-
Flopica, ja sad možda stvarno pišem gluposti, ali opisat ću što se dogodilo kod mojeg malog, pa možda pomogne... naime, zbunilo me ovo što si napisala “jedan noćni epi napad/terapije nema/EEG uredan/samo spazam bez mokrenja i pjene”.
Naime, mislim da smo mi nešto vrlo slično prošli prije 6 mj., no ja sam to interpretirala kao “tu epizodu”, nisam se tada bojala da se stvarno radi o epilepsiji jer nisu postavili tu dijagnozu za sigurno. Što su ti rekli da je to bilo, što su dijagnosticirali i na osnovu čega se bojiš novih napada?
Oprosti opet ako pišem gluposti, no evo naše epizode...
Prije 6 mjeseci dvoje klinaca mi je imalo jak rota virus. Mala od nepune dvije godine, i mali od 8. Stvarno su oboje jako povraćali, imali jak proljev, dokazana rota. Mali je pri tome jako kurio, preko 39. Ležala sam kraj njega, popio je nešto za temp. u sred noći, i nakon sat vremena se iz sna, iz ležećeg položaja podigao u sjedeći i počeo nekontrolirano mlatiti zgrčenim rukama i nogama. Pljuvao je pri tome, nisam ga mogla dozvati, imao je otvorene oci i gledao u daljinu. Otišli smo na hitnu, dobio infuziju zbog rote/temp./dehidracije. EEG nalaz je bio “malo usporena aktivnost” što su protumačili kao “možda je zbog toga jer je budan već satima i nije spavao puno tu noć”, a možda je i nešto drugo, ne znamo, zadržat ćemo ga na promatranju... ostao je u bolnici dan i pol, pustili ga doma uz dijagnozu “dokazana rota + sumnja na epi napad”. Ali samo tako piše, ništa drugo. Naručili ga na kontrolni EEG za 2 mj., taj je bio ok. Nakon toga ga naručili na sljedeći za 6 mj. što još nije došlo. Uglavnom, oprosti ako je kod vas nešto drugačije pa te gnjavim s ovom pričom, ali opis me podsjetio na našu situaciju, pa ti možda pomogne da te umiri... kod nas je nekako ostao zaključak da je to vjerojatno bila neka reakcija tijela na dehidraciju, ali svejedno su ga naručili i na te kontrole.
Što su vam još rekli?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma