Pokazuje rezultate 1 do 50 od 351

Tema: Bozicni kolaci 2016.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Jel vi sve ove dane jedete te kolače? Kako vam ne dosade do Božića?
    Ma ne, sad se peku samo suhi, koji stoje: šape, kifli, rolade od oblatne i slično.

Ispekla sam samo karlbadsku pitu prošli vikend (inače ispečem 1 kolač tjedno) i danas ujutro se pojeo zadnji komad. Božićne kolače uglavnom pečem za dar - pakiram u celofanske vrećice i darujem (brat mi je samac, svekrva isto živi sama, susjeda iz zgrade je sama, moji roditelji su u godinama + mama ima šećer, pa tata dobije svoj dio itd.)

Sutra će mm kupiti na placu suho voće za šarene kuglofe, to on nosi kao dar odabranim osobama.

A da se mene pita - stollen je dosta + eventualno kokos kifli ili krancli. Ništ mi drugo ne treba. Pečem tj. izrađujem samo ono što djeca i drugi članovi obitelji vole (prugastu roladu od kokosa i čokolade za mlađeg sina, crnu salamu s bademom za starijeg, pišingere za mog oca, šareni kuglof i makovnjaču za mog brata i mlađeg sina, stollen za starijeg sina i mene, medenjake za svekrvu i njezine dvije susjede, čupavce prave i lažne za sve navedene - ali rano mi je još za njih....

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne, sad se peku samo suhi, koji stoje: šape, kifli, rolade od oblatne i slično.

Ispekla sam samo karlbadsku pitu prošli vikend (inače ispečem 1 kolač tjedno) i danas ujutro se pojeo zadnji komad. Božićne kolače uglavnom pečem za dar - pakiram u celofanske vrećice i darujem (brat mi je samac, svekrva isto živi sama, susjeda iz zgrade je sama, moji roditelji su u godinama + mama ima šećer, pa tata dobije svoj dio itd.)

Sutra će mm kupiti na placu suho voće za šarene kuglofe, to on nosi kao dar odabranim osobama.

A da se mene pita - stollen je dosta + eventualno kokos kifli ili krancli. Ništ mi drugo ne treba. Pečem tj. izrađujem samo ono što djeca i drugi članovi obitelji vole (prugastu roladu od kokosa i čokolade za mlađeg sina, crnu salamu s bademom za starijeg, pišingere za mog oca, šareni kuglof i makovnjaču za mog brata i mlađeg sina, stollen za starijeg sina i mene, medenjake za svekrvu i njezine dvije susjede, čupavce prave i lažne za sve navedene - ali rano mi je još za njih....
    Mogla bi ti slastičarnu otvoriti!
    Ja sam spekla 3 runde linzera koje su na pol pojedene. Sinoć 2 runde vanilin kiflica. Sad se brusim na par zgodnih recepata, sve suhih keksa i za Princa bijelu pitu, duple kore. Kore me pate jer se teško valjaju. Krema mi najmanji problem.
    Dobila sam i par zgodnih recepata torti koje valja isprobati za slavljenike u idućoj god.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Mogla bi ti slastičarnu otvoriti!
    Ja sam spekla 3 runde linzera koje su na pol pojedene. Sinoć 2 runde vanilin kiflica. Sad se brusim na par zgodnih recepata, sve suhih keksa i za Princa bijelu pitu, duple kore. Kore me pate jer se teško valjaju. Krema mi najmanji problem.
    Dobila sam i par zgodnih recepata torti koje valja isprobati za slavljenike u idućoj god.
    Ma taman posla... Ne da mi se više. Prije je popis bio dulji. MM je ionako rekao da će kupiti Mlinarov oval ako bude falilo kolača, a ja se ne bunim.

Od mokrih tj. kolača s kremom - mađarica ili medena pita (vjerojatnije medena, nemam pojma) i to ću ovaj vikend jer mora odstajati da kore povuku vlagu. Moji muški vole prugaste kolače. Za mađaricu ponekad uzmem gotove kore, ali za medenu valjam sama, na pek papir i ide to dobro.

Joj, zaboravih skoro - svekrva mi je poslala staklenku kompota od višanja sa zamolbom da napravim švarcvaldicu za Badnjak. Nitko sretniji od mene jer nema jednostavnije torte.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •