Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Trnjenje zubi

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Trnjenje zubi

Cure jel se nekom to dogada?Dakle povremeno mi utrnu donji zubi(jedinice i dvojke).Nije zubarske prirode.
    Tlak mi bude ok -s njim imam problema.
    Mislim da mi je od kraljeznice,jel to moguce?
    Znaci najcesce mi trnu u vrijeme kad me i leda bole....odnosno u ledima i vratu me probada dok izdisem.
    Imam skoliozu,lordozu-vjezbam,idem na masaze.....
    Ali kome god spomenem trnjenje zubi nikom se ne dogada.
    Fizioterapeutica koja me masira kaze da provjerim vratne zile????

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj ipak Sensodyne ili Parodontax. Ja nemam pokvarene zube, ali nakon višegodišnjeg liječenja (i dobrog statusa) paradontitisa, to mi se često dogodi pogotovo kad je vani hladno ili ako pojedem/popijem nešto hladno ili toplo.

Što se tiče vratne kralježnice - anatomski jastuk je zakon, a ako kroz dan puno sjediš, sama si napravi jednostavno razgibavanje: kad god prođeš kroz neka vrata, digni (naizmjence) lijevu ili desnu ruku i pokaži "tu je štok".

Meni osim toga za kičmu puno znači i joga (minimalno 2x tjedno organizirano + vježbanje doma). Dobro bi došlo i plivanje, ali sam prelijena za to, pogotovo zimi.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja se sjecam.da su meni zubi znali trnuti u srednjoj nakon trcanja na tjelesnom.....ali nitko nije obracao paznju na to :D
    Idem na jogu 2×tjedno.Ove godine sam bas na jogi za kraljeznicu.
    Moram po anatomski jastuk,probat cu i pastu......

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na tjelesnom - dišeš na usta i struja zraka te smeta. Ima to neki naziv, ta osjetljvost zubi, ne mogu se sad sjetititi....

Pitanje - da li imaš ispravan zagriz? To je naime moj dugogodišnji problem, noću ako zatvorim čeljust u nekom čudnom položaju, baš to mi se dogodi. Sad zbog toga moja djeca moraju nositi ortodontske aparate da im se ispravi zagriz, da nemaju iste probleme kao ja (ja sam nosila mobilni aparatić, ali mi se s godinama nepravilan zagriz vratio na staro). Sad ne smijem to liječiti zbog paradontitisa, iako mi je dobro. Zubarica ne da jer kaže da bi fiksni aparat mogao izazvati gore zlo, pa sam se pomirila sa situacijom.

Inače, najdjelotvornija mi je Parodontax pasta, ali je toliko odurnog okusa (classic) da ju ponekad znam miješati sa običnom Plidentom ili bilo čime...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Probaj ipak Sensodyne ili Parodontax. Ja nemam pokvarene zube, ali nakon višegodišnjeg liječenja (i dobrog statusa) paradontitisa, to mi se često dogodi pogotovo kad je vani hladno ili ako pojedem/popijem nešto hladno ili toplo.
    Potpisujem. "Trnu mi" koji put, nisu pokvareni, isto imam malo povučenije zubno meso koje zna krvariti, čini mi se da Parodontax pomaže, a zna bit nervirajuća ta osjetljivost zuba.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A meni i na kiselo i jako slatko. Mandarine me ubiju.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Zagriz mi je ok.Sa zubima inace nemam problema stvarno.
    Evo kako me prestalo probadat kroz kicmu ,ne trnu mi ni zubi.
    Zato mi se cini da ima veze s vratnom ili kicmom.
    Zapravo su me godine stigle izgleda hahaha.
    Sav mi je organizam u banani.
    Zadnjih dana mi bukne takvo crvenilo u lice i osjecaj temp da je to uzas.A temp.nije.Rumena snasa s rumenim celom i obrazima.
    Cini mi se da bi trebala na jedan dobar sistematski a ne znam od kud krenuti.
    Od kada je moja divna opca otisla u mirovinu nema stalne zamjene,vec se izmjenjuju specijalitanti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ellica prvotno napisa Vidi poruku
    Zagriz mi je ok.Sa zubima inace nemam problema stvarno.
    Evo kako me prestalo probadat kroz kicmu ,ne trnu mi ni zubi.
    Zato mi se cini da ima veze s vratnom ili kicmom.
    Zapravo su me godine stigle izgleda hahaha.
    Sav mi je organizam u banani.
    Zadnjih dana mi bukne takvo crvenilo u lice i osjecaj temp da je to uzas.A temp.nije.Rumena snasa s rumenim celom i obrazima.
    Cini mi se da bi trebala na jedan dobar sistematski a ne znam od kud krenuti.
    Od kada je moja divna opca otisla u mirovinu nema stalne zamjene,vec se izmjenjuju specijalitanti.
    Sorry kaj pitam, ali koje si godište? Ne moraš tu napisati, samo razmisli o tome... Meni su predklimakterični simptomi (ovakvi) počeli kad su djeca imala 2 i 3 godine, znači oko 40-te. Nije se to nastavilo, ali je znalo povremeno zafrkavati. Sjećam se da sam išla doma s posla i samo mi je utrnula ruka od ramena do prstiju. Nisam se čudila jer je bilo pred godišnji i pridavala sam to vratnoj kralježnici i slično, ali malo pomalo sam upoznala valunge i slično.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

79.palo mi je i to napamet....
    Eeeee da i ja svasta pridodam vratnoj,a kako sam se borila s panikom i anksioznoscu kad mi je sinu dijagnosticiran dijabetes puno toga i tome pripisem....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •