Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ultrazvučni pregled kukova

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Ultrazvučni pregled kukova

Imam bebu staru 7,5mj i od 18.01.06 nosimo pavlikove remenčiće imali smo gaf IIb a sada prije dva tjedna imali smo gaf IB mozete li mi objasniti sto to znaci jer nisam doktora ništa razumjela i da li je to moguće ispraviti do kraja i koliko otprilike još se moraju nositi remenčići da li je potrebno vježbati,da li djete može sjediti inače on je već i s njima poćeo puzati i okrećati se sjeditit itd,da li je nakon ovog ortopetskog pomagala moguć normalan razvoj kuka.Ako je netko imao ovakav problem molim vas da mi se javite.Hvala :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

daj postavi to pitanje na zdravlju djece.ja nemam nikakav savjet, ali tamo će ti se sigurno netko javiti

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno havala puno vec sam poslala

Citiraj buca prvotno napisa
    daj postavi to pitanje na zdravlju djece.ja nemam nikakav savjet, ali tamo će ti se sigurno netko javiti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Madi moja Dora sa 2 tjedna dobila remenčiće s tim da joj je nalaz bio puno gori ona je imala graf llld,kad dodje do la onda je ok.Nakon remenčića nosila je još 2 mjeseca abdukcijske gaćice jedan oblik tvrde pelene.Inače ti remenčići su veći problem roditeljima nego djeci,pusti ga da radi što mu odgovara.Nakon svih tih pomagala nije trebalo ništa vježbati,ako te još nešto zanima slobodno se javi na pp

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Hvala

Ifi havala ti na odgovoru ni sama ne znam da li da trazim jos necije miljenje mislim ortopeda jer već od 18.01 doktor remencice nije pomjrio ni za jednu rupicu i sama mislim da nemaju smisal a nosi ih od 0-24 sata cak ih je i rastegao da sam ih morala siti da ne puknu on je jako aktivna bebe poceo se i na noge penjati a meni ga je jako tesko gledatit s njima jos jednom hvala ti na odgovoru :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam Doru vodila svako tjedan dva na korekciju remenčića skoro svaki put bi ih stisnuo za jednu rupicu,ona ih je skinula sa 5 mjeseci znam da je dr rekao da je već fizički prejaka za remenčiće da ih rasteže nogicama,ne znam jeli mu padaju s pete jer kao ako padnu gube funkciju ja sam ih vezivala nekako da ne padaju.Dora ih je nosila točno 3 mjeseca i ja ih nisam nikako skidala čak sam smanjila i kupanje da ih što manje skidam.Ne znam ja bi potražila drugo mišljenje jer remenčići su kožni pa se rastežu čudno da ih ne korigira.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ovaj ti moj samo pogleda i kaze sve je u redu na moje pitanje da li mali treba malo stegnuti remenčiće on odgovori da su sada bas taman.
    Uzasno mi je nosi ih stalno znaju mu padati ali koliko toliko sam ih uspjela zasiti ali jos uvijek mislim da su izgubili funkciju jer su se rasirili a i polako pucaju sada idem ponovno krajem ovog 6mj. pa cu vidjeti da li ima kakvog pomaka ako ne ona cu morati nesto poduzeti hvala ti ifi na odgovoru dosta sam preko interneta trazila obajsnjenje za kukice al nigdje nema detaljno sto mi treba

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ifi evo da ti se javim da sam bila u klaićevoj na ultrazvuku kukova kod dr.Đapića i bilo je sve u redu tako da sam zadržala njegovo mišljenje a ovog nisam ni posjetila staroga ortopeda inače sin mi je prohodao s godinu dana i hod je sve ok s 2god. treba li bi napraviti pregled da je sve u redu

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I moja curica je nosila P.remenčiće. Od 2,5 mjeseca, u dvije ture po 5 tjedana. Nije pomoglo, dapače potrgala ih je. Nakon toga je dobila aparatić na 5 tjedana. Hvala Bogu popravilo se, ali je sve skupa trajalo do njenog 7mj. Lutkica mala, čak je s tim aparatićem i propuzala. S obzirom na potporu remenića i aparata, sjedila je već 5 mjeseci. Sad trebamo na kontrolu u travnju (6 mjeseci nakon samostalnog hoda).
    Mene je jedino bilo strah da će zaostajati, jer je bila u istom položaju. Doktor je isključivo naredio da ne skidamo ništa i ne kupamo. To sam ipak povremeno radila (1 tjedno, 15 minuta). Trebala je ići i na fizikalnu, ali ja nisam dala, jer su bili pregrubi i živčani. Nakon skidanja ja sam ju vježbala. Sama se razgibala za 2 tjedna, od silne slobode kretanja. Prohodala je s 11 mjeseci, dakle 3 nakon sikdanja i ukočenog položaja.
    Ako ću imati slijedeće dijete curicu, odmah ću zatražiti UZV, jer kod nas se čeka do 2,5 mjeseca. Da smo krenuli odmah, ranije bi sve rješili, i lakše naravno.
    Dolje birokracija!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Zaboravila, imala je s lijeve graf II, a s desne graf III.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •