Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: Kad dečko udari djevojčicu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Je li gnjusno povlačiti paralelu s odraslima, u smislu ako ja kao žena odgurnem ili lupim muža u afektu...da li mu to daje za pravo da me našamara???

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Goga25 prvotno napisa Vidi poruku
    Je li gnjusno povlačiti paralelu s odraslima, u smislu ako ja kao žena odgurnem ili lupim muža u afektu...da li mu to daje za pravo da me našamara???
    Uh...da je taj dječak moj sin, nisam sigurna da ti ne bih pozvonila na vrata...Zapravo ne, obratila bih se stručnoj službi i prijavila da je tvoje dijete udarilo moje dijete i da se moje dijete bilo prisiljeno obraniti. Uostalom, još stigne czss pozvoniti i na tvoja vrata. Vjerojatnije je da će stručna služba to rješavati u okviru CAP programa ili kako se već zove program za nultu toleranciju nasilja, a provodi se u svakoj školi.

Ne razumijem po čemu djevojčica ili žena ima pravo na agresiju, a dječak ili muškarac nema.... Ovo govorim iz cipela majke trpeljive muške djece. Koja su previše puta pobrala kaznu zbog ovakvih situacija koje nisu započeli. Zdravoseljački, kad izazivaš, moraš biti spreman na posljedice.

A mene bi bilo sram napisati da je moje dijete započelo tuču... Teško je biti sudac u situacijama u kojima nisi prisutan, a i kad jesi, ne znaš što je sve bilo jučer... Do koje mjere je taj dečko trebao trpjeti začikavanje i agresiju cura? Nulta tolerancija nasilja u praksi ti izgleda baš ovako, izazivaš dok te netko ne mlatne. Samo se nadam da ti je kćer naučila životnu lekciju, jer ako nije, danas sutra će se dovesti i u malo gore situacije.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A mene bi bilo sram napisati da je moje dijete započelo tuču... Teško je biti sudac u situacijama u kojima nisi prisutan, a i kad jesi, ne znaš što je sve bilo jučer... Do koje mjere je taj dečko trebao trpjeti začikavanje i agresiju cura? Nulta tolerancija nasilja u praksi ti izgleda baš ovako, izazivaš dok te netko ne mlatne. Samo se nadam da ti je kćer naučila životnu lekciju, jer ako nije, danas sutra će se dovesti i u malo gore situacije.
    Započelo tuču? Agresija cura? Ne znam što je bilo jučer?
    Ne znam iz kojeg konteksta si došla do ovih zaključaka, ali kao što rekoh, dečko je maltene obiteljski prijatelj, jede kod nas, druže se svaki dan, naj frendovi, podbadanja je uvijek bilo i uvijek će biti, ali bez agresije i lupanja nekog po glavi. Ni u jednom trenutku nisam rekla da je moje dijete ima pravo udariti nekoga, i opet ponavljam, i sama je rekla da joj je jako žao, ali vratiti jednoj curici na takav način, udarajući je više puta po glavi, mislim da nije u redu, samim time što je sam započeo maltretiranje i nakon višestrukog moljenja nije prestao.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne poticem nasilje, dapace, uvijek sam im govorila da n slucajno ne smiju prvi zapoceti tucu.
    Ali mi se cini da oni u toj dobi jednostavno ne znaju kako bi reagirali. Curke zadirkuju jer im se mozda svida, on ne zna sta bi, pa reagira impluzivno. Isto tako i on.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Uh...da je taj dječak moj sin, nisam sigurna da ti ne bih pozvonila na vrata...Zapravo ne, obratila bih se stručnoj službi i prijavila da je tvoje dijete udarilo moje dijete i da se moje dijete bilo prisiljeno obraniti. Uostalom, još stigne czss pozvoniti i na tvoja vrata. Vjerojatnije je da će stručna služba to rješavati u okviru CAP programa ili kako se već zove program za nultu toleranciju nasilja, a provodi se u svakoj školi.
    Molim te nemoj se uvrijediti ili naljutiti, ali meni je ovo, recimo, pretjerano. Nekako mi cijela ova rasprava ide u smjeru one ideje kojom se u Americi želi djeci zabraniti igra lovice jer je, eto, opasna, djeca će pasti i ozlijediti se. Barem onako kako ja vidim ovu situaciju, jer mi smo se kao klinci u osnovnoj školi stalno tukli. Nije to bila tuča u smislu bullynga (da smo imali nekoga na koga smo se mi jači namjerili pa ga redovito zlostavljali), nego smo stalno imali te dječje prepirke, glupave igrice, naguravanja, jurenja, pa i tuče, ali zaista bezazlene, dječje. Onako kao to Mark Twain opisuje u svojim knjigama, ako razumijete što želim reći.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Molim te nemoj se uvrijediti ili naljutiti, ali meni je ovo, recimo, pretjerano. Nekako mi cijela ova rasprava ide u smjeru one ideje kojom se u Americi želi djeci zabraniti igra lovice jer je, eto, opasna, djeca će pasti i ozlijediti se. Barem onako kako ja vidim ovu situaciju, jer mi smo se kao klinci u osnovnoj školi stalno tukli. Nije to bila tuča u smislu bullynga (da smo imali nekoga na koga smo se mi jači namjerili pa ga redovito zlostavljali), nego smo stalno imali te dječje prepirke, glupave igrice, naguravanja, jurenja, pa i tuče, ali zaista bezazlene, dječje. Onako kao to Mark Twain opisuje u svojim knjigama, ako razumijete što želim reći.
    Sorry, nisam ovo ranije vidjela...

Ja imam traume iz svoje osnovne škole slično kao KrisZg, pa možda imam iskrivljenu percepciju. Dobila sam batina na putu od škole do doma previše puta, a nije bilo nikoga od odraslih da me zaštiti... Dok se samo sjetim, šopanje snijegom, bacanje torbe na zemlju... ufff... A doma sam još dobila od mame zato što sam došla razbijenih koljena i podrapanih čarapa. NIJE smiješno ni zabavno niti su to dječji posli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •