Bok cure! Pedijatar mi je rekao da bebi dajem do 5. mj. vitamin C (1 tbl dnevno rastopljena u zlicici caja). Kad smo bili prije mjesec dana na pedijatriji u bolnici tamo se pedijatar cudio za vitamin C.
Jesu li ga vase bebe pile do 5. mj.?
Bok cure! Pedijatar mi je rekao da bebi dajem do 5. mj. vitamin C (1 tbl dnevno rastopljena u zlicici caja). Kad smo bili prije mjesec dana na pedijatriji u bolnici tamo se pedijatar cudio za vitamin C.
Jesu li ga vase bebe pile do 5. mj.?
Nama su rekli da pijemo nekakve k1d3 tablete - to jos u rodilistu - to kao preporucuju svim iskljucivo dojenim bebama - i to tek unatrag par mjeseci. Meni to zvucalo blesavo, al kad mi je i pedijatar rekao da mu dajem, pocela sam. Za C vitamin niko nista.
Ne,nikad cula da tak rano bebama treba c vitamin. Uzimao je samo d kapi,od 2.mj na dalje
A zasto je dobio vit c,jel bilo problema ili tek tako?
Ne?
Pogotovo ne u tableti.
Natrij askorbat je uz liposomalni vit. C najbolji nacin da uvedemo u tijelo najvise c vitamina jer se najbolje apsorbira, a tablete, sumece tablete itd ispišamo van što znači da su nam za to potrebni bubrezi, a malom djetetu to jako opterecuje bubrege.
Najbolji nacin za dijete bi bio liposomalni vitamin c, ali i to treba vidjeti od kolko godina (sigurno ne od kolko mjeseci)
bmaric, mislim da si krivo čula. Vjerojatno se radi o vitaminu D.
Svakako provjeri s dr. prije davanja.
Pije on i D3 kapi.
Vitamin C mi je preporucio na prvom sistematskom sa kad je malac imao 1 mj. Davala sam mu ga par dana i stala. Onda smo s 2 mj bili na drugom sistematskom i pita za C vitamin, rekla da mu ne dajem, on opet da mu dajem i dao mi papir gdje pise da se daje 1 izmrvljena tableta u zlicici caja do 5. mj. starosti (za bebe na formuli).
Opet (uvijek) farmaceutske tvrtke zele sto vecu zaradu pa doktori prepisuju najvjerojatnije plivit c i ostale nepotrebne gluposti, cak i bebama od 5mj![]()
Ma da, i te kapi sad ne idu na recept nego se prodaju - tako da ne bi me cudilo da taj sto je nedavno smislio da se to daje bebama ima neki interes u tome.
Jadranka, vitamin K. Piše da ide dojenim bebama jer ga nema dovoljno u mlijeku.![]()
Meni je pedica sa mjesec dana samo dala recept za D vitamin, a samo dojena beba.
Dojena beba, vitamin K tj. Konakion jednom tjedno prva 3 mjeseca, i vitamin D3 4-6 kapi svaki dan.
Vitamin C mi nikad nije spominjan![]()