Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Stiglo je proljece i kod nas ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Stiglo je proljece i kod nas ...

... nakon duge zime jedva smo docekali proljece da se pozabavimo nasim balkonom tako da ce na ovim fotkama biti puuuuno cvijeca, a malo nas ostalih ... no, sto mozemo, odusevljeni smo njime! :D

http://public.fotki.com/vanja/stan/balkon_svibanj_2006/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super balkoncek!!!
    ak sam dobro skuzila di ste doma (po fotkama) mislim da bu ti jedna moja frendica uskoro susjeda

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh prekrasno!!! Posebno mi je slatki onaj mali inspektor!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kamenjar super izgleda! I ja razmišljam o nečem sličnom, pa ako imate kakav savjet "za početnike"...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, da, još nešto: divim vam se kako ste toliki balkon uspjeli očuvati od toga da postane stovarište stare krame!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

balkon vam je super, obožavam kamenjare i sve što ide uz njih

a inspektor vam je zakon

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

prekrasno!!!
    ja sam također u fazi "hortikulturalnih" radova po stanu /ili hortikulturnih..??/; cvijeće po prozorima, drvce masline smo dovukli s mora i stavili pored prozora u spavaću sobu /raste ko ludo :D/, također imam jednu lijepu policu pored kuhinje na kojoj sam poredala začinsko bilje.....hm, a ništa, moraću i ja pofotkati.
    inače prekrasnim zelenilom, cvijećem i lijepim balkonom se može pohvaliti i naša forumska mirta30..... 8)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Kamenjar super izgleda! I ja razmišljam o nečem sličnom, pa ako imate kakav savjet "za početnike"...
    Kupi neku plitku posudu (oni nasi veci kamenjari rastu u keramickim "tanjurima" iz Bauhausa, mislim da je promjer 30 cm), donesi s nekog izleta par kamenova (u potoku u Dotrscini ima lijepih komada kvarca, lako dostupno - objasnim ti na IM ako zelis) i kupi par trajnica po izboru. Dobar ti je izbor na Tresnjevackom placu, to ti je pod prozorom, a ponekad nesto donesemo i iz Bauhausa ili MBM-a u Luckom, tamo je najveci izbor uz dobre cijene, ali su malo izvan ruke.
    Za zemlju nemoj neku ilovacu nego radije mjesavinu zemlje za kaktuse i neke "obicne" i ne zalijevaj previse, mozda cak najbolje spricati.

Mirta30, ajd malo i ti pofotkaj svoju zelenu oazu!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

tatek slikice su vam kao i uvijek super!

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bravo za uredjenje balkona :D

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

stvarno lijepo 8)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    kamenjari su vam SAVRŠENI!!!!
    e tatek, zelena oaza je oko mene,
    ovo proljeće smo minimalizirali biljke na terasi - na samo 3 tegle, a ove iz stana se sele na galeriju => Vid je počeo puzati...... i sve se miče

Obožavam biljke i najradije bih cijeli stan pretvorila u staklenik

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    kamenjari su vam SAVRŠENI!!!!
    e tatek, zelena oaza je oko mene,
    ovo proljeće smo minimalizirali biljke na terasi - na samo 3 tegle, a ove iz stana se sele na galeriju => Vid je počeo puzati...... i sve se miče

Obožavam biljke i najradije bih cijeli stan pretvorila u staklenik
    Pa onda daj koju sliku tog zelenial oko tebe! :/

Ja u zadnje vrijeme osjecam potrebu za malo eksperimentiranja na tom polju zelenila pa sad smisljam kako bi zgodno obrezao javor, MZ i ja smisljamo nekakvu zgodnu formu za smjestaj jos jednog velikog kamenjara (ili velika glinena posuda sa jednom stranom niskom, a drugom visokom ili pak izdubljeno deblo - bas sam u kontaktu sa frendicom sumarkom da proba angazirati kojeg drvosjecu ...), a meni se jako svidja patuljasto drvece pa gledam jel bi se dalo sto jos ugurati tamo.
    (bio sam skoro u jednom prekrasnom vrtu an Bukovcu pa mi je to dalo par ideja ...)

E da, tanja_b, tebi sam jos duzan odgovor: ako se cega MZ i ja jezimo to je balkon tipa skladiste ili pak zatvaranje balkona. Krama ide u podrum sve dok ne bude pun do krova, tamo i tak zalazimo samo po potrebi, a balkon nam je pred nosom cijeli dan. A zatvoreni balkon ... ima to svoej prednosti, no i MZ i ja smo odrasli u velikim vrtovima i zato zelimo puno svjetla, zelenila i cistog zraka pa i pod cijenu manje kvadrature zatvorenog prostora.
    Balkona-skladista iam na nasoj zgradi strasno puno, a grozno nam je sto je i vecina njih (pa cak i onih sjevernih) zatvorena roletama ... kao da tamo stanuju simisi ...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tatek, svaka čas :D

ja se mogu podičiti s prazna dva balkona i s puno entuzijazma koji još nisam realizirala, al kad krenem neću prestati ni u mirovini...

go, anek! posebno ti zavidim na maslini.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tatek svaka čast na maloj oazi, ali mene još više oduševljava okoliš tvog stana, pogled aaaaaa...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    tatek svaka čast na maloj oazi, ali mene još više oduševljava okoliš tvog stana, pogled aaaaaa...
    Nismo mi bezveze trazili stan godinu i pol ...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mene zanima onaj javor. Jel to stoji vani na balkonu cijelu zimu? Ne smeta mu hladnoća? Kako veliki bude narastao. Meni se sviđa, ali se bojim da se ne smrzne po zimi na -15. Zadnjih zima u VŽ su neke sibirske temperature. :/

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Mene zanima onaj javor. Jel to stoji vani na balkonu cijelu zimu? Ne smeta mu hladnoća? Kako veliki bude narastao. Meni se sviđa, ali se bojim da se ne smrzne po zimi na -15. Zadnjih zima u VŽ su neke sibirske temperature. :/
    da, stoji vani na balkonu cijelu zimu (a balkon je okrenut na jug, dakle ipak je zasticen).
    Mi smo se isto bojali smrzavanja pa smo po zimi stavljali teglu u gajbu od voca koju smo natrpali krpama i papirima da cuva korijen koliko-toliko toplim i to je ocito bilo OK. Zagreb je malko topliji od Varazdina,a li ne sad bas toliko (a i mi smo na rubu grada pa gradska mikroklima ne utice toliko) ...
    Najveci problem koji smo mi dosad susreli kod javora je da se cesto (skoro svake godine) krajem proljeca pocetkom ljeta pocinju susiti listovi - nekad vise, nekad manje. Nakon perioda susenja od par tjedana to prestane i ono sto je prezivjelo zivi i dalje i biljka izgleda OK. Raspitivali smo se o razlozima i mogucoj pomoci, no nismo saznali nista posebno (ljudi nagadjaju: susa, nametnici, gljivicna bolest) osim da se to povremeno desava i drugima i to uglavnom u kucnom drzanju, a ne u vrtu.
    Javor je inace najljepsi kad pocinje listati (cini to nesto kasnije od vecine drugog drveca) i u jesen kad ima jarko crvene listove. Koliko sam ja vidio, moze on narasti dosta (vidio primjerke do 1,5-2m), ali obzirom da vrlo sporo raste treba mu dosta da dosegne tu visinu. Ovaj nas sad ima 7 godina otkako sam ga kupio u Austriji.
    Inace, imas dvije vrste, jednu sa uskim listovima (moze se npr. vidjeti jedan lijepi primjerak u ZG, na pocetku Preradoviceve medju kaficima)i jednu sa sirokim (nasa).
    Ima ga sad za kupiti posvuda, no nije bas jeftino: za drvce od par grana od cca 40-50 cm visine obicno traze 100-150 kn.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pa onda daj koju sliku tog zelenial oko tebe! :/
    samo da nam se vrati proljeće 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove