Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: T 8 tjedana, problem s bubrezima ili čime već

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno T 8 tjedana, problem s bubrezima ili čime već

Cure zanimaju me vaša iskustva. Trudna sam 8 tjedana, prije dva dana završila na hitnoj zbog groznih bolova u abdomenu, desna strana cijela + leđa. Naravno zbog trudnoće nije moguće dobiti terapiju, odraditi većinu pretraga i slično. Napravljen UVZ abdomena koji je uredan, nema diletacije bubrežnih ni žućnih kanala, nema pijeska ni kamenja, sve je OK. Otpusna dijagnoza je "vjerojatne bubrežne kolike" - toliko bi i ja mogla liječiti. Terapija 1g lekadola svakih 6 sati, napraviti urinokulturu koja se eto čeka nalaz tek za tjedan dana.
    E sada mene i dalje strašno boli. Na dodir boli sve u trbuhu s desne strane od rebara do unutar zdjelice, bol se širi na preponu od sinoć. Više nije toliko oštro u leđima kao prekjučer ali i dalje sve boli. A na dodir je strava i gore i dolje.
    Ikakva ideja što bi moglo biti i što učiniti?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jesi radila nalaz obicnog urina?
    nakon 48 sati se mogu znati okvirni nalazi urinokulture, tako da i to mozes pitati.
    U teoriji moze biti i isijas, mozda je maternica stisnula neki zivac.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

obični urin rađen na hitnoj je u redu.
    Urinokultura jutros predana u DZ Remetinec, ne znam kamo oni to šalju dalje na analizu.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja cu ti samo cestitati

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Cure zanimaju me vaša iskustva. Trudna sam 8 tjedana, prije dva dana završila na hitnoj zbog groznih bolova u abdomenu, desna strana cijela + leđa. Naravno zbog trudnoće nije moguće dobiti terapiju, odraditi većinu pretraga i slično. Napravljen UVZ abdomena koji je uredan, nema diletacije bubrežnih ni žućnih kanala, nema pijeska ni kamenja, sve je OK. Otpusna dijagnoza je "vjerojatne bubrežne kolike" - toliko bi i ja mogla liječiti. Terapija 1g lekadola svakih 6 sati, napraviti urinokulturu koja se eto čeka nalaz tek za tjedan dana.
    E sada mene i dalje strašno boli. Na dodir boli sve u trbuhu s desne strane od rebara do unutar zdjelice, bol se širi na preponu od sinoć. Više nije toliko oštro u leđima kao prekjučer ali i dalje sve boli. A na dodir je strava i gore i dolje.
    Ikakva ideja što bi moglo biti i što učiniti?
    Imala sam bolove slične tvojima u trudnoći. Pomagalo mi je kada sam utoplila područje sredine leđa, tamo gdje su bubrezi. Omotaj vuneni šal, uglavnom, što mi je bilo toplije, to mi je bol bila manja. Super je i onaj široki pojas od merino vune, kopča se na čičak traku. Ovako nešto http://www.polacene.rs/pictures/ponu...no-vune(5).jpg

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma skužila sam za toplinu pa se zalijepim za termofor, to je izum čovječanstva. Nedavno ga isprobala za kičmu i zaljubila se. Od kada sam to čudo nabavila više nemam problema sa križima, bolovima uzrokovanim hernijom diska i lezijom lijeve potkoljenice. Ma ja sam sva defektna.
    Mene muči što to baš strašno boli. Ne smijem uzeti ništa, a bol je takva da povraćam od nje ( ja sam inače teška za povraćanje, samo kod teške migrene i to večinom ako mi šibnu Ketonal protiv bolova)

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Laumi hvala. Što ima kod tebe? Dugo me nije bilo tu pa nisam u tijeku.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Laumi hvala. Što ima kod tebe? Dugo me nije bilo tu pa nisam u tijeku.
    Nista posebno, djeca rastu, sad me sisas za jedno
    Zelim ti da brzo rijesis ovo!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nalaz urinokulture uredan da bolji ne može, a mene i dalje cijelo vrijeme to nešto boli, šarafi i gnjavi. Desna strana od rebara do zdjelice stalno napetost, nelagoda, pritisak uz cesta oštra propadanja u nekoliko područja. Desna strana abdomeno na dodie poprilicno bolna.
    A odgovora niotkuda.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dr opće me poslala ginekologu, on mi je bez pregleda i ičega rekao da ako me baš tako boli odem u Petrovu na hitnu. Tamo vadili krv, urin uvz. Ginekolosmi sve OK, po ZM 10 tj, po uvz 9+4, srceko kuca i beba migolji. Opet blago povišeni leukociti i crp. Šalju me na hitnu na Rebro jer kod njih sve štima, da sada oni moraju vidjeti gdje je problem jer neka upala negdje postoji.
    I evo ovdje već satima. Opet vadili krv i uzeli urin, odradili uvz i sada opet čekam da me pozovu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Žao mi je. Nadam se da će sve biti ok. Drž' se. Sretno Zibba!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zibba,čestitam na trudnoči!
    I baš mi je žao što te tako boli nadam se da budu otkrili što i gdje i da bude uskoro prošlo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •