Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Odlazak psa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Žao mi je, Mojca . Uradila si ono što je najbolje za psa u njenom stanju .

Želim vam da se utešite što brže, ako već večni život nije tvoj izbor verovanja (a nije ni moj), možda bi se devojčica utešila ako joj ispričaš da delić vaše ljubimice uvek nastavlja da živi negde u njenoj braći/sestrama/štencima ako ih je nekad imala...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Žao mi je, Mojca . Uradila si ono što je najbolje za psa u njenom stanju .

Želim vam da se utešite što brže, ako već večni život nije tvoj izbor verovanja (a nije ni moj), možda bi se devojčica utešila ako joj ispričaš da delić vaše ljubimice uvek nastavlja da živi negde u njenoj braći/sestrama/štencima ako ih je nekad imala...
    Tako ja, između ostalog, objašnjavam smrt, zanimljivo

Draga Mojca, žao mi je, držite se svi. Neki nikad ne upoznaju tolike osjećaje pa je i u tome vrijednost malih prijatelja, čine nas više ljudima. I to je vrijedna ostavština svakog kućnog ljubimca iza kojeg obitelj plače.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala svima.

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Tako ja, između ostalog, objašnjavam smrt, zanimljivo

Draga Mojca, žao mi je, držite se svi. Neki nikad ne upoznaju tolike osjećaje pa je i u tome vrijednost malih prijatelja, čine nas više ljudima. I to je vrijedna ostavština svakog kućnog ljubimca iza kojeg obitelj plače.

Lijepo si ovo rekla.

Ovo objašnjenje smrti je lijepo i praktično, ali moje preanalitično dijete bi tražilo da vidi tu braću i sestre... a budući smo pesicu doveli iz Njemačke, pred 14 godina... to bi bila nemoguća misija, pa bi bila sam u većem problemu.
    Ja sam to malo modificirala na način da će se uskoro roditi novi bebači njene pasmine (što je istina, slučajno sam par dana nakon njenog odlaska saznala da će biti jedno leglo na ljeto) i da ćemo ih ići vidjeti...
    Tako je to u prirodi.... sve se izmjenjuje, godišnja doba, drveće, lišće... bla, bla.
    I zadovoljna je s tim odgovorom.

Jedino, sad želi vidjeti kako izgleda kremiranje. To je maloprije pitala. Da joj objasnim.
    Uf.
    Trebala sam znati da će to biti gap koji će nastojati popuniti.
    A zna da sve odgovore možemo naći u knjigama ili na netu... pa sad još ne znam što da radim.
    Jer... rekli smo da je to postupak u kojem se mrtvo tijelo pretvori u prah... ali muči ju pitanje kako. Vatru nismo spominjali. Izgleda da ćemo trebati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Jedino, sad želi vidjeti kako izgleda kremiranje. To je maloprije pitala. Da joj objasnim.
    Uf.
    Trebala sam znati da će to biti gap koji će nastojati popuniti.
    A zna da sve odgovore možemo naći u knjigama ili na netu... pa sad još ne znam što da radim.
    Jer... rekli smo da je to postupak u kojem se mrtvo tijelo pretvori u prah... ali muči ju pitanje kako. Vatru nismo spominjali. Izgleda da ćemo trebati.
    Objasni joj taktično. Deca su praktična, i razumeju više nego što očekujemo. I verovatno je bolje da saznaju detalje od nas nego da sami sebi iskonstruišu neko objašnjenje koje će ih zastrašiti ili zbuniti.
    Važno je detetu naglasiti samo da telo nakon smrti više ne oseća nikakvu bol bez obzira šta se dalje dešava.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Objasni joj taktično. Deca su praktična, i razumeju više nego što očekujemo. I verovatno je bolje da saznaju detalje od nas nego da sami sebi iskonstruišu neko objašnjenje koje će ih zastrašiti ili zbuniti.
    Važno je detetu naglasiti samo da telo nakon smrti više ne oseća nikakvu bol bez obzira šta se dalje dešava.

Blaženi YouTube, našla jedan super reklamni video.
    Nema vatre, samo mrtva maca unutra, ostaci kakve je vidjela van. Ali se vidi kako krematorij izgleda.

Pa me pitala da li tako i ljude kremiraju.
    Da, slično.
    E ona bi onda gledala kako ljude kremiraju. Ubit ću se.
    Toga nema, rekoh.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Toga nema, rekoh.

genijalna je

baš super što si podiejlila svoju priču s nama
    svima koji imamo ljubimce koji su dio obitelji ovo može biti primjer

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Blaženi YouTube, našla jedan super reklamni video.
    Nema vatre, samo mrtva maca unutra, ostaci kakve je vidjela van. Ali se vidi kako krematorij izgleda.

Pa me pitala da li tako i ljude kremiraju.
    Da, slično.
    Toga nema, rekoh.

pokazi joj maratonce. ostali samo dugmići.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma zapravo me meni to super, smrt nine tabu u njenoj glavi... Sad joj samo moram objasniti što znači sexy, jer je neki dan čula u pjesmi, pa pitala. Pa smo dva glavna tabua obradili. ;

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •