Hvala svima.

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Tako ja, između ostalog, objašnjavam smrt, zanimljivo

Draga Mojca, žao mi je, držite se svi. Neki nikad ne upoznaju tolike osjećaje pa je i u tome vrijednost malih prijatelja, čine nas više ljudima. I to je vrijedna ostavština svakog kućnog ljubimca iza kojeg obitelj plače.

Lijepo si ovo rekla.

Ovo objašnjenje smrti je lijepo i praktično, ali moje preanalitično dijete bi tražilo da vidi tu braću i sestre... a budući smo pesicu doveli iz Njemačke, pred 14 godina... to bi bila nemoguća misija, pa bi bila sam u većem problemu.
Ja sam to malo modificirala na način da će se uskoro roditi novi bebači njene pasmine (što je istina, slučajno sam par dana nakon njenog odlaska saznala da će biti jedno leglo na ljeto) i da ćemo ih ići vidjeti...
Tako je to u prirodi.... sve se izmjenjuje, godišnja doba, drveće, lišće... bla, bla.
I zadovoljna je s tim odgovorom.

Jedino, sad želi vidjeti kako izgleda kremiranje. To je maloprije pitala. Da joj objasnim.
Uf.
Trebala sam znati da će to biti gap koji će nastojati popuniti.
A zna da sve odgovore možemo naći u knjigama ili na netu... pa sad još ne znam što da radim.
Jer... rekli smo da je to postupak u kojem se mrtvo tijelo pretvori u prah... ali muči ju pitanje kako. Vatru nismo spominjali. Izgleda da ćemo trebati.