Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kako napraviti kartu na Internetu?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako napraviti kartu na Internetu?

E. ima PowerPoint prezentaciju unutar koje treba prikazati kartu 16 drzava Commonwealth of Nations kojima je na celu kraljica Elizabeta II.

Trebao bi joj layout najobicnije karte svijeta sa drzavama, unutar kojega bi mogla oznaciti razlicitim bojama tih 16 drzava... I onda to sejvati i unijeti u PPT.

Tako si je ona to zamislila - no ne mozemo na Internetu pronaci aplikaciju za tako nesto, sve pocinju od Google Maps gdje je onda sve puno kompleksnije...

I da, trazila je vec na Google Images gotovu kartu, medjutim ne moze naci nijednu koja prikazuje SAMO tih 16 drzava...

Please help!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vjerojatno ima i nesto jednostavnije, ali ja bi potrazila kartu svijeta u vektorskom (eps) formatu. Onda bih je ucitala u Corelu. I onda bi obojala tih 16 drzava u boju po volji

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vektore može crtati i direktno u pp-u, pa ako baš sve otpadne neka zasuče rukave i mic po mic svoju kartu napravi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da proba naći "slijjepu kartu", kakve smo mi znali imati, pa stavi u neki Paint pa farba s kistom komplet

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima Europe iz OŠ nedelišće, treba pročačkati za svijet

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Corel nema, no kako samo pripreme za PPT traju satima (istrazivanje, prijevodi na engleski jer je cijeli PPT na engleskom), trazenje prikladnih fotografija i karata itd.). Nasla si je politicku kartu svijeta, pokusala u Paintu kistom medjutim to joj je bilo jako "pipljavo" (moze biti da je bila i umorna), pa je napravila najjednostavniju verziju - isprintala politicku kartu svijeta, oznacila pazljivo tih 16 drzava (sto joj je doslovce trajalo 5 minuta, kistom u Paintu je grijesila, prelazila granice, morala brisati... ), napravila legendu, skenirala natrag u kompjuter.
    I sad je na redu sklapanje PPT-a.
    Posljednje uređivanje od Elly : 09.12.2016. at 08:50

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ponekad neke stvari idu brze rucno nego u aplikacijama.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ima Europe iz OŠ nedelišće, treba pročačkati za svijet
    Hvala Jelena, trazila je to sto joj treba, no nije nasla (ili su bile oznacene i po drugim kategorijama, ili je nesto nedostajalo, itd.).
    Snasla se tako da je napravila rucno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Ponekad neke stvari idu brze rucno nego u aplikacijama.
    Moj sin je neki dan "na ruke" farbao tu kartu jer je rekao da je tako brže. Ja imam Corel i napravila bih baš kako Jadranka kaže, ali doma moji sinovi na svojim računalima to nemaju, pa se snalaze kako znaju.

Offt. Pogledajte Seterru - to je freeware za učenje geografije, ima unutra karata, ali ne znam da li se može išta printati: http://online.seterra.com/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, no ne, ova "izlazi" iz kategorije podataka koji trebaju za tu kartu.
    Nasla je sve sto se tice Commonwealtha i BOT-a,
    a trebala je samo ta karta sa tih 16 Commonwealth of Nations drzava kojima je poglavar Kraljica.

Rijesila je rucno, a morat ce vjezbati Paint za neku drugu priliku.

Hvala vam na svim savjetima, zapamtit cemo za neki drugi put.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Offt. Pogledajte Seterru - to je freeware za učenje geografije, ima unutra karata, ali ne znam da li se može išta printati: http://online.seterra.com/
    Bas gledam, ima puno odlicnih kvizova a moze se izabrati i jezik ucenja, super.
    Oni sad iz zemljopisa rade Juznu Ameriku, ovo ce joj super doci kao vjezba.
    Inace, rade tako da profesorica obradi drzavu, a onda za zadacu trebaju napraviti "karticu drzave" koja sadrzi ime, ime u originalu, fizicku kartu kopiranu rucno, sliku zastave sa opisom, sliku grba sa opisom, jezik, religije, glavni grad, stanovnistvo ukupno i po km2, sistem vlade, vladar/premijer/predsjednik (sto vec bude);
    ako je drzava politicki kompleksna, onda mora nacrtati i politicku kartu, naziv drzave/regije i njihove glavne gradove;
    geografski opis teritorija sa najbitnijim znacajkama i imenima, svi ekonomski sektori sa najbitnijim znacajkama (npr. imena industrija, gdje se nalaze, itd. - za turizam sve vrste turizma te drzave i imena lokacija), PIL, trasporti do i unutar drzave, skolski sistem;
    tradicije, kuhinja, poznate osobe, kurioziteti.
    Skupi se tu i do 10 stranica teksta.

Na takav nacin stvarno odlicno sve obrade. Imala je ispit prosli tjedan - SAD, Kanada, Meksiko, Kuba i Panama. Profesorica (imali smo informacije) je rekla da nije jos ocijenila, ali da ju je vidjela da pise kao opsjednuta; kasnije mi je rekla da je htjela jos toga napisati ali nije imala vremena - to ce valjda onda usmeno.

Uglavnom, Seterra mi se cini odlican sistem provjeriti znanje svega toga u praksi - puno ti hvala!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jako dobra stranica sa slijepim kartama je d-maps.com

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •