Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Sv. Duh, novosti, sto ponesti...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2017

Početno

Podižem!
    Novosti? ako ima kakva friška mama

I zanima me da li netko zna što je sa projektom Rodilište - prijatelj majki u kojem bi i Sv.Duh trebao sudjelovati?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Evo friško iskustvo ako nekome zatreba: u rodilištu svi ljubazni, epiduralnu nude i sami, puste da sve bude što prirodnije, higijena na ok nivou, muž može bit u boxu skroz (npr ja u boxu bila 6 sati i muž samnom) nitko ga nije pitao za tećaj. Potiču da piješ vodu. Ponjeti vode, spavačicu i papire, kasnije na odjelu trebaju i ulosci, jednokratne gaće, za bebu pelene maramice i krema. Na odjelu sestre super, higijena ok, lijekovi za bolove dostupni. Eto u kratkim crtama, uglavnom ja sam jako zadovoljna!

BambiDi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Svog malog bandita sam rodila prije malo vise od mjesec dana na Duhu pa evo iskustva. Sto se tice projekta Prijatelja majki ne znam sto je dio Projekta,a sto je vec bio dio ustaljene prakse bolnice.

Partner je bio sa mnom cijelo vrijeme u boxu,a bili smo cijeli dan u njemu. U predradjaoni nakon klistiranja ne daju jesti, a poslije 8 sati sve normalno jedes,a pijes cijelio vrijeme.

Sto se tice kemije uvaljali su mi gel jer se smanjivala kolicina plodove vode, ali i cimerice u preradjaoni su isto bile izgelirane pa mi se cini da neki doktori ipak vole ubrzavati stvari jer eto.

Sto se tice biranja polozaja za radjanje, to je jos uvijek nemoguce. Cijelo vrijeme si jos pristekan na ctg i mozes kumiti i moliti da sjednes (jer me tako manje lupala bol na ledja), ali nema sanse da popuste (tj. kako tko od osoblja). Daju male pauze da se proseces i ajde nazad na aparaturu. Mozda ako imas cvrsci stav od mog ti prodje, ali meni nije proslo.

Daju nesto protiv bolova i prije i poslije. Na odjelu svaki dan prosece sestra sa sredstvima protiv bolova a uvijek ju mozes i pozvati,vecina je jako ljubazna i empaticna.
    U predradjaoni su mi nudili ono opojno cudo, a drugi dan u boxu sam uzela i epiduralnu #uzasnasamdajsve.

Nisu me rezali jer jedna babica nije dala <3 hvala joj. I odmah cu mi dali moje malo cudo, kozu na kozu, aaa skoro sat vremena.

Imam osjecaj da to vise ovisi na koga naletis nego do filozofije bolnice, ne znam kako je bilo prije. I ima stvarno divnog osoblja (vecina jest), a ima ih da im nisam dala da me pipnu, doslovno.

Sto se tice vizite na odjelu, za tebe, mozes traziti da te pregledaju, ali nije da ce pregledati na svoju ruku.
    I ide fizijatar da vidi koliko su se razmaknuli trbusni misici i trebas li nositi pojas.

Svoje spavacice sam nosila, nisu ni nudili svoje. Sto starije i jadnije ponijeti i sto vise. Znojila sam se ko luda poslije,sto od vrucine u sobi sto od hormona ludujucih pa su mi je dobro dosle da cesto mijenjam (ovu s poroda sam bacila).

Sto se tice poticanja dojenja moze se pozvati sestra za pomoc dojenju u bilo koje doba i ja sam besramno zivkala i trazila pomoc kod pravilnog namjestanja,ali i trazila da ga odnesu na nekoliko sati nocu. Pitale su me jesam li 100% sigurna da zelim da ga oni tada nahrane adaptiranim na spricu, tako da stvarno nista ne rade na svoju ruku. (Otada iskljucivo dojim, ali spasila su me ta dva puta sto su ga odnijeli na par sati da malo uhvatim sna nakon dugog poroda)

Imaju nove novcate kupaonice, redovito ih ciste.

Sto se samog poroda tice induciran je zbog te plodove vode tako nisam sigurna koja je redovna procedura, to mozda bolje da se netko drugi kaze.

Spasili me oni ogromni Chicco ulosci i jednokratne podloge za bebu presvuci i mene za na krevet da ne procurim, i jednokratne gacice.

Maramice vlazne bebi ili blazinice i pelenice za prematanje bebitosa.

Za bradavice Purelan mast, za hemice mast iz gradske ljekarne njihova smuckana.

Posjete nisu ogranicene brojem, ali strogi su s vremenom, u 17 sve tjeraju, ali moze netko doci izvan vremena posjeta pa izadjes na hodnik ispred,a ima i predprostor za sjedenje.

Eto,bebitos spava na meni pa se ja raspisala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •