Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: Kad dečko udari djevojčicu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naravno da dečki nisu uvijek "krivi", dapače, baš bih rekla da curice više zezaju dečke. No i dalje je činjenica da su dečki u principu fizički jači od djevojčica, to je zanči situacija kao kad recimo šestogodišnjak zeza desetogodišnjaka, pa ga udari, a veliki mu ozbiljno vrati - to je onda prekoračenje nužne obrane , a kako je ova situacija opisana to se i u ovoj priči dogodilo.

Ali je baš jako loše djevojčicu učiti da dečki ne smiju tući cure, to se meni najmanje sviđa u reakciji otvaračice teme, što je ona zgrožena baš točno time što je eto dečko udario curu.
    Kao prvo, to je kao da daje kćeri alibi da je ok udariti dečka što je naravno jako loše. Kao drugo stvara joj lažnu sliku o svijetu u kojem su dečki nekakvi vitezovi koji ne tuku dame.

Što jest, jest, činjenica je da ima priličan broj žena koje razmišljaju na način da nema ništa posebno loše u tome da one malo zveknu muškarca jer su fizički slabije.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imam situaciju da je školska kolegica udarila šakom u usta mog sina ( 4.razr.) , raskrvarila mu usnicu, kaže sin da je rekla da ju smeta kako se oni igraju pod odmorom a on i frend nisu htjeli prestati, jer navodno ta igra nije imala nikakve veze s njom...Planiram sutra otići do škole, nisam pametna što reći, što tražiti. Curica inače često dolazi u konflikte s drugom djecom, tužaka učiteljici za najmanje sitnice...Sin kaže da joj je učiteljica odredila kaznu da mora valjda pod odmorom sjediti na mjestu do kraja tjedna...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Imam situaciju da je školska kolegica udarila šakom u usta mog sina ( 4.razr.) , raskrvarila mu usnicu, kaže sin da je rekla da ju smeta kako se oni igraju pod odmorom a on i frend nisu htjeli prestati, jer navodno ta igra nije imala nikakve veze s njom...Planiram sutra otići do škole, nisam pametna što reći, što tražiti. Curica inače često dolazi u konflikte s drugom djecom, tužaka učiteljici za najmanje sitnice...Sin kaže da joj je učiteljica odredila kaznu da mora valjda pod odmorom sjediti na mjestu do kraja tjedna...
    Suosjećam...

Idi u školu i vidi što će ti reći... Prije toga doooobro propitaj doma svog sina i reci da ti iskreno kaže SVE, ali baš sve što se događalo (možda i neke ranije događaje). Ja sam se par puta nasadila kad sam tako išla tražiti pravdu, a doznala da moje dijete nije baš tako nedužno kako se meni činilo. Ne kažem da je kod tebe tako (vjerojatno nije) ali to je moje iskustvo. Gledala sam samo svoje dijete, a ne i širu sliku. S druge strane - iz šire perspektive, za mog sina je bila korisna spoznaja da njegove riječi imaju posljedice, često neugodne, pa da na to treba računati. Životna lekcija mu je bila ok, ali bome, svakako sam se osjećala...

No, natrag na temu - čak i da su dečki nešto i krivi, nema baš nikakvog opravdanja za udarce i fizičko nasilje. Podsjeti ih (iako škola to zna, a i učiteljica je odredila kaznu) na nultu toleranciju nasilja. Možeš se povezati i s roditeljima drugog dječaka i čuti njegovu stranu priče.

Možeš tražiti da se održe radionice za djecu (ako imate stručnu službu, to je njihov posao - učiteljica zna koje su mogućnosti škole) a svakako možeš tražiti i tematski roditeljski sastanak, ako ga učiteljica samoinicijativno ne predloži. Možda će ti ponuditi i manji sastanak (samo djeca koja su uključena + njihovi roditelji). Sve smo mi to prošli i iskreno - ODAHNULA sam kad smo se riješili osnovne škole.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •