije na cici (jedino zna plakati nakon par pokušaja jer bude isfrustriran).
Nije let down, jer se isto ponaša u pozi koju imamo za jak let down (ja na leđima, on na meni). Osim toga, drugačije plače kad je prejak let down.
Mislila sam da mu je začepljen nosić, očistila sam mu nosić, opet isto.

MD ga umiri na rukama, probamo ponovo, ista priča. Sav sretan se baci na ciku, povuče par puta, histeričan plač. Koji put siše još desetak sekundi kroz plač, a onda je skroz pušta i nastavlja plakati.

Majke mi, da nisam toliko educirana, već bih zabrijala na one bapske "nešto mi ne valja s mlijekom"...

ZNAM da je sve ok s mojim mlijekom, ali što da radim? Sve je manje podoja u kojima mirno siše, a po noći ima varijaciju na ovu temu - cica, pa pusti, pa cica, pa pusti i tako milijun puta u pola sata. No, u toj "noćnoj varijanti" ne plače.

Iskustva, savjeti, rame za plakanje?
Citiraj Zorana prvotno napisa
Nisam sad skontala, jel ti imas dojam da je on gladan ili da samo hoce sisati? Jel piski i kaka uredno?
Aha, sorry, čini mi se da je gladan. Ok, sad uredno spava snom pravednika kod tate, ali nije jeo...Od pola 8. A ni tad nije puno.

Piškenje i kakanje je u redu, naravno, zato nisam ni spominjala.

Citiraj Zorana prvotno napisa
U kojem polozaju dojite tijekom vristanja? Koja je razlika u placu kad ga muci prejaki let down? Jel za svaki podoj mijenjas stranu ili ne?
Probali smo sjedeći, ležeći, ležeći da je on na meni, skačući na lopti...U svima vrišti.

Kad je prejak let down, siše i onda se nakon nekog vremena zagrcne mlijekom i zbog toga udari u plač. U ovoj situaciji nema zagrcavanja, plače odmah, nakon par sekundi.

Ne mijenjam strane za svaki podoj, koji put mu dajem jednu cicu čak unutar 4-5 sati (upravo radi jakog let downa), ali sad kad su veće vrućine ih ipak mijenjam češće da bi dobio i vodenastije mlijeko. Prvo što sam pokušala kad je tako počeo plakati bilo je promijeniti cicu. Ista stvar.
Zaboravila sam spomenuti da mi se čini da je u nekoj pred-fazi izbijanja zubića, stalno gura šakicu u usta i svrbi si desni.
potpisujem sve ovo!!!!!

samo kod nas to traje duze nego kod Lune, mozda dva-tri tjedna i nije svaki dan, cijeli dan i nikad po noci (u 03h)

probala sam i u smirenom okruzenju, pelena preko ramena i njene glave... nema pravila oce li biti cijeli dan, samo ujutro ili popodne i predvecer. evo sad je "strajkala" i na kreju se izmori i zaspe, a ja znam da nije dovoljno pojela. (npr.sinoc u 9, nakon kupanja, i odspavala je u komadu do pola 6)
uz to se naguta zraka (cokce dok se muci s bradavicom), jako puno bljuca. ima dvije stvari koje sam skuzila- nekad joj rade crijeva pa je to muci i dok se ne iskaki ne smiruje se. no sta ju muci kad crijeva ne rade? druga stvar- dok ne proguta ok je- sise bradavicu, povuce mlijeko- sve je ok, mirna je. proguta ga- predstava pocinje- rita se ko riba na suhom.

cini mi se da stagnira na kilazi ili da dobiva puno manje nego sto je prije dobivala. no njeno ponasanje, pelene...sve je ok.

place mi se kad je gledam tako. dodje mi da izdojim mlijeko i dam joj da se nahrani posteno, tj da vidim oce li se i tada ritati.