Jede mala pekmez? A to kaj je prepečeno si mislila obraditi? Ak su obadva da, onda uzmi malo mlijeka soka, i smelji te prepečence, omekšao s tekućinom dodaje malo smokvi i oblikujuj kuglice koje uvaljajte u kokos, naravno može i bez pekmeza
Jede mala pekmez? A to kaj je prepečeno si mislila obraditi? Ak su obadva da, onda uzmi malo mlijeka soka, i smelji te prepečence, omekšao s tekućinom dodaje malo smokvi i oblikujuj kuglice koje uvaljajte u kokos, naravno može i bez pekmeza
kod nas ove god-rafaelo, ferero, jafa kuglice, mađarica, daim torta ( ala ikea),čupava pita s višnjama. Kuma pravi suhe kolačiće pa ćemo se mijenjati pola pola jer ja to ne pravim obzirom da ne jedemo, al eto nek se tacna prošara raznovrsno
Ovaj trik da se kora valja u pek papiru zavinutih rubova sam probala kad sam radila kore za mađaricu, no meni to nije odgovaralo i odustala sam, te valjala klasično i rezala ostatke rubova, vjerojatno ću tako i s ovom.
Samo omekšaj s mljeveno i uvaljaj u kokos
Ak je to samo za malu a baš ti se peče napravi zobene kekse bez čokolade, dodajući malo kokosa
Ne peče mi se. Ovo je gotovo. Samo ne znam što ću za kraj da se kugle ne lijepe. A eto, odlučila sam da ću čekat do sutra i uzet lješnjake. Kokos mi nekako nije.
napravljeno:
rum kuglice (upravo po drugi put)
isleri (duplo)
cokoladni roscici
pp keksici
piplis kukis
kikiriki bajadera
i ako mi se bude dalo: kruscice s bademima i vanilin kiflice
i kremasto ce biti cokoladna ili mileram torta
Nisam nikad probala ni peci ni jesti mileram tortu, ali cujem hvalospjeve pa bih je ispekla.
Malo sam guglala...
Koje voce stavite? Je li OK ono Ledovo smrznuto sumsko voce? Je li se prije otopi? Neki pisu da im voce zagori. Caka da se to izbjegne?
Voce iz kompota? Ako da, kad njega staviti?
Tijestom se do vrha oblozi kalup?
Ajde, pls, vi koje ju pecete, dajte recept i upute! Tnx![]()
Posljednje uređivanje od Optimist : 16.12.2016. at 17:03
Žuta uzmi zobene, smokve i čiju i od toga složi kuglice
E, je li itko probao u bijelu i sipkovu pitu umjesto margarina staviti maslac?
Voce koje hoces. Moze cak i sa bananama,samo njih stavljas nakon sto se torta ispece.
Ja sam radila sa mjesanim smrznutim iz kauflanda. Stavis ga skupa s kremom pec u ne prevrucu pecnicu. Oko 160-170 je dosta, cca 1 h.
Voce iz kompota ne peces,pretvorit ce se u pekmez, slazes ga na pecenu kremu i zaljevas preljevom.
Fina je,meni nije bas taksav spektakl okusa kako opisuju,ali vrijedi probati.
E da,voce se ne topi prije,a tijesto razvuces po bitavom kalupu
Ja sam za sad napravila medena srca,medenjake,gingerbread manove, keksice od zobenih i ljesnjaka i ljepljene kekse od ljesnjaka.
Za vikend planiram jos svasta. Vidjet cemo koliko ce se planova realizirati
upravo spekla milijun komada, doslovno![]()
pet punih puncatih plehova. ali kako ja pečem, tako mm i klinci kradu s tacne :/
ko zna koliko će ih uopće dočekati božić
JELINA MEDENA PITA
Tijesto:
500 g brašna, pola oštrog, pola glatkog
6 dag masti
12 dag meda
25 dag šećera (ovo redovito smanjim na pola)
1 prašak za pecivo
2jaja
Zamijesiti, ostaviti pol sata da odstoji pa podijeliti u 4 dijela, pa valjati kore (pleh kvadratni od moje stare pećnice, ako radim u pravokutnoj 33cm, ispadnu debele, što nije loše tko takve voli jer ih je lakše valjati i puniti).
Obično ih valjam direktno na listu pek papira, a odozgo samo zasipavam brašnom, ali ako se jako lijepi, stavim još jedan papir.
Pečem kore jeenu po jednu, ali ne na obrnutom plehu, nego u velikom plehu od nove pećnice u koji to lijepo stane unutra. Kad su ispečene, naslažem jednu na drugu skupa s papirom dok se ne ohlade.
Krema:
0,5 l mlijeka
30 dag šećera (može se smanjiti)
6 žlica glatkog brašna
vanilin šećer
To se skuha i unutra se frkne 25 dag margarina
Mađaricu radim tqko da ubacim margarin u vruću kremu, ali za medenu pitu fila je ljepša ako se krema ohladi, a margarin (ili pol maslaca, pol margarina) izradi mikserom.
Ne stavljam glazuru nego namažem tom istom kremom odozgora i posipam mljevenim orasima ili ribanom čokoladom, kako mi puhne.
* * *
Upravo sam završila s filanjem mađarice, nadam se da će moji muški sutra biti zafovoljni. Medena ide u tjednu, kad stignem.
Ispekla danas baškotine prema ovom receptu: http://www.coolinarika.com/recept/ra...meta_refresh=1
i biskupski kruh (u 2 različite verzije)
Ja sam se napokon primila kolača i danas napravila obične medenjake, kuglice od smokava, prugastu salamu s kokosom i crnu salamu s bademima i grožđicama.
Ispekla još i 4 kuglofa sa suhim voćem, to je namijenjeno za božićne darove.
A mislila sam da neću ništa... Sad me bole noge jer sam puno stajala.
Ide li u kaj obični Anis, pa da potrosim
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.12.2016. at 07:10
Čitam vas i skupljam ideje.
Ja ću svakako keksiće, obične vanilin i sa kokosom, neke kuglice sa čokoladom, radila sam nedavno sa marelicama i rogačem i bile su odlične.
Vidjet ću što ću još na to dodati, ide obavezno torta od naranče i čokolade.
U pusrle... Probat ću naći recept, zove se "dugmad s anisom", ja to ne pečem ali ima moja mama, možda ga uspijem naći.
Ovo je slično, ali ne znam iz glave da li je isto: http://www.chefkoch.de/rezepte/25338...efloeckli.html
I u medenjale možeš malo staviti i u biskupski kruh, ali pazi, anis je jak ko vrag, da ne nadjača i preuzme sve ostale začine
Piece of cake za napraviti, a lijepi i ukusni:
http://https://www.coolinarika.com/recept/keksici-sa-dzemom-od-malina/
Medenjake jesam, još bih raspukliće, paprenjake, brownieje i ove gore i svašta. Kuhinjski Chevy Chase. I onda netko pita: "A nema mađarice?"
Posljednje uređivanje od Konfuzija : 18.12.2016. at 17:37
Joj, da i kuglof.. Ovaj mramorni je najbolji:
https://www.coolinarika.com/recept/o...amorni-kuglof/
i jos jedna runda rum kuglica i kikiriki bajadera
dodala jos kruscice s bademima, milijun komada u dvije varijante i aromaricne kekse od djumbira i cimeta
ove: http://kiwi.hr/aromaticni-keksi-od-dumbira-cimeta/
oni koji vole ta dva zacina - obavezno probati
sutra s curama radim gingerbread man![]()
Upravo radim ferrero kuglice, i crne i bijele. Nisam ih nikad radila, nadam se da bijele mogu bez kokosa, kojeg cu zamijeniti ljesnjacima.
Radit cu sipkovu i bijelu pitu.
Okusat cu se i s mileram tortom sa sumskim vocem.
Prijavljujem vanilin kiflice,linzere,orascice,breskvice i stollen (4kom). Crkla sam.
joj breskvice
moje cure bi bile odusevljene, al nekako nemam volje petljati toliko oko njih
mozda...
bboys koji recept?
za sada išleri, zvjezdice i borići namazani
To nije kuglof od dizanog tijesta nego klasični engleski kolač sa suhim voćem, samo ga ja ispečem u kalupu za kuglof. To može stajati mjesecima. Imam dva ista, pa smjesa od 4 jaja i 30 dag brašna ide u dva kalupa i oni istovremeno idu u pećnicu. Zamatam u celofan.
Inače, ovi su namijenjeni da ih mm odnese obiteljskoj liječnici i med sestri u ordinaciju gdje je njegova mama. Jedan je za omiljenog specijalista kod kojeg je moja mama. Uručit ćemo ih u utorak ili srijedu, a dalje, hoće li dočekati Božić, to ne znam, hehehe...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.12.2016. at 21:47
Eh, još o kuglofu... Klasični s germom pečem na Badnjak ujutro, ali ne svake godine. Ove godine umjesto kuglofa pečem stollen sa quark sirom i marcipanom. Bolje podnosi stajanje i ne mora se raditi zadnji čas.
Ima još jedna dobra smjesa za biskvitni kuglof sa crnim vinom...
Danas:raspuknuti keksići, čokoladna salama i budući je od salamice ostalo brdobjelanjaka ovaj kuglof http://www.coolinarika.com/recept/kolac-od-bjelanjaka
u nešto izmjenjenoj verziji.
Većina je gotova, pa što izdrži-izdrži:
princes-pufići
krancle
paprenjaci
milijun komada
florentinci
kokos kuglice od ostataka ganache kreme (al bojim se da tih neće biti do Božića)
Još planiram pišingere i Vasinu tortu, ali to radim tek u petak
Meni je 18.12. silno rano za bozicne kolace. Ne bih ja to jela za tjedan dana.
Zasto? To su sve suhi kolaci koji su i bolji ako koji dan odstoje.
Ginger, napisem ti kasnije recept za breskvice.ali ima s njima posla...
kod mene jučer
linzeri
snickers čokoladni prutići
oblatne
danas planiram
snowballse i čokoladnu salamu
za naše potrebe više nego dosta
Ja danas sad pečemo zobene kekse i čupavce a kad se vratim s posla idu kiflice s cimetom, ali veći dio je za današnju donaciju u X Gimnaziji, dođite navečer na koncert i humanitarnu prodaju svega i svaceg
Jučer dupla porcija gingermana i mak kiflica - koje su mi se opet razlile i spljoštile i izgorile po krajevima![]()
kod mene isto gotove krncle (ja ih radim moreeeeeeeeeeee)
paprenjaci, sinoc smo ih balerina i ja radile, to su mi kolaci iz djetinjstva.
kore za madjaricu gotove (za 4 madjarice, s obzirom na BC). uz sve sto sam imala ovaj vikend, mislim da je to dobar skor.
a kiflice snovidjenja smo odmah pojeli, jer su mi na rucku bili gosti.
Ja sam pitala muža što bi htio od kremasih... Odgovor je očekivan - medena pita (mađaricu još nisu pojeli, ali budu - ne brinem se ja za to...)
Mislila sam još napraviti ovo, ali izrezati okruglim kalupom u obliku polumjeseca: https://www.google.hr/search?q=kocke...6JVHGDbWn5M%3A
Meni se ne da peći 5 vrsta isti dan. Ja sam ispekla u nedjelju 11.12. kekse od zobenih pahuljica, to se pojelo prošli tjedan. Pa sam u srijedu ispekla tortu od sira i ta se pojela. U subotu sam ispekla pitu od 300 g oraha i 6 jaja, ta neće dočekati idući vikend, imali smo goste. Ostali mi bjelanjci od torte, ovaj ću tjedan to iskoristiti ili za jedan bezimeni s lješnjacima u kalupu za kruh ili za voćni beze sa slatkim vrhnjem, a na badnjak ću ispeći štanglice od lješnjaka i čokolade, tako da ću baš za Božić imati samo ta dva. Onda ću do NG nadodati po potrebi. Ja volim imati friške kolače, iako znam da mogu stajati dulje. Možda se upustim u karamel-šnite, nisam ih nikad radila, a volim ih. Uvijek dobijem od mame.
Kod nas stalno gosti zadnje vrijeme, tako da se mora peći![]()
mi jedemo kak pecem...pa sto prezivi
zato sam i morala jos jednu rundu rum kuglica, kikiriki bajadera i islera
jer, toga ne smije ponestati
al ja i inace stalno nesto pecem, vecinom kremasto, ove suhe povremeno, za grickanje
nas ima puno, stalno nam netko dodje i sve brzo ode
Imam podosta kikiriki maslaca, imate kakav recept? Bilo bi odlično kombinacija sa čokoladom.
Ja vec danima citam i divim se koliko pecete kolace
Nisam bas neka od kolaca,pa ako moze pomoc.
Imam silikonski kalup u obliku bozicne jelke(8 rupa je u kalupu). Nije za keksice jer je dubina 3 cm i duzine 4-5 cm. Vise mi je za nesto tipa mufini,ali oni se dosta dignu.
Imate kakvih ideja?
Uzmite u obzir da sam totalni antitalent za kolace![]()
bananenbrot
recept mogu staviti tek kasno navecer, ali ima ih na rodi sigurna sam. na vjezbacicama. Ginger daj ti neki izvuci. pliiiz.
Posljednje uređivanje od spajalica : 19.12.2016. at 13:21