Reći ću ti ono što su već i druge cure rekle. Gledaš situaciju subjektivno. Nebitno je dali udari djevojčica ili dječak. Neprihvatljivo je kako god.

E sad, meni je smiješno ovo prekidanje druženja. Kako si i pisala inače su najbolji prijatelji, oboje dobra i pristojna djeca.
Šta se nikome ovdje pogotovo u toj dobi nije dogodilo da reagira krivo? Ja sam u 4r osnovne škole ošamarila prijateljicu jer je tvrdila da sam napravila nešto što nisam. Inače sam bila vrlo pristojno, lijepo odgojeno, povučeno dijete. U tom trenutku sam iz nemoći da ju uvjerim da ja nisam to napravila krivo reagirala. Nikada prije ni poslije nisam nešto tako napravila i da me netko na temelju toga okarakterizira kao nasilnika i zatraži prekid druženja s tom prijateljicom bilo bi smiješno.

Ja bih pustila da oni sami odluče o svome druženju, naravno dala bih im do znanja da takvo ponašanje nije prihvatljivo i ako se nastavi imati će neke posljedice s naglaskom da su i jedan i drugi jednako neprimjereno reagirali, ali mami drugog djeteta govoriti da vam se više ne pojavljuju na vratima nakon godina lijepog druženja je meni djetinjasto s tvoje strane.

Meni se čini da se u današnje vrijeme mi roditelji previše miješamo u odnos naše djece i njihovih prijatelja i to još od parkića i riješavamo zapravo stvari koje bi prvo oni sami trebali pokušati riješiti pa se zato ni ne znaju ponašati u takvim situacijama. Naravno kad stvari pređu granicu da onda moramo i mi reagirati.